Yaz tatili kışın yorulan insanlar için çok iyi bir seçenek ama kimi de kış tatili seviyor. Bu nasıl bir fiyat, o kolayı fabrikadan direkt ağzımıza mı akıtıyorlar salep neden 70 TL?
Kola 50 TL, lahmacun 95 TL! Kartalkaya'daki mekan fiyatlarını gördükten sonra kış tatilini evimizin önünde mi yapacağız?
Ben de oraya gittim ama fiyatı yazmayan bu tür yere asla girmem. Yanlış hatirlamiyorsam az aşağısında köfte sandviç vardi uygun fiyataz orada yemiştik. Bir keresinde de Kartepe'de fahiş fiyatla karşılaştım, sucuk, turşu ve ekmek alip karın üstünde mangal yaptim, hepsinden daha keyifli yedik. Bu fiyatlar kolay para kazanan veya mirasyediler için.
Önceden de çok pahalıydı. 2012'de kahveyi 20 liraya içmiştim. Yine 3 günlüğüne 2 bin TL para ödemiştik. 2015 yılında yine pahalıydı o zaman da kola 35 TL civarı falandı. Kış tatili hep zenginler içindi. Fakirler günübirlik gidip gelirdi.
Gitmesinler mk. Kola dandik lahmacuncuda bile 10 liradan aşağıya satılmıyor. Gidip pahalı bir yerde tatil yapmaya uğraşıp, bunun da ucuz olmasını bekleyen ruh hastası insanlarımız var.
Otel loungeları, 6 yıldızlı işletmelerin ücretleri pahalıdır, ezelden beri öyleydi, koskoca Cem Yılmaz bile lüks otellerin restoranlarının ne kadar kazık olduğu teması üzerinden stand up skeci canlandırdı
Hala Instagram'da ''Bakın biz bu parayı verdik'' diyebilmek için fiyatlardan şikayet eder gibi yapan tipler ve onların cebini düşünen tipler tartışıyor bunu.
Ayrıca o kadar para harcayıp, içe içe dandik Jack Daniel's Double Black içen vizyonsuz zenginleri de kınıyorum. O kadar paranız var, nereye harcayacağınızı dahi bilmiyorsunuz.
Bu fiyatları ödeyecek kitleyi hedef olarak belirleyip onlara hizmet verdilerse, bu paradan da çalışanlarını maksimum olarak faydalandırdılarsa sorun yok. Vergi versin, istihdam sağlasın, asgari ücretin üzerinde maaş versin gerisi kimseyi ilgilendirmez. Ama bu kâr tatiline uygun yerler bizim ülkemizde olduğu için bizim ülkemizdeki ortalama maaşının gideceği tesisleri de ortaya çıkartmak lazım. Yani karı- koca çalışan bir ortadirek bu tatil yerlerine gidebilmeli. Kalabalık olur, yemek - içecek çeşiti daha az olur, kullanılan kayak malzemeleri vb. daha ucuz markalardan olur ama sonuçta böyle tesisler var olmalı.
Olay çok basit. Bir işletmenin bu fiyatları koyabilmesinin sebebi o rakamları ödeyenlerin olmasıdır. Güya şikayetçi gibi bunu paylaşanların yegâne derdi de gösteriş yapmaktır. Bu rakamları ödeyebilecek insanlar rastgele mekanlara girmezler. Mekana girerken daha çıkarken karşılaşacakları şeyi az çok bilerek girerler
maalesef bunun en büyük sebebi çöl bedevileri pislik araplar akın ediyorlar türkiyeye hesaplarıda dolar üzerinden alıyor artık firmalar yani turist tarifesi bugun ürdünde kanal istanbulun reklamıda yapıldı araplar seviniyordu parsel parsel satıyorlardı programda arab kanalında bu adam gidecek baska yolu yok
Bugün eşim müvekkil ile mado'da oturmuş 2 kişi 1'er duble çay, 1'er porsiyon su böreği yemişler. Hesap 118 TL... Ya bi tepsi su böreği mi verdiniz ne ettiniz? Yeminle dışarıda buluşmak hayal artık. Ay iyi ki evlenmişim zamanında. Düşün şimdi buluşacaksın biriyle, yedin içtin dünya para.. Ben erkeğe hesabı yıkan biri hiç olmadım. Hafi bakalım Omayra pamuk eller cebe... Şimdi Omayra şaşkın ol asın da ne yapsın... Anacım hep şaşıracak bir şey oluyor yaaa.
İster gıda olsun.. İster kıyafet bir şeyi ederinden 5 kat daha fazla fiyata satıp haksız kazanç sağlayan sektörleri şiddetle kınıyorum.. Ee insaf yani... Bu nasıl bir vijdansızlık.. Fakir işi değil zengin işi yapmışlar resmen. Fakat insan ne kadar zengin olursa olsun.. Bir şeye değerinden fazla ödüyor bu duruma ses çıkarmıyorsa sektörlerde zenginleri böyle kazıklamaya devam eder..
Bu fiyatları belediyenin de de bu zamları yapanın da ta anasını avradını soyunu sopunu yengesini yengesinin kızının kızının torunu torununun Dedesini Dedesini anasını anasını babasını bacısını sülalesini topluca üst üste azaldı hepsini birden anasını avradını bacını s******
Karkalkaya dediniz yer dağın tepesi değil mi? Hani şu kışın 2000m kurulan tesisler? Pardon da ne bekliyorsunuz? 2000 rakım 'a kurulmuş ve işletilen tesislerin merkez kafe fiyatına hizmet vermesini mi? Bu arkadaş (fişi paylaşan) bunu bilerek gitmiş ki 8bin lira kusur ödeme yapmış. Neyse... dağ başında çay kahve 'kolay icebiliyirsan fiyatı düşünme. Bye
Olur. 2 yıl önce 900m yükseklikteki bir tesiste 20 -25 liraya sanıyorduk sahlebi. Oraya giden insanlar parayı düşünmezler. Ayaklarında ki ayakkabıdan giydiği dağ sporu kıyafetinden anlayabilirsiniz. Zenginler. Orta bütçeli kişiler de bütçesine göre bir yere gidip tatil yapabilir.
Zaten kış tatili zengin işidir. Yazın denize girmek için para bile vermene gerek yok. Bikinisi şortu desen ne kadar ki. Herkes yapabilir ama kış tatili herkese göre değil. Orada yeme içme değil sadece giymesi kuşanması kayağı cartı curtu dünya para. Kış tatilini sadece zenginler yapabilir.
Gitmesinler🙃 arz talep diye bir şey vardır, 1 hafta kimse gitmesin bak nasıl düşüyor fiyatlar. Turistik yerlerde mimli mekanlar vardır, herkes bilir pahalı oldulunu. Yıllardır yazın bilmem ne beachte lahmacun 100 tl başlıklarını okuyoruz ama millet bile bile gidiyor🤷♀️
onlar s... seven cinsten aaa birde dur isntagrama story atıcam diye 2 lahmacun 1 kolaya 500 tl hesap ödeyen ödedikten sonra ben ne yedim diye bunalıma giren cinsler:P
Belki de... yıllardır akdenizin egenin en turistik yerlerine giderim asla şu hesabı ödemedim🙃 önemli olan gezmekse eğer lüks mekana gerek yok ki bu zaten soygunculuk
valla bizim muğlada yazlık var 3 katlı sonra sakaryada bungalov ev var bende her sene gidiyorum arada karsa gidiyorum turıstlık trenle bu hesaplar bende hiç ödemedim :)
Bizim Milletimiz Ne Tatile Ne Marketlere Gitmesinler Bak Fiyatlar Otomatik Nasil Geri Çekiliyor . Bu Milletin Yüzünden oluyor Hicbirsey Görmemişler Gibi Davrandıkları için İsteyen İstediği Gibi At Koşturtuyor maalesef
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Türkiyede tatile giden yok ki 😂 hata sizde türkiyede tatile gidilmez türk halkı siyasetçilerin evella devletin kölesidir.10 birim iş çıkartıyorsanız 7 birimi vergi 2 birimi maliyet 1 birimi size kalır o da nesef almanıza su içebilip makarna yemenize yarar.Ölmezsiniz ama yaşamazsınız da...
Kaya palozzo pahallı bir otel zaten, dorukkaya kısmen daha iyi ama eski biraz yani gidicek olan hemde sömestr bunu göze almalı zaten ben genel de Mart ortası tercih ediyorum kayak için orayı daha keyifli oluyor👍🏻
Haklısın tabi ki uçuk fiyatlar ama bu fiyatları kıyaslama normal cafe restaurant fiyatlarıyla, çok zenginlerin gittiği bi hotel kaya palazzo, günlüğüne 5,5 kağıt veren adam, bu hesaba bakmadan gold kartını çektirir direk, paylaşan kişi show yapmak için fotosunu çekip paylaşmıştır sosyal medyada
Tek kelime ile yuh diyorum ülke fırsatçıların yeri olmuş benim onlara verecek öyle bir param yok. Çok istiyorsam alırım katlanabilir sandalyemi termosumu aynı yerde yaparım çok ucuza hem de bizler mekana para veriyoruz canım hem de bu devirde!
