İkisini de ara ara deniyorum tutarlı ve dengeli bi vücut için ama bi de sizin fikrinizi ve yorumunuzu alayım istedim, yorumlarını bekliyorum
Calisthenics
Bodybuilding
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İkisini de ara ara deniyorum tutarlı ve dengeli bi vücut için ama bi de sizin fikrinizi ve yorumunuzu alayım istedim, yorumlarını bekliyorum
Kalisteknik performans odaklıdır. Daha çok kuvvet ve dayanıklılığı güçlendirme üzerine yoğunlaşılır. Vücut geliştirmede ana odak vücut estetiğidir. Güç, kuvvet ve dayanıklılık performansınız zamanla gelişse de odak bunlar değil vücut estetiğidir. Vücut geliştirmede sadece belirli kaslara izole egzersiz yapmak mümkünken kalisteknik egzersizlerinden birden fazla adele grubu eş zamanlı çalışır. Örneğin vücut geliştirme yapan birisi omuz başlarının trapezine göre geride kaldığını düşünürse sadece deltoid kasını geliştirip daha estetik bir görünüme kavuşabilir. Ancak kalisteknikde yapılan egzersizler performans odaklı olduğu için kasların kendi arasındaki simetriği ve genel estetiği ikinci plandadır. Her ne olursa olsun daha önce spor geçmişi olmayan sedanter bir bireyin doğrudan spora başlaması için kalisteknik ilk tercih olamaz. Belli bir altyapı gerekir. Dolayısıyla temel altyapıyı kurarken fitnessla ve anaaerobik egzersizlerle ilgilenmek zorundadır. Ha bir de son olarak kalisteknikte sakatlanma riski vücut geliştirmeye göre daha yüksektir. Vücut geliştirme egzersizlerinde eklemleri destekleyen ve kasları nisbeten daha izole geliştirilmesini sağlayan sehpa ve makineler vardır. Kalisteknikte eklemlerin, vücut ağırlığının yer çekimiyle olan ilişkisine emanet.
Oha Sümeyye sen tüm Sümeyyelerin gururu oldun, sportif ve bilgili ilk Sümeyye sağolasın bu kadar bilmiyordum
İnsanlar doğarken isimlerini kendileri tercih edemez. Bu yüzden sosyolojik olarak kişilik ve karakterle Sümeyye isminin ya da herhangi bir spesifik ismin bir bağlantısı olduğunu düşünmüyorum. Böyle bir gruplandırma gereksiz.
Cevap
6Cevap
Bodybuilding bence
amaç estetik güzellikse tabii
Vücut tipin ve yaşam aliskanliklarina göre değişir bu
daha çevik olmak istiyorum aslında, daha ağır olmak istemiyorum, bu yüzden ikili götürüyorum
O zaman fitness yaparsın haftada 3 gün. 3 gün de yarımşar saat orta şiddetli kardiyo öneririm. Yemek alışkanlığı tek öğün benim yapabilirsen tavsiye ederim
hocam dövüş sanatlarında ikili götürüyorlar, fazla tekin bi mahallede oturmuyorum, tüm vücut koordine olsun diye uğraşıyorum, yoksa haklısın
Ben hem fitness hemde gölge boksu çalışıyorum. Boyum 1.80 kilom 85 hızlı hareket ederim hızlı yumruk atarım mesela
amaç sadece hız değil dengede de olabilmek
Daha dinamik yapıda olmak için Calisthenics
Birazda kişiden kişiye değişiyor.
detaylandırır mısın
Bodybuilding
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?