Kalistenik mi, Bodybuilding mi daha iyi?

Sizlere bugün kalistenik egzersiz tipi hakkında biraz bilgi vericem ki sorumu cevaplama şansınız olsun:
Kalistenik egzersizi, içinde 3 temel dinamik egzersiz barındıran ve buna ek olarak statik ve dinamik bazı egzersizler de içeren bir spor. Temel olan dinamik 3 egzesiz Push-Up (şınav), Pull Up (barfix) ve dip'tir. Tabi düzenli antrenman yapıldıkça vücut aynı seviyede strese yanıt veremez hale gelidiği için zorluğu artırmak gerekiyor ki bu noktada bahsettiğimiz temel hareketlerin gelişmiş versiyonları ön plana çıkıyor. Set ve tekrar sayılarını yükseltmektense hareketleri zorlaştırmak çok daha iyi bir seçenek bence. Sizi bir ton yazı yazarak sıkmak yerine egzersizlerle ilgili videolarla baş başa bırakayım.

Sonzamanlarda crunch (mekik) spor camiası tarafından değeri düşen ve pek yapılmayan bir hareket. Yapılan bazı araştırmalar omurga sağlığını tehdit ettiğine işaret etmiş. Fakat doğru yapıldığında sıkıntı olmayacağını söyleyenler olsa da ben kimseye önermiyorum sırt ağrısı çekenler olduğu için.

Bodybuilding, çünkü kemiklerim çok ince ve boyuma göre zayıf kalıyorum. Bodybuilding benim kaderim.
Bodybuilding, çünkü yapılı olmak daha önemli, aşırı alfa olmayı amaçlıyorum.
Kalistenik, çünkü daha özgür ve eğlenceli.
Kalistenik, çünkü cool yani havalı olduğunu düşünüyorum.
Kalistenik, işin içinde yetenek ve denge var.
Yukardaki tüm sebeplerden veya bir çoğundan dolayı Bodybuildingi seçiyorum. Ayrıca kendimce sebeplerim de var.
Yukardaki tüm sebeplerden veya bir çoğundan dolayı Kalisteniği seçiyorum. Ayrıca kendimce sebeplerim de var.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler
+1 yıl
Bodybuildingin aksine daha özgür bir yapısı olmasından dolayı spor salonuna gitmeye vakti olmayan insanlar için uygun bir spor. Ayrıca bir örnek verecek olursak ileri seviye egzersizleri yapabilir hale geldiğinizde sadece bir egzersizle sırtınızın tamamını çalıştırabilirsiniz (bknz. Handstand Push Up). Dolayısıyla bir yere tatile gittiğinizde 2 yıllık veya daha fazla geçmişiniz var ise antrenman programınızı ekipmana (özellikle barfix barına) ihtiyaç duymadan rahatlıkla heryerde yapabilirsiniz.
Kalistenik mi, Bodybuilding mi daha iyi?