Gidilen mekana göre değişir, lüks bir mekana giriş yapıyorsan ona göre fiyatını ödersin buna yapabilecek bir şey yok, bu tarz fiyat çeken yerlerde parayı yemeklere içeceklere değil mekan için ödersiniz.
Ben tatillerini PTT takılarak geçiriyorum. En güzel tatil Pijama Terlik Televizyon Böylelikle param cebimde kalıyor. Yazın pazar günü yerine hafta içi denize gidiyorum. Hem daha sakin , hem de hesaplı.
O kadar uzağa gitmeye gerek yok. Hsonu her zaman gittiğimiz kokoreççiye gittik arkadaşlarla. 4 yarım 4 ayran 247 lira tuttu :D Ülkenin ırzına geçtiler.
Turistlere göre fiyat listesi gibi. Bizde kola 50 birimse onlarda 4 birim felan. Onlara göre normal. Zaten turit müşteriler sorun etmediği için parayı bize bildiğin paranız yoksa başka kapıya diyorlar. Bir tatil yapmak bile çok oldu.
Anlamıyor musunuz bu fiyatlar cebinde TL değil dolar, euro olanlar için belirlenmiş :) Sizi bizi zaten istemiyorlar orada ve oralara layık da görmüyorlar.
Gitsem yiyecek bütün şeyleri kendi evimden götürürdüm valla. Lahmacun, kola falan bunlar neymiş yapardım bir tavuk sote yanına ayran üzerine de bir filtre kahve ohh mis.
Servis ücreti ne ya. Hem de 811 TL. Servise de ücret mi alıyorlar. Tatile hiç gitmeyen ben, bundan sonra da gitmem artık. Sıcacık evimde oturur kolamı içer, lahmacunumu gömerim.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kardesım zorla sokan mı var gıtme sende herkes dengıne göre ben gıtsem kendı mangalımı yaparım bu toplam fıyatın cook altında 1 aıle doyar forsunuz eksık kalsın bı zahmet. Ne beklıyonuz o kdr zenginler gıdıyor turistler gıdıyor ortalama bı onsana gore mı fıyat belırlıcekler
Ülke tamamen zenginlerin ülkesi oldu. maalesef orta kesim ve alt kesimin bu ülkede yaşayabilmesi arttık çok zor...
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Zengin bile olsam bu fiyatları ödemem, bu resmen soygun sanırım bi koladan %1000 %2000 kar ediyor. Hani ortada bi emek vardır bi hazırlanma süreci vardır dersinki hakediyor ama bu mekandaki her şey hazır gelip pişirip önüne atıyorlar sonuç ortada
Sanki birileri bu halktan intikam alıyor. Ülkemizde yaşayamaz hale getirildik. İnanın tatili düşünmeyen insanlar var bu ülkede, öyle bir durumdayız ki, adam halk otobüsüne binerken bile artık düşünüyor. Tatili felan geçti bu halk, boğazından ne geçirecek onun derdinde..
Millet o kadar yiyip içmiş az bile ne var yani biz 66 gün falan çalışıyoruz o paraya 🤣🤣🤣 dikkat 66 gün çalışmaya bedel bir hesap 2 saatlik keyfe bedel 😥😥😥😥😥
Bende tatil yok ben napim ya hep evdeyim en fazla gidebildiğim mesafe oturma odasından kendi odama o da yatmadan yatmaya 😂😂😂
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ne tatili ya sadece bir kere tatile gittim ömrüm de oda on bes yıl önceydi😂 açanda değil gidende kabahat bu paralar ödenir mi resmen enayilik çadır kurun kamp kurun bin kere iyidir arkanızdan gülünmesinden.
Oradaki vatandaş sen değilsin, adamlar zengin, bir oturuşta en az 600 dolar ödeyebilen tipleri istiyorlar müşteri olarak. Fiyat politikası aynı zamanda müşreti politikası oluyor dünyanın her yerinde böyle işletmeler var. Bir bizde herşeyin halkın geneline hitap etmesi gerektiğini düşünen cahiller var sadece.
@Ragnar_Lodbrok Her şey halkın geneline hitap edemez tabii ki. Ben kayak merkezindeki genel restorantlar böyle sandım ama özel ve lüks biyerse bilemem.
Öyle yere gidiyorsan mangal yapcan malzeme getirip hem doyarsin hem boşuna paralar harcamış olmazsin... Ben gitmiyom zaten öyle yerlere mahallede kaymak daha eğlenceli 😂
Ana Sayfa > Tatil & Seyahat > Sorular > Kola 50 TL, lahmacun 95 TL! Kartalkaya'daki mekan fiyatlarını gördükten sonra kış tatilini evimizin önünde mi yapacağız?