Sorunların başında bazı kişilere torpil yapılması var tabi, kinci sorun ise okullarda yeterli kaynağın olmayışı, sonra devletimizin dengesiz bakış açıları, beden eğitimi derslerine önemsiz olarak gösterilmesi ve hatta işlenmemesi, her branşın futbol ve basketbol ile kıyaslanması diğer branşların önemli olmayışı, sponsorların yasalara rağmen amatör kulüpleri desteklemeyişleri diye uzar gider...
Sporun ve sporculuğun tanıtımı yok, olanların çoğu da yanlış. Ülkedeki spor eğitmenlerinin çoğu old-school (eski kafa) dediğimiz sistemde çalışıyorlar. Sporculuk/sporculuk eğitimi tıpkı teknoloji gibi gelişiyor ve eski sistem ile yeni yetişen sporcuları yakalamamız mümkün değil. Ayrıca spora yönelmek isteyen insanları "Okul okuman gerekli/çalışman gerekli bunlar boş işler" diyerek engelleyen bir toplum/aile yapısı var. Bu şartlar altında, kişi spor yapacak özgürlüğü yakaladığında tüm isteği geçmiş oluyor veya yeterince başarılı olamıyor. Bu zorlukları aşıp sporcu olan kişiler ise maddi ve manevi destek sorunları yaşıyor. Ülkemizdeki insanların neredeyse tamamı futboldan başka bir şey ile ilgilenmiyor ve tüm maddi ve manevi destek oraya akıyor, bunun sonucunda birçok genç futbolcu olma hayalleri kuruyor, bu alana yöneliyor.
Tamamen reklamcı mantığı ile işliyor sistem: Ne kadar çok izleyicisi/ilgileneni varsa o kadar çok para demek. Televizyonlar, sosyal medya her nere varsa hep futbolu görüyoruz (ben görmüyorum, zihnimi ve çevremi temizledim o ayrı) bu yüzden diğer sporları tanıyan kişi sayısı çok az oluyor (yeterince tanıtılmadığı için) ve para kazanacak sponsorları/reklam verenleri olmuyor. Ben çok mücadele ettim, bir şeyleri de değiştirdim bulunduğum yerde ama bu açıdan yeterli olmadı.
Aşamadığım şey de o oldu zaten ama benim spor yapmamı kimse engelleyemedi, ingilizce biliyorum hep araştırmama devam ettim. Kendimi geliştirdiğimi bilmek yarışmalardan vs. hep daha önemli oldu benim için.
Bana destek veren kimse olmadı, ben de oturup bütün gün oyun oynayabilirdim aslında ama bunu yapmayı seçmedim... Bu onların seçimi, herkes kendini geliştirebilir. Geçen bir şey duydum, bir bilgisayar oyununun yarışmasını yapmışlar ve ona e-sport demişler, gülsem mi ağlasam mı bilemedim mesela :)
Resmen rahat alanlarını meşrulaştırmak için böyle bir ad vermişler. Komedi ya :D Ben spor yaparken bir hareketi yorulduğum için es geçsem eve gittiğimde kendime kızıyorum diğer gün daha sert çalışıyorum, arkadaşlar oturduğu yerden klavyeye basıp, cips yeyip kola içme olayına spor diyorlar oh be :) Bu iş zor gerçekten, destek verilse de herkes rahatından vazgeçip sporcu olmaya yönelmiyor, hatta çoğu normal basit egzersizleri bile yapmıyorlar.
Hemde nasıl, çılgınlar gibi kendilerini geliştiriyorlar, daha şimdiden internet kafeler tıklım tıklım :D Bir şey soracağım, siz sporcu musunuz? Bu konuyu umursayan kişiler genelde sadece farklı bir spor ile ilgilenen kişiler oluyor da :)
İşte soru böyle olur. eline sağlık. asıl ben teşk ederim. torpil olayı sadece sporda değil her alanda. haliyle hiç bir alanda uzmanlaşmış yöneticelerimz yok. millet uzaya mekik gönderirken biz yerli oto derdindeyiz. otomabil icad olalı 200 sene olmuş düşünün artk
Torpil her alanda olduğu gibi sporda da maalesef etkin. Torpille antrenör olarak alınan hocalar torpille sporcu seçiyor. Sonuç mu? Türk milli takımı adı altındaki amatör branşlardaki sporcuların hiçbirisi Türk değil, Türkçe bilmiyorlar. Hatta doping yapmaktan geri kalmayan Elvan gibi bir çok sporcu. Madem doğing yapacak Türk sporcu yapsın bu nasıl bir rezalettir.
Okul yok, sakatlanma riski var garantisi yok. Haliyle aileler de spora yonlendirmiyor cocuklari. Cok iyi hatirlarim babam sormustu ne olcaksin ilerde diye. Futbolcu dedigimde ise kafandan cikar o isi demisti. Baktigin zaman cok da haksiz değil . Kac kisiden kac kisi basarili olabiliyor su ulkede?
Özenti bir millet olmanız Her millet kendi kültürünü tanıtıp ona göre gelişim kaydetmeye çalışırken bizde ekranlarda ve diğer yerlerde onların kültürüne göre gelişim kaydetme çabası ve onlar gibi olma özentisi Anlayacağın hiç bir halt olmaz bizde ki bu özentiler olduğu sürece
bence bu yine bizde bitiyor tamam torpil var ama başlarda yeteneğiyle tırmananlar parayı görünce şımarıyo disiplin zayıf ülkemizde ve maddi olarakda yardım görülmüyor
En İyi Cevaplar