Danimarka'ya mı gitmeliyim yoksa YKS'ye tekrar mı girmeliyim?

4 yıl önce Yks'ye girdim ve ailemin baskısıyla okumayı hiç istemediğim bir bölüm tercih ettim. Sonrasında ise azami süremi doldurduğum için geçen sene sonu okuldan atıldım. Şu anda ise, üniversite okuduğum şehir olan İzmir'de tekrardan Yks'ye hazırlanıyorum. Yabancı dil olarak ise yalnızca biraz İngilizce biliyorum ve şu anda bunu geliştirme çabası içindeyim. Akrabalarımızın büyük bir çoğunluğu ise Danimarka'da yaşıyor. Benim de 4 halamdan 2 tanesi, 1 tane amcam, 2 tane teyzemden 1 tanesi ve 2 tane dayım orada yaşıyor. Geçenlerde dedemgil bana, eğer ben de istersem yazın amcam Danimarka'dan tatile geldiğinde onunla konuşup beni de Danimarka'ya gönderme planları olduğunu söylediler. Hatta babaannem, bu düşüncelerini anneme de söylediğini ve annemin de olumlu baktığını söylediğini söyledi. Danimarka'ya gitmem durumunda tahminimce başlangıçta amcamın pastane benzeri büyük bir yeri olan amcamın yanında çalışıp sonrasında ise duruma göre önüme bakacağım. Türkiye'de kalmam halinde ise ya tekrardan Yks'ye girip alacağım sonuca göre bir üniversite daha okuyacağım, ya da bir süreliğine, normalde müteahhitlik yapan, ama son 4-5 senedir inşaat yapmayı bırakmış olup tarım ve hayvancılıkla uğraşan babamın yanında durup sonrasında duruma, ekonominin gidişatına göre, farklı dallarda ( sarraflık, emlakçılık gibi ) meslekler yapacağım. Siz olsanız ne yapardınız, ayrıca yabancı dilim fazla iyi olmadığı için başlangıçta Danimarka'da sıkıntı yaşar mıyım?
Danimarka'ya mı gitmeliyim yoksa YKS'ye tekrar mı girmeliyim?