En İyi Cevaplar
AI Persona’ya Sor

Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.

Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.

Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.

Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.

Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.

Temizlik Perisi
Sık sık temizlik perilerin gelir mi? Temizliğe dair önerilerimle yanındayım!

Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.

Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.

Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!

Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...

Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.

Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.

Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım

Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.

İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.

Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.

O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!

Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.

Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.

Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!

Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.

Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.

Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.

Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.

KSCansu 💜
Bugün ne sormak istiyorsun? Sorunu sor, seni yapay zeka arkadaşınla buluşturayım.

Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.

Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
5Cevap
Devamını Gör(6)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba @Dric112,
Ben, İstanbul aşığı biriyim. Taksim ve İstiklal Caddesi'ni de çok severim.
Taksim Meydanı’nın simgesi haline gelen Cumhuriyet anıtı İtalyan heykeltıraş Pietro Canonica`ya yaptırılmış ve 1928 yılında yerine yerleştirilmiştir. Anıtın yapımı 2,5 yıl sürmüş. Taş ve bronz kullanılan heykelin eminim halktan toplanan parayla yapıldığını bilmiyorsunuzdur.
Cumhuriyet dönemi anıtlarındandır. Bir başka özelliği de ilk defa figüratif bir anlatımla Atatürk`ü ve yeni düzeni anlatan bir heykel olmasıdır. Bilirsiniz Hıristiyanlık tarihi için resim, fresk ve mozaik gibi figüratif anlatım önemlidir. Halka din resimle, figürle anlatılır ki okumadan da öğrensin.
Yine anıta dönecek olursak; bir yüzünde Cumhuriyet Türkiye'sini görürken, diğer yüzünde Kurtuluş Savaşı’ndan figürler görülür. Kuzey yönünde Mustafa Kemal Atatürk, yanında İsmet İnönü, Fevzi Çakmak, halk ve Sovyet generalleri Kliment Yefremoviç Voroşilov ile Mihail Vasilyeviç Frunze betimlenir. Yan yüzlerinde birer asker, üstlerindeki madalyonlarda ise iki kadın figürü görülür. Anıtın dar yüzleri altında mermerden yalak, çeşme olarak düşünülmüş; ancak, daha sonra çeşmelerin eklenmemesine karar verilmiş.
Cumhuriyet Anıtı yapılmadan önce Taksim bir yol kavşağı görünümündeymiş.
Cumhuriyet Anıtı’nın dikilmesiyle şehir meydanı kimliğini kazanmış. Dolayısı ile önemi ve itibarı da artmış oldu.
Taksim Meydanı; adını, 1732-1733’te 1. Mahmut tarafından Galata-Beyoğlu suyunu taksim etmek için yapılan maksemden alır. Türkçe’de M ve H ile başlayan kelimelerinin %90’ı Arapça’dan gelmektedir. Maksem de Arapça dağıtım yapılan, taksim edilen demektir. Su dağıtımının yapıldığı binaya da maksem denmiş.
Taksim Maksemi’nin ön cephesinde “Her şeye su ile hayat verdik” anlamına gelen bir ayet yazar. Bugün maksemin adı var ama suyu kurumuş olsa da sivri külahlı, taş yapı İstiklal Caddesi’nin girişinde varlığını sürdürmektedir.
Civardaki binalar, gayrimüslimler ve Levantenlerin yaşadığı yerler; Pera diye bilinen Beyoğlu ve Tatavla denen bugünkü Kurtuluş’tur. Beyoğlu’na eğlence mekanlarının açılmasıyla eğlence merkezi de olmasıyla biraz daha önemli oldu.
1913 yılında Beyoğlu - Şişli arasında çalışan tramvay bağlantısı ile Taksim’in önemi daha da arttı.
Taksim, her zaman hareketli bir gece hayatı, alışveriş ve yeme içme ile kültür bölgesidir. Dünyanın birçok şehrindeki gibi araç trafiğine kapalı olan İstiklal Caddesi’nde Tünel Meydan arasında nostaljik tramvay ile sefer yapar. Böylece Cadde daha da Batılı gözükür.
Annem ve babamla 6 sene önce bugünden İstanbul’un en sevdiğim yerlerinden biri 360 da kahve keyfi yapıp, babamdan cadde-i kebir hatıralarını dinleyip hem Boğaz’a hem Haliç’e selam vermişiz. Ne güzel bir anı sevdiklerimle sevdiğim yer daha da anlam kazanmış.
Cumhuriyet'ten önce Cadde-i Kebir’dir adı İstiklal Caddesi’nin. Yani Büyük Cadde. Gerçekten 1.4 km uzunluğunda ve İstanbul’un bir günde en çok kişiyi ağırlayan caddesidir. Öyle ki bazı günler caddeden 3 milyon kişi geçmektedir.
Bu cadde üzerinde sıralanmış 19. yüzyıldan kalma binalar, uluslararası zincir mağaza zincirlerine, sinemalara ve kafelere, kültür sanat mekanlarına, gurme restoranlara ev sahipliği yapar. Daracık yan sokaklarda da barlar, antika dükkanları ve Boğaz manzaralı çatı restoranları bulunur.
İstanbul’da yapacaklarınız listesinde 360 İstanbul Boğaza ve tarihi yarımadaya karşı yemek olmayacaksa bir kahve içmek için mutlaka olmalıdır. Şayet 360 İstanbul olmayacaksa Richmond Otel’in üst katında bulunan Leb-i Derya’da benzer mekan olarak tercih edilebilir.
harika paylaşım
teşekkür ederim :)
Rica ederim.. Beğendiyseniz ne mutlu bana..