Basketbol ve Voleybolda gayet başarılıyız ama öncelikle Futbol olmak üzere Tenis, Yüzme, Koşu vb. gibi alanlarda neden başarısız sizce?
Cevabın nedir?
+1 yılÜlkemizde de her şeyde olduğu gibi yetenek ve liyakattan önce Adam kayırma, birilerini tanıma sporda da etkili. Üstün yetenekli bireyler göz ardı edilirken, birilerinin tanıdığı olmak takımlarda oynamaya yetebiliyor. Onu da geçtim federasyon başkanımız babasının bile kendi şirketinde istemediği bir tüpçü. Kluplerin yönetimi de keza öyle. Hepsi iş Adamı ama bir tanesi de futbolun içinden gelen insanlar değil. İsimlerinin firmalarının reklamının peşindeler. Yorumcularımız bile öyle. Kaya Çilingiroğlu, rasim öztekin vb. Bugün Fenerbahçe olmasa Aziz Yıldırım'ı Türkiye'de tanıyan oranı %1 bile olmazdı
12 Yorumla- +1 yıl
Bundan daha iyi anlatılmazdı kesinlikle
- +1 yıl
Eyvallah
En İyi Cevaplar
+1 yılÇünkü millet sporcuya destek vermek yerine köstek oluyor özellikle vücut geliştirmecilere
11 Yorumla- +1 yıl
aynen öyle
+1 yılAltyapının yeterli olduğunu sanmıyorum. 😊 ama atletizm de; şu anda Survivor'da yarışmacı olan Nagihan'ın büyük başarıları olduğunu okumuştum. 😊😊
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle kesinlikle :) Altyapı yok bizde :)
neden gelismesin bisuru futbolcumuz dunyanin en ii kluplerinde oynuyo
159 Yorumla- +1 yıl
Evet ama kulüp bazında başarımız yok. İleri gideceğimize geriye gidiyoruz sürekli.
- +1 yıl
@footgirl dünyanın en iyi klüplerinde oynayan türkler hangileri?
- +1 yıl
enes belçikada genke kiralandı oynayamadı şu an holanda ikinci liginde kiralık? manchester citye bir bak istersen önemli olan kadroya alınmak adamların 12 takımında kuzey koreden lesothoya kadar futbolcu vardır bugün afrika ülkesi liberyanın bile chelsea milan altyapısında oyuncusu var)) george weah çıkarmıştır bir liberya 200bin nüfusu olan izlanda bir gudjohnsen çıkarmıştır salih uçana gelelim roma italyanın trabzonsporudur ve orda oynayamıyo romada karadaglı 2 oyuncu var? romaya amaç transfer olmaksa faroe adaları bile oraya futbolcu gönderdi ben yıllardır beşiktaş altyapısında oynadım ve avrupada turnuvalara katıldık şöle söliyim hollandanın orta sınıf takımlarıyla oynayabiliyorduk ancak standar liege takımının altyapısı türkiyenin 3 büyügünün altyapısını top diye oynar
- +1 yıl
@Maldini22 hatta komik yani çünkü eger elit klüplerde oynamak veya sadece imzalayıp antrenmanla katılmaksa olay kim bilir avrupada kaçıncıyız macaristan romanya izlandayla bile kıyaslancak durumumuz yok
- +1 yıl
İi diye de bir şey yok :D Bilsen uyguarsın yani uygulamaya koymadıktan sonra sana ya da topluma bir faydası yok :) Ayrıca futbolla , sporla her türlü ilgiliyim varsa bir sorun mrak ettiğin bir şey sorabilirsin. Ha sana mı soracağım dersen de saygı duyarım yalnız bana asabiyet yapmazsan sevinirim hiç gelemem :)
- +1 yıl
@footgirl bizim ingiltereye tarihimizde golümüz yok 19 yaşındasın futboldan anlıyorum diyosun ben şimdi 1974 kupa galipler kupasu yarı finali sorsam googleden bakcan ben yıllardır bu işin içindeyim gelişme falan yok futbolcu yetiştirmede burkina faso gibiyixz sovyetleri 1 kere yenmişsin 14 kere yenilmişsin hiç frasnsayı yendinmi hiç ispanyayı yendinmi türkiye kaos futbolu oynayarak bir yere gelmiştir fatih terim falan hurra öyle yoksa mantıkla stratejiyle alakası yok sıradan bir polonya takımı bile tarihinde avruoada 2 çeyrek final görmüş sen ne anlatıyosun 2000den çnce fenerbahçe ve beşiktaş süreki ilk turda elenirdi milli takım 1992 dogu bloku dagılmadan önce son torbadan katılırdı yenigimiz tek takın malta san marino öyle kuzey irlanda falan bizi en çok yenmiştir aç tarihe bak arda barcelonaya gittigi için tek tanınan odur oda futbolu bırakınca 10 yılda tarihden silinir çümkü avruoada her üke barcaya reale topçu vermiştir bile bugün realin gelmiş geçmiş en iyi yabancılarından biri
- +1 yıl
hugo sanchezdir oda meksikalıdır avrupada dünyda ardadan başka topçu falan bilinmez
- +1 yıl
klasik 97li teknolojinin içinde büyümüş iki gökdelen görünce türkiyeyi sosyal devlet falan zannediyo bunlar sanki biz istemiyoruz ülke gelişsin sanki ben türk degilim halen itiraz ediyo türkiye dünyada neredeyse bakneredeyse hiç bir alanda kaale alınmaz voleybol basketbol diyosun son 5-6 yılda yabancı getire getire işte
- +1 yıl
tamam ben iyi buluyorum ne yapaılm secdemi edelim 78 milyonluk bir ülkeden tek bir adam sölüyosun ve komik olan gurur duyman sus konuşmada bari gelişelim trde 1000 klüp var her biri teknik adamı olması lazım sen terim diyon tterim ölünce ne yapcaz koskaca ülke bir etrim bir ardada ibaret irlandanın ben burda çıkardıgı teknik adam futbolcularını saysam 10 sayfa sürer irlandalılar bile sayamaz unutmuştur
- +1 yıl
kötü oldugunu düşünmüyosun ama kanıtın yok ben avrupda 50 ülke var diyosan türkiye 40. sırada baları yerel takım başarısı oyuncu çıkarma teknik adam üretme konusunda diorum ve hemen kanıtlarım? gelelim benim futbolda enternasyonal bir başarı kazanma olayıma şimdi dünyaca ünlü türk şarkıcılar sorusuna yoktur veya azdır diyen sanatçı olmasımı gerekiyo? hayır bir yurttaş olarak gelişmeyen şeyleri sölerim sen mesela güzellik uzmanı degilsen bir kadına güzel degilsin diyebilirsin soru sordugunda öylemi? bir kadın futboldan ne kadar anlayabilir neden? türkiyede bunun altyapısı yok 3-4 senedir konuşan bir kaç spiker kadın var onlarıda güzel diye çıkarıyolar
- +1 yıl
çaglar söyüncü flaanmı yoksa?
- +1 yıl
mustafadır yanlız sadece stiyolar
- +1 yıl
bu çocuk 15 yaşında muhamedde dediler barcelonanın her kıtada scout ekibi vardır her ülkeden 100lerce futbolcu ister bakıcaz ben diyorumki kesinlikle böyle bir transfer olmayacak
- +1 yıl
öylemi avrupaya sattıgı 3 oyuncu söylermisin?
- +1 yıl
zaten bankasya tarihi boyunca avrupaya bir oyuncu vermiş sadece 1 oda sezer özmen metzde 6 maç oynayıp döndü
- +1 yıl
@obsesifmilitan kardeşim ben şu andan bahsediyorum. Altınordu büyük yatırımlar yaptı bu konuda. ileride alırız meyvesini. ayrıca alt yapı olarak çanakkale dardanel de iyidir. yani iyiydi diyeyim... türkiyede 3 büyüklerde oynayan oyunculardan bazıları ordan çıkmadır... manisasporu da beğeniyorum bu konuda. bucasporu da. bursa ve beşiktaş da tabi...
- +1 yıl
tamam beşiktaş fenerbahçe galatasary bunlara futbolcu verir kendi kendimize oynarız ona eywallah avrupa 2 topçu veremez hatta iddia ediyorum önümüzde 30 yıl boyunca altınordu avrupaya sadece 1 oyuncu vercek
- +1 yıl
beşiktaşın altyapısında 5-6 yıl oynadım beşiktaş çıkışlı avrupa giden tüm tarih boyunca 6-7 oyuncu ya var ya yok) işte türkiyenin kralları olurlar gol kralları magaziin kralları 30 maçta 20 gol atar mesela biri selçuk inan olur biri sergen biri rıdvan dilmez biri volkan demirel herneyse ama bu olur avrupayla alakası yok bizim sistemin mentalitenin fenerbahçenin altyapısı zaten allaha emanet galatasarayınkide 2000 uefa şampiyonu olunca emra okan hakan vs
- +1 yıl
evet bunun altyapsı 15 -20 yıl önceden yapılır bir ülkenin kalitesine bakman için insanlarının nasıl öldügüne bak ben diyorum sözüümün arkasındayım hiçbişey olmamış ve şuandada yok 1000 klüpten 1 klüp çıkardık onu konuşuyoruz ve altınordunun imkanlarıda şaşılacak durumda degil iyi bir antrenman teesisleri? ee scout yok futbolcular bilimsel hiçbir testten geçmez büyüme hızına önem verilmez saglıklı beslenmez sportif direktör yok altyapı hocası kim bunların kimi bulmuş ne yapmış bu iş öyle olmaz 2 gazete altınorduyu manşet yaptı bide altınordu çıktı yaptıkları tek şey şu altyapıda kim varsa onu oynatmak ee aradan 1-2 sıyrılanda yıldız olur zaten bizim türk topçusu topa nerde ne zaman vuracagını bile bilmez
- +1 yıl
@obsesifmilitan eleştirilerine kısmen katılıyorum. ama 15-20 yıl öncesnden yapılır diyorsan 30 yıl sonrası için görüş belirtmen ön yargı olur ;) türk futbolcular topa ne zaman vuracağını bilmez demen saçma biraz. Türk milli takımı şu anda bence gayet iyi durumda. peki nasıl oluyor bu iyi olmasının sebebi ne? 11 den kaçı avrupada?
- +1 yıl
avrupada selçuga volkana kimse 2 milyon vermez türk milli takımı bütçesine göre 1 veya 2 yi garantilemesi gerekirken kazakları son dk glyle tuurnuvaya gitti yani isveç bugün sıradan takım 2-1 yendi çift maçlı olsa 1-0 olsun alır elerdi bizi zaten şampiyonlar ligi falan elemeli olsa eskisi gibi hebire ilk turda eleniriz 2. ye çıkınca yarı final oynycaz die hava atarız tüm avrupa milli takımlarının 11inin en az 4-5i dışarda oynuyosa ve sende bu 1-2 bazen hiç yoksa sen ben başarılıyım diyemessin neden sadece sende böyle demekki sen endüstriyel futbolun gerektirdiklerini yerine getiremiyosun türk futbolcusu bir araya gelince arada sırada tarihden boşul bulup iş yapar belki busneede gruptan çıkarsın ama bu bişeyi degiştirmez başlarda söledim zaten mesela selçugu git fransanın orta sınıf takıma koy rennese koy zaten rennesde orda 3-4 genç vardır bunlarıda 4-5 yıl sonra realde barçada bilmem nerde izliyoruz burak gibi 30. sonra çine koreye arabistan veya amerikaya gideni yurtdışı saymıyorum
- +1 yıl
@obsesifmilitan avrupada selçuğa volkana 2 verip vrmedikleri başka bir tartışma konusu. ben de biliyorum buradaki ücretlrin şişirme olduğunu. türk milli takımı şu anda çok iyi bir jenerasyon yakaladı ve kadrosundaki bir çok futbolcu avrupada hatrı sayılır takımlarda oynar. turnuvadan sonra bak gör sen bir de ;) oyuncu geliştirme açısından zayıf olmamız yarış açısından kötü sonuç almamız demek değildir. bu kadar umutsuz olma
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
10Cevap
+1 yılTenis yüzme koşuda yine iyiyiz en azından Futbol un yanında... Bence Bu futbola verilen önemi diğer sporlara veremediğimiz için. Dünyanın en iyi dövüşçülerine ya da savunma sanatları ustalarına sahipken dandik bir futbolcuya verilen önemi onlara vermiyoro oluşumuz gibi
11 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle haklısın
bir kere eğitimin yetersizliği hatta eğitimcinin donanımının yetersizliği en başta geliyor bence... ayrıca sistematik değiliz. profosyenel değiliz... sabırlı değiliz... bunlar da işin kişisel boyutu kişisel ama toplumsala dönüşmüş... sonra atıyorum futbol çok gözde bir spor dalı. ülkemizde de öyle ve bir endüstri olmuş durumda. o yüzden kayıtsız kalamıyor kimse buradaki aslan payından. maçlar masa başında oynanır olmuş... daha bir çok sebep sayabilirim... en görünürleri bunlar.
10 Yorumla
+1 yılMeslek ahlakımız yok sorun burada düşük nüfuslu ülkelