Ben 13 yaşımda başlamıştım. Etrafımda bunu duyanlar salaklık yaptığımı falan söylüyorlar. Değişik tepkiler alıyorum. 13 erken miydi?
Ayrıca boy falan kısaltmıyor.
Ayrıca boy falan kısaltmıyor.
Bende 13 yaşımda başladım çoğu aptal zararlı olduğunu söylüyor ama bunu bilimsel kanıtlarla destekleyen hiç bir sayfa görmedim ne hocalarımdan duydum ne de yakın arkadaşlarımdan. Abim kinezyoloji mezunu ve kendi çocuğu 12 yaşına gelince başlatmayı düşünüyor. Boy kısaltıyor diyenler de haltercilere göre diyor zaten bunları ki halter de boy kısaltmaz. Fitness'a gereksiz diyenler de türedi bu dönemler en iyisini yapmışsın Fitness kaslar ve gelişim için hormonları yükselten bir spor yani bilimsel olarak en faydalı spor sayılır. Ben üst düzey bir Powerlifter'ım eğer boy kısaltsaydı şimdiye cüce olmalıydım zaten. Ve fitness'a başlayan bir insan zaten beslenmesini filan da düzenlemek zorundadır beslenme düzeldiğinde ve fitness gibi kasları geliştiren ve hormonları tavan yaptıran bir spor yapılınca o insan vücudunun ulaşabileceği kapasiteyi zorlamaya başlıyor bu zorlamayla vücut git gide daha da güçleniyor. Yüzme ve diğer sporlarda bunu yapamazsınız. Korkulması gereken en son spor bana göre Fitness'dır. En basiti olarak 13 yaşında başlayan birisi başlamayana göre (eğer beslenmesini iyice düzenlediyse ve disiplinli bir şekilde antrenman yaptıysa) 1.5-2 kat daha güçlü bir iskelet ve kas sistemine sahip olacaktır ileride. İskelet sistemine faydası olduğu için boy da uzatıyor.
hayır değil, kız içinde erkek içinde zararlı değil, fakat spora başlamak ayrı, ağırlık çalışmaya başlamak ayrı şeyler, tutup da 12-13 yasında bir çocuk ağırlık çalışırsa eklemlere, omuriliğe kıkırdaklara zarar verme ihtimali oluşur, ne tarz bir idmandan bahsettiğimiz burada önemli olan
Cevap
19Cevap
Ya hayır sacmalık degil ama gereksiz bence yüzme voleybol jımlastik basket daha iyi olur gelişiminin için fitnessin hic bir faydası Yok
Olan oldu artık, zamanı geriye alamam. Pişman da değilim
ben 7 -8 ay oldu başlayalı keşke 15 16 yaşımda başlasaydım diyorum iyi yapmışsın
Agirlik altina girmedikce degil. Ruslar 6 yasinda jimnastige basliyor
Kendi bildiğini yaptıktan sonra etrafa neden soruyorsun ki
Hayır, zararlı değil 13 yaşımda spora başladım şu an 14 yaşındayım fit bir vücudum var ve yaşıtlarımdan çok daha çok güçlüyüm
13 yaşında bilmiyorum ama hormonu yüksek olanlar bence yapmalı mesela ben 12 yaşındayım 13 e gircem 1.78 falanım fitness a başlasam ne olur sizce?
5 yıldır spor yapıyorsyn boyunda uzun. Baya iyi fiziğin olmuştur şu an
Eminim şu an da 13 yaşındasın
Kesin
ergenlik cağına girmeden
15-16 yaş en uygunu blue çağı bitince
Zararlı değil
yaşın kaç şu an bilmiyorum ama 13 çok erken bence
Evet, biraz erken gibi. Şu an kaç yaşındasın?
18.
Boy uzunsa skinti olmaz
Boy da falan sorun yok 175. Lakin ilerde büyük sorunlar yaşarsın gibi yorumlar alıyorum
Skinti olmaz
Kaç yaşında regl oldun
Bence tam zamani seksi kiz
Sprorun yaşı yok :)
ama uzatmıyor da
Başladığım boyda kalmadım, uzandım
Uzadım*
Hayır
Değil
Hayır iyi yapmışsın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar