Evet arkadaşlar fikrinizi alabilirmiyim?
Bence futbol hariç gereken önem verilmiyor...
Bence futbol hariç gereken önem verilmiyor...
Futbolada gerekli önem verilmiyor ki verilse tüm spor dalları için konuşuyorum bu halde olur muyuz? Hayır olmayız önem verilse bizde başarılarımızdan söz edip dururuz ama yok! Bir de mesela avrupa şampiyonası elemelerinde rakibimiz hollanda olduğu zaman ki öyle şu anda "hollanda çok güçlü takım ya yenilicez" demeyizde tam tersine "hollandayı yenmemiz lazım hatta biz hollandayız yeneriz" deriz ama diyemiyoruz malesef -.- Senin dediğin futbola önem değil sadece ilgidir! Benim şu ana kadar dediğim profesyonel spor için geçerli onun dışında yine malesef ülkemizin bence %70 spor yapmıyor, bizim hayatımızda (Türk insanı) spor en son sıralarda geliyor desek yeridir ki oda ancak böyle çok kilo aldığımız zamanlarda zayıflamak için fitness, onun dışında şu cocuğumu ay bir takıma yazdırayımda hayatında spor olsun, sporcu olsun gibi bir düşünce yok. Çok şanslıyım ki ailem beni küçük yaşta eskrime göndermişler ve şu an hayatımda eskrim çok çok önemli bir yer tutuyor.
Özellikle amerkada ilköğretimden itibaren çocuklar nasıl dersleri zorunlu olarak alıyorlarsa sporu da aynı şekilde yapmakla yükümlüler. ilerleyen yaşlarda da kendine göre bir branş seçip onda uzmanlaşıyorlar. ve bu sporu hayatlarının bir parçası haline getiriyor çoğu.
Keşke ülkemizde de spor bu şekilde teşvik edilse. ama ne yazık ki tam tersi bir durum söz konusu.
Spora kesinlikle gerekli önem verilmiyor. Hem maddi açıdan yetersizliklerden dolayı hem de ebeveynlerin de çocukluklarında sporla ilgilenmediklerinden dolayı spor konusundaki gereklilikleri bilmediğinden kaynaklanıyor bence. Hemen herkes yüzmeyi bilmeli ve düzenli aralıklarla yüzmelidir örneğin. Kaburga kemik ve kasların simetrik yapıda kalarak büyümenin gerçekleşmesini sağlamak için özellikle ergenlik çağındaki çocuklar için çok önemli. Skolyoz gibi omurga hastalıklarını önlemede de faydası vardır mesela. Basketbol boyu uzatır örneğin. Bir sürü örnek verebiliriz. Kısacası bireylerin sporun önemini kavraması özellikle genç yaşlarda aileler tarafından desteklenmesiyle mümkündür. Yaş kemale erdikten sonra kemik gelişimi duruyor malesef ve yamuk yumuk vücutlara sahip olabiliyoruz hiç bir spor geçmişimiz olmadığından dolayı. Spor yapın yaptırın, yaşı yoktur evet ama mümkün olduğunca erken yaşta başlanmalıdır ki ortaya daha sağlıklı bir sonuç çıksın.
Sana zihniyet ile ilgili bir örnek vereyim. Ben atletik yapılıyım, kaslarım gayet orta halli ve sağlıklı. Düzenli olarak spor yaparım, kas için değil, sağlıklı kalmak için.
Bir çok kişi bana şunu sordu "Şişman değilsin ki, neden spor yapıyorsun?"
Anladın mı şimdi Türkiye'de ki zihniyeti :)
Sana su anda yuzlerce like vermek istiyorum. Daha iyi anlatilamazdi.
teşekkür ederim arkadaşlar @Donjuan09 @therealdude , malesef acı gerçek :)
Cevap
233Cevap
Bir ülkede spora verilen önemi anlamanın çeşitli istatistiksel yolları vardır. Lisanslı sporcu sayısı aldatıcı olacaktır çünkü ülkemizde bir "lisans enflasyonu" yaşanmaktadır. Bunun temelinde federasyonların kayıtlı lisanslı sporcularıyla doğru orantıda ödenek alması yatıyor. Diğer veriler ise daha geçerlidir: Uluslararası spor müsabakalarına katılımcı sayınız, bunlardaki başarı oranınız. Bu veriler incelendiğinde de ülkemizin ne yazık ki ilk 20'de yer almadığını kolayca söyleyebiliriz. Bir diğer nokta ise amatör spordur, bu hususta ülkemizde doğru düzgün bir istatistik çalışması bile yoktur. Dolayısıyla ülkemizde spora önem fazla verilmiyor diyebiliriz.
Biz dövüş sanatlarıyla uğraşanlar bu ülkeye futboldan daha çok madalya getiriyoruz bayrağımız daha çok dalgalanıyor marşımız daha çok okunuyor sayamizde ama Millet milyon dolarlar verilen adamları konuşur onları izler bide üstüne sevdiklerine ağız dolusu küfür eder Sporu gerçekten anlıyabildikmi? Sokakta spor deyince vucut geliştir yazın deniz hava at manita düşür bu mantıkla anlayışımız spor değil biraz ego tatmini biraz içimizdeki canavarı ortaya çıkarma isteği sanırım.
Birde bana hadi canım dövüş çokmu güzel diyenler var Benim taraftarımla rakibimin taraftarı yanyana oturuyorsa Bizyenip yenildikten sonra birbirimizi kucaklayabiliyosak bir tek küfür olmuyorsa evet dövüş sporları herzaman bir adım öndedir benim için. İçindeki canavarı çıkarmak isteyenleri ringe bekleri z gençler.
Kesinlikle doğru. Vücut geliştirmeyi bile ego tatmini için yapan bir milletimiz var. Dayan protein tozuna, yetmedi mi bas steroid'i. Gerçekten sağlık için çıkıp koşan, iki ağırılık kaldıran yok. Hayatım boyunca futbol oynadım, severim de ama hiç futbol kursuna gitmedim. 6 yaşındayken daha taekwondo ile başladım. Sonra kick boks yaptım bir süre en sonunda da boks'ta kaldım. Baya zaman geçti üzerinden gerçi. Dövüş sporlarını canilik ve şiddet olarak gören cahiller çok fazla. Dövüş sporlarının bir çoğu savunma üzerine kuruludur. Gerçekten bedeni ıslah eden, beyin ve vücudu inanılmaz organize şekilde kullanmanın zorunlu olduğu sporlar. Kıymeti bilinmiyor ülkemizde. Çünkü güzel hiç bir şeyin kıymeti bilinmez bu ülkede. Dilerim bir gün çok daha farklı durumlara geliriz. Ata sporumuz bile artık arka planlarda kaldı. Üzerine ne denir ki?
Kesinlikle katılıyorum solid. Dövüş sporlarına bile çocukları yönlendirmek istediğimde ilk soru abi hangine gitsemde 2-3 kişiyi dövebilirim olur. İnsanlar nefislerini tatmin başkaları üzerine üstünlük kurmak için yapmak istiyorlar herşeyi. Umarım dilediğimiz gibi Birşeylerin farkına varırlar.
Kesinlikle verilmiyor ben de bir sporcu olarak bunu söylemekten utanç duyuyorum. Çocukların ne sportif yetenekleri üstüne ne sanatsal yetenekleri üstüne gidilmiyor kimse benim oğlumun baskete yeteneği var veya teniste yeteneği var tenisçi olmak istiyor ben ona destek çıkmalıyım demiyor veya resime müziğe vs. Ülkedeki eğitim sistemi tek bir zihniyet üzerine kurulu at yarışı yaptırır gibi yarıştı çalıştır çocukları önlerine sürekli sınavlar koy kim köpek gibi çalışırsa kendini daha çok paralar parçalarsa o kazansın. Zihniyet bu oldukça çocukların farklı dallardaki yetenekleri keşfedilmeye çalışılmadıkça ve çocuğa gerekli destek sağlanmadıkça nice dünya yıldızı olabilecek insanlar kimsenin haberi bile olmadan yitip gitmeye devam edecekler bu ülkede
Verilmiyor bunu demekteki dayanağım şu ben antalyanın korkuteli ilçesindd yaşıyorum boks la uğraşıyorum derecelerim var boksa başlıyalı 1 yıl oldu bizim boksla uğraşan 55 yaşında duvarcı mustafa adlı bir hocamız var normalde eğitim vermiyodu ama biz uğraştık 7 8 kişi bir heves ve merakla bir salon ayarladı iyi kötü çalışıyoduk mustada hocayı ikna ettik boks ekibi kurduk bu salonu normalde bizim değil belediyenin federasyonun kurması lazımdı ama umursamıyolar saolsun mustafa hoca bizden tek kuruş almadan bizi eğitiyor her geçen gün daha güçlü ve daha mükemmel oluyoruz hedefimize git gide yaklaşıyoruz ama bu olayı belediye biraz önemsemiş olsaydı biz şu an daha iyi olabilirdik.
Verilmiyor ve verilmemesi insanların özellikle ileriki yaşlarda çirkin vücuda sahip olmasına neden oluyor. Spora önemden ziyade yemek-içmek kadar doğal bir süreç şeklinde hayatın bir parçası olması gerektiğini düşünüyorum. Yaşayış, gelenekler ve uzun bir süre boyunca şartların uygun olmayışından, refah seviyesinin ve bilincin az olmasından kadınlarımız özellikle spordan çok uzak yetiştiler. Haliyle çökme, kırışıklık, fiziğin bozulması, deforme olması çok hızlı olmaya başladı, hele ki birden çok çocuk doğuran Türk kadını için ne yazık ki bunlar kaçınılmaz oldu.
Diğer açıdan profesyonel sporcu yetiştirme konusunda da spora önem verilmiyor. Pek çok yarışlarda dünyanın pek çok ülkesinden milli sporcuları görürken bizim ülkeyi temsilen çok nadir zoraki bir sporcu ancak çıkıyor.
Alakası bile yok. Göbeğe bile Türk kası diyen bir toplumdan bahsediyoruz. Spor hak getire. En fazla haftada bir halı saha maçı erkeklerin spor anlayışı ülkemizde. Kadınlarda hiç bir şey yok. Ben anneme bile mekik çektiriyorum sağlıklı olsun diye. Kendini iyi hissediyor kadın. Kendisi için bir şey yapıyor olmanın psikolojik etkisi ve vücudunda salgılanan endorfin hormonunun etkisi.
Kendim bisiklet, boks ve vücut geliştirme ile uğraşıyorum. İmkan buldukça yüzüyorum. Bir süredir hiç birisi yok gerçi ruhsal çöküntü sebebi ile ama hayatımın olmazsa olmazları bunlar. Biraz toplarlanınca yine başlayacağım. Spor olmazsa olmaz.
Aynen katılıyorum. Ben profesyonel muay Tai sporcusuyum aynı zamanda egitmeniyim. Fakat şu anda meslegimi icra edemiyorum çünkü meslegimde para kazanmak imkansız. Bu maddi kısmı diğer kısım ise bakış açısı futbol basketbol voleybol gibi sporları yapan kişiler hep tebrik edilir fakat dövüş sporlariyla ilgilenenler hep artist olarak algılanıyor. Bu arkadasliklari etkiliyor. Başka bir durumda devletin bu sporları bütçe ayirmamasi ve şampiyon olsanız dahi komik rakamlar almanız spordan uzaklastiriyor. Nacizane fikrim
verilmiyor tabi ki baksana yorumlara spordan herkesin anladığı futbol olimpiyatlar tamam da konu o değil ki konu bızım spor yapmamız rusyada ingilterede ilkokuldan itibaren bir spor dalına yonlenmek zorundasın ki bişeyi küçüklükten insanlara aşılamazsan sonra zor. bende yaptım geçen sene yüzme ve salona gidiyordum olmadı öğrenci olunca çok masraflı oluyor bir de düzen istiyor o da zor. çok güzel bişey cidden hayata bakış açın değişiyor mutlu oluyorsun hayatın düzene giriyor. burdan soylemek cok ınandırıcı gelmeyebılır ama bir 1 ay deneyın dediklerim çıkacak
Bildiğim kadarıyla Türkiye'de spor yapan insan sayısı 100 kişide bir iki kişi falan. Bunun içinde futbolcu, basketbolcu vs. çocuklarda dahil. Çoğu gelişmiş ülkede spora büyük önem verilirken mesela, İsviçre'de beden eğitimi dersi haftada 7-8 saat falanken bizde 2 saati geçmez.
Türkie spor konusunda aşırı cahil bir ülke, en kötüsü de herkes bilmeden konuşuyor. Mesela dövüş sporları sürekli kötüleniyor, öyle bir tanıttılar ki, dövüş sporu yapanlar serseri soytarı, sinirli asabi insanlar gibi gösterildi. Halbuki dövüş sporu yapan insan kadar sakin, duyarlı ve bilinçli biri yoktur...
Çocuklarınıza küçük yaşta sporu aşılayın.
Hayır yeteri kadar önem verilmediği gibi yeteri kadar bilinçli de değiliz. Amerika'da liseler arasi güreş maçlarini ortalama 3000 kişi izlerken bizim populer olarak değerlendirdiğmiz spor braşları bile bu ortalamayı tutturamıyorlar. Ayrıca çoğu ülkede öğrenim hayatına devam eden sporcuların proffesyonel kontrat imzalaması yasak. Spor tesislerine bakacak olursak izleyicilerin rahat edebilmesi için geniş ve konforlu oturaklara kadar düşülüyor. Bizim ülkemizde stadyuma sadece küfür etmek için giden insanlar var. Sonu ölümle biten kavgalar var. En başta beden eğitimi öğretmenlerine düşüyor bu sorumluluk. Temelden spor bilinci ve kültürü oluşturulmalı. Gençler ve aileler teşvik edilmeli. Spor bakanlığı ve devlet destekleli yatırımlar daha doğru şekilde yapılmalı. Şu anda bir sürü spor tesisi boş ve işlevsiz halde bekletiliyor. Bu salonlar halkın kullanımına açılmalı. Yoksa sadece masraf olarak ülke ekonisine zarardan başka bir işe yaramamakta.
Diyanetin bütçesi 5 milyar 550 milyon TL civarı.
Geriye kalanlar için bir haberden şöyle bir paragraf alıntı yaptım. Kararı sen ver.
Diyanet İşleri Başkanlığının bütçesi hangi kurumları mı geçti? Kimler/neler yok ki? En yakın rakibi 3 milyar 550 milyon liralık ödeneğiyle İçişleri Bakanlığı. Diyanet, bütçesiyle bu bakanlığa yaklaşık 20 milyar lira fark atmış durumda. Kurumun geride bıraktığı bazı bakanlıklar ve bütçeleri ise şöyle: 2 milyar 514 milyon lirayla Sağlık Bakanlığı, 1 milyar 868 milyon lirayla Dışişleri Bakanlığı, 1 milyar 550 milyon lirayla Kültür ve Turizm Bakanlığı, 1 milyar 416 milyon lirayla Enerji Bakanlığı, 1 milyar 329 milyon lirayla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 1 milyar 324 milyon lirayla Ekonomi Bakanlığı, 970 milyon lirayla Kalkınma Bakanlığı, 652 milyonla Sanayi Bakanlığı, 644 milyon lirayla Gümrük Bakanlığı, 519 milyon lirayla Orman Bakanlığı ve 142 milyon liralık bütçe ödenek teklifiyle Gençlik ve Spor Bakanlığı..
turkıyede spormu:))) varmıymışki... 80 mılyonluk ulkenın hangı basarısını duduyorsunuz son 10 yılda.. tek tuk belkı.. ama bu ulkede spor yok sporcu yok spor ruhuda yok.. dopıngcılerımızle gurur duyuyoruz sıkecılerımızle ovunuyoruz.. nerede ben sporcunun zekı cevık ve ahlaklısını severım dıyen atanın torunları!!!
Futbol dahil hiçbir spora değer verilmiyor. Mevcut sistem sağlıklı ve zinde bir toplum yerine o bar senin bu pavyon benim gezen sorumsuz milyonluk eşekler üretiyor. Mafya kılıklı insan bozması spor yöneticilerinin görevi ise magazin sayfalarında boy gösterip taraftarlar arası çatışma çıkarmak.
Milli takimimizin ve 3 buyukler dedigimi takimlarin durumuna bakilirsa futbol da dahil hic önem verilmiyo, eğitici ve yetiştirici kurumlarin çoğu yanlis ellerde. 70 milyon nufuslu bir ülkeden dogru durust bir basari elde edilemiyorsa sistemi sorgulamak ve bastan asagi degistirmek lazim bence
Bir hikaye anlatayım dinle.
İlköğretim 8. sınıf mı ne. Okul atletizm yarışmasına katılmaya karar vermiş. Hemen öğrenciler arasından seçim yapılmaya başlandı yüksek atlama, koşu vs. Ben de yüksek atlamaya gideyim bir dedim. Hani şu 2 direk arasına bir demir koyuyorlar üstünden atlıyon falan.2 tane sırayı üst üste koyduk diğer 2 sırayı da karşısına aynı şekilde. Okulun deposunun orda atılmış 1-1,5 metre küçük genişlikte boru vardı onu da üstüne koyduk. Sıraya dizilinler atlamaya çalışıyodu arada atlayan da oldu ama çoğu başarısızdı. Sıra bana geldi koştum koştum cesaret edemedim atlayamadım. tabi sırt üstü atlıyosun insan korkuyor haliyle. Daha sonra tekrar denedim yine g*tüm yemedi atlayamadım. Üçüncü kez sıra bana geldi hoca pis bakıyodu. koştum koştum bu sefer denedim. Denememle sıraları devirmem bir oldu. Ayağa kalktım ne oldu demeden çaat diye tokadı yedim hocadan.1 tane de tekme vurdu defol dedi kalktım gittim. İyi geceler
Türkiyenin en büyük 2. dağına ( cilo dağı ) ayda 1 kez görev icabı inip çıkıyordum. Bu mesleği seçmemdeki sebep sportif kalmak ve vatani aşktır. Kısacası demem o ki ; spor içinizde varsa bütün hayatınızı zaten kapsar.
Toplumsal açıdan düşünecek olursak saklambaç bile bir spordur. Bu durumdada teknoloji hedef alınarak cümleler kurulur ki buda ebevenylere sıçrar.
Konu uzun üstadım kurcalamamak gerek.
Verilmiyor verilmesi için topluma sporun sevdirilmesi şart öncelikle. Futbol hegemonyasının hakim olduğu bir ülkede diğer sporların gelişmesi zor. Basketbol ve voleybolda yeterli değil. Yeterli önemin verilmesi için öncelikle toplumun benimsemesi lazım.
Spor yapan çok çok az. Voleybol tenis bunlar bizlere lüks geliyor. Ülke olarak. Maddi yönden iyi olmayan ailelerin çocukları sosyalleşemiyor ve içine kapanık oluyor bunun psikolojik yanıda var. Meyse konu dışına çıkmayayım. Bizim ülkemiz gelişemiyor herkes kendini düşünüyor birlikte hareket etmiyoruz
mantığınıza bakın yahu gereken önem verilmiyor diyorsunuz ulan aksarayda yaşıyorum burada bile bu gelişme düzeyine rağmen çeşitli spor dalları var. Eleştireceğinize acaba siz yapıyor musunuz sporu? Önce siz gideceksiniz ki eleştirme hakkınız olsun. Ama spor yapıyor musun? Hayır. Gereken önem veriliyor mu? Hayır. Ne istiyorsun? Ben yorulmadan spor yapabileyim.
O zaman uzaya çıkabilirsiniz
Şu an basketbolda yabancı sınırı kaldırıldı ve resmen gençlerin önü kesiliyor. Futbolda ise takımlar en az 1 altyapıdan Türk oyuncu oynatmalı. Sporda bunlar yine iyi olan branşlar. Atletizm gibi diğer branşlarda ise durum daha kötü. Hiç bir imkan yok destek yok. Şunu da söyleyeyim lise düzeyinde bizim takım olarak antreman yapacak günümüz yoktu. her gün ya dershane ya da yeni başlayan okul kursları ki seneye bu okul kursları yüzünden iyice sorun olacak takım kumak. Beden öğretmenleri ise saatlik 8lira civarı saçma bir ücret alıyor.
Profesyonel anlamda 0.
en güzel örneği boksta. selçuk aydın dünya liginde türkiyeyi temsil edeceği bir maça hazırlanırken , bayanlar seansı başlıyor diye antrenmanını yarıda kesiyorlardı. sonucunda ne olduğunu ise gördük. nakavt ettiler gül gibi sporcuyu.
turkıyede futbolun dısında basketbol veleybol bıraz one cıkmaya basladı dıger sporlar yerlerde surunuyor sporcularımız mesela dıger bransta avrupa dunya sampıyonu oluyor medya bıle cok kucuk haber yapıyor onem verılseydı bız ulke olarak daha ıyı yerlere gelmıstık keske onem verılıyor dıyebılseydım
Kesinlikle hayır,
5 yıl boks ile uğraştım, o kadar dövüş kendini geliştir. 2 madalyadan öte geçmedi hiç bir şey,
Ama amerikada olsa önünün açarlar, hedef koyarlar en iyisi hakkını verirler.
Türkiyenin altyapısı gelişmemiş bu konuda ne yazık ki :(
öncelikle şurdan başlamalıyım ki özellikle 85 sonrası doğumlu gençlerin her yıl değişen ve ciddi anlamda insanı korelten sınav sistemiyle basbasa bırakıldı. Ciddi anlamda bir işlevi olmayan fen anadolu liseleri için bile 14 15 yaşlarında testmatik hale getirildi ve bu yuzden kültür sanat sporla uğrasamayan bir işi yapması için gerekli özgüveni sağlayamayan heba edilmiş bir gençlik yetiştirildi. Sonuç ortada ne yazık ki
Bence yeteri kadar onem veriliyor hassasiyet gosteriliyor. Her sokak basinda yasli teyse ve amcalarimi olimpiyatlara hazirliyacak nitelikte spor aletleri var. Her sabah yuruyus yapip firindan sicak ekmeklerine terayah surup spor yapan o amca teyseleri opuyorm.
spor deyince akla futbol gelinen bir ülkede yasiyoruz pek bir deger verildigini düsünmüyorum
Kesinlikle eig :)
Ülkemizde çok sayıda futbol fanatiği var ama çoğu futbol maçları dışında futbolla ilgilenmiyor. Onun dışında zaten dışarı çıkıp insanları incelersen obezite çoğu. Yani Türkiye spor açısından geride. Hem de çok. Spor yapmak sağlık için gerekli ama çoğu insan bunu algılayamıyor ve sporu sadece fiziksel güzellik için sanıyorlar 🏊🏄🏂🎿
hayır tek kelime ile hayır... olimpiyatları düşün geçen sene bu sene kim kazandı? ve bunları kazananlara ne gibi haklar verildi? şimdi geçmişte kazanan türk sporcuları düşün otobüse binerken akbilin var mı diye sorarlar?
sanırım cevabın bu olsa gerek.
insanlar spor yapmiyor ki ulkede... cok iyi vucutlu insanlar var onlarda bu isi profesyonel olarak yapiyor yoksa kimse dikkat etmiyor kendine kizlar gene bu konuda daha iyi valla gelse burdaki insanlar amerikaya sokaga cikamazlar herkes makine gibi bende oyle alistim artik
Türkiye'de şöyle kalıplaşmış bir düşünce de var mesela:
"Sen kızsın, futbol veya basketbol oynayamazsın."
"Sen erkeksin, voleybol oynayamazsın." gibi..
Ayrıca sadece futbola, iddia kuponlarına yatırdığımız paraları eğitime yatırsaydık bu Türkiye'den çok daha iyi beyinler çıkabilirdi..
Türkiye de o kadar çok yetenekli birey var ki sadece onları değerlendiremiyoruz ayrıca Almanya'da ve İngiltere'de sadece futbol için yapılan şeyler bur da yapılsa ekol oluruz. Örnek derseniz Almanya milli takımını şu an konuşmaya gerek yok ve İngiltere de artık birşey ler yavaş yavaş ortaya çıkıyor 3-4 seneye onlarda patlama yapacaklar.
Bana göre çok önemlidir herkes bir spor yapmalı bence ben hentbol oynuyordum farklılık olsun diye yüzmeye geçtim bu sene sağlık ve eğlence açısından çok güzel bir şey. Sorunun cevabı ise hayır insanlar sporu sadece kendilerini zayıflatmak için yapıyorlar bu yanlış.
son zamanlarda veriliyooo hemde haddiinden çokk fazlaaa,, hatta öylekiii spor yapan insanlara benzemek için spor yapmak dısında yapılan hersey basarıyla deneniyoo... ben mutluyum bu gelişimden sonuctaaa ölen insanlar bile olsa bir amaç uğruna ölünüyo...
Nasıl verilmiyor? Bayan ve erkek baskette en iyi liglerden biri bizde, bayan voleybol da en iyi lig bizde , masa tenisinde bile avrupa şampiyonu oluyoruz. Altyapıya önem verilmiyor sadece , bu da uluslararası müsabakalar da başarılı olamamızın nedeni. Ama spor'a önem veriliyor , tonla para harcanıyor. Bu stratejinin doğru ya da yanlış olduğu tartışılabilir ama kesinlikle önem verilmiyor diyemeyiz.
Tabiki verilmiyor ; Eğer gereken önem Verilse olimpiyatlarda başarımız olur altın madalyamız olur ;
76 milyonluk ülkeyiz hiç mi atletizm vb 'de madalamız çıkmaz ama ne yazıkki çocuklar istedikleri zaman bir branşta spor yapmayı aileler okul/iş vb nedenlerle engel oluyolar tabi tek suç ailelerinde değil ; imkanlarla da alakalı Abd'de her şehirde olimpik yüzme havuzu var mesela Tr'deyse bu sayı çok az...
Kısacası önem VerilEmiyor
4-5 yıldır boksa gidiyorum yerlerde sürünüyoruz valla hiç bir altyapı yok destek yok hep kişisel desteklerle ilerliyor.. Türkiye de spor demek futbol basketbol voleybol bunların dısında gelişen yok... Sporcularımızın kendi azmi ve isteği ile hep başarılıyız devlet sadece temsili olarak var bu alanda..
cocukken futbol topu aldilar bana sokakta kosturayim diye, arkadaslarim hep futbol oynardi, su an toplanip bir basket maci yapalim dedigimizde en cok 4 kisi olabiliyoruz, biz basket potalarinin direkleriyle cop kovasini birlestirip kale yaparak buyuduk, insan kolay kolay vazgecemiyor aliskanliklarindan, hali saha macindan ciktim az once, cok dogal degil mi futbolun daha agirlikli olmasi, daha fazla onem görmesi? ne bekliyosun ki amerikan futbolu mu ciksin ön plana...
hiç bir spor dalına gereken önem verilmiyor. benim kaleci lisansım vardı.. bu ortamları daha önce görmüş biri olarak konuşuyorum ki; belli yerlere yükselmek için torpil gerekiyor gerçekten milli takımın oyuncularından kat kat daha yetenekli oyuncular da gördüm ama adamların torpili falan olmadığı için yükselemiyorlar. gerçekten türkiyede bir sürü YILDIZ var.. ama para herşeyin önüne geçiyor işte.
futbola da önem verilmiyor. eğer ki verilseydi ilerleme kaydederdi. bütün herkes almanların tarihinden aldığı panzari ispanyolların tarihinden aldığı boğayı örnek alıyor. adam olsalar kendi tarihini araştırıp ona göre örnek alırlar. hepsi de yalancı para manyakları sahtekarlar.
Verilmiyor. değişik branşlarda çok iyi sporcularımız var ama ne yazık ki işte. futbol spor değil benim için. futbolcular için olabilir.😊kaldıki bizim ülkemizde futbolunda durumu belli. spora önem verilseydi bu konuda bizlere yardımcı olunması gerekirdi. ama maalesef.😊
Asla verilmiyor sana katiliyorum bir tek onem futbola veriliyor ben atletizm yapiyorum bu yuzden atletizm acisindan degerlendiriyim son zamanlarda zenci devsirmeleri getirip burada turkmus gibi yaristirmaya basladilar ve herhangi bir maddi manevi destek goremiyoruz
herhalde. parklara spor aletlerini boşuna mı yapıyorlar. hep yol kenarına, ne bileyim trafik ışıklarının olduğu açık yerlere konduruyorlar ama olsun.. medeni cesaretli halkımız o kadar ki sıraya girerek bu aletlerden oldukça yararlanabiliyor:))
verilmiyor çünkü bilmiyor halk bildiği sporlarsa holiganlar yüzünden sporluktan çıkıyor üstüne yaşam koşullarının bu tarz eylemleri yapmaya fazla fırsat tanımaması bazılarımızınsa bunu bahane edip tembellik yapması cabası;)
ustune dusulmemesıne ragmen cok ıyı sporcularımız var daha fazla ustune dusulse ıyı ssporculara gerekn onem verılse medyada olsun maddı olsun destek cıkılırsa sporcuların dahada ıyı yerlere yerlere gelmesı mumkun.
Verilmiyor. Spor yapan insanların da çok büyük bir kısmı ya kilo vermek için ya da ona benzer şeylerden dolayı spor yapıyor, gerçekten içten gelerek yapan çok az :)
Türkiye'de spora gerekli önem verilmiyor. Ülkece olarak son derece aşmış bulunmaktayız. Spor kaslı, baklavalı fit durabilmek için değil sağlık için önemli.
turk kadini spor yapmaz, (turkiyede yasayanlari kast ediyorum)
spor yapanlar cok cok az bir kitle,
spor dallarina olimpik konulara gelince cok'ta basarili sayilmayiz.
Çok doğru futbol hariç bütün spor dalları ihmal ediliyor futbol, a futbolcuya verilen değer bıranşlarada verilse idi toplum, un spor, a bakış açısı daha farklı olurdu.
Bunları bir sporcu olarak söyliyorum sorun içinde teşekkür ediyorum anlamlı sorular sorulursa seviye kalite artar sitede.
Futbol artık berbat bir hal alıyor. Kavga dövüş.. Tüm ilgimi kaybetmeme neden oluyor. Okullarda spor teşvik edilmiyor. Yaparsan yap tarzında. Ama ülkenin daha büyük sorunları varken sanırım tartışılacak çokta önemli bir konu değil
Hayır kesinlikle yanılıyorsun. Futbol haricinde basketbolda da güzel yatırımlar yapılıyor voleybolda da hentbolda da durum farklı değil. Sadece biz kendimiz futbol izlediğimiz için diğer branşları pek önemsemiyoruz sağolsun basınımız da bu konuda pek farklı değil. Kitle olarak haklısın gereken önem verilmiyor diğer branşlardaki başarılar pek manşetlere taşınmıyor maalesef. Ama kesinlikle önem veriliyor takip edersen ne demeye çalıştığımı anlarsın.
Ben sporcuyum. Ülkemizde kimse spora önem vermiyor. Benimle dalga geçen arkadaşlarım bile var, "fitness yapıyor ya nası kızsın olum sen keko"... Gibi.. halbuki sağlık açısından da önemli.
Futbol biraz basketbol azıcık voleybol , gençler dışında vatandaş önem vermiyor spora kaldı ki devlet önem versin :) destek yerine köstek oldukları yerlerde var insanı soğutuyolar spordan
Hayır verilmiyor. Türkiye aptal kurallarıyla yurt dışında önemli başarılara imza atıcak kişileri sporcuları kaybediyor. En büyük sıkıntıda yaş sorunsalı.
Hayır. Spor yapmak gereksiz, yorulursun (!) diyen insanlar var hala. Halbuki yabancılar için spor hayatlarının bir parçası.
Bizim spordan tek anladığımız çılgın gibi holiganlık yapmak.
hayır malesef.. örenğin devlet spora önem vermeyi yeni stat salon yapmak sanıyo. ama bakın çoğu sporcu parasız oynamaktansa giderim başka iş yaparım diyo yeteneği varsa bile bırakıyo sporu. yani devletin küçük kulüplere yani amatör kulüplere maddi destek olması lazım ki sporcuları sporda tutsun
Spor mu?
önce insan hayatına deger verilsin de. sporun işi kolay
Sporda sağlıklı yaşam için önemli
insan olmadan saglıgın anlamı da olmuyor.
Bencede ana sporlar futbol, basketbol ve voleybol olarak görüşüyor diğer güzel spor türlerinin hiç farkına varılmıyor bu da gelişmemizde büyük bir engel.
Türk zihniyeti çalışma veya ter dökme yerine kahvehane köşelerinde okey atmaktan hoşlanan bir zihniyet.
Bayan voleybolda bir ara mayo yerine şortla çıkmaya başlayınca hiç seyirci gelmiyordu maçlara. Utanmistim ülkemden...
yeterınde onem verılmedıgı ıcın her yer sıska ınsan dolu !! gelısmesı gereken bedenlerın bır an once kımlıgıne kavusması sart !
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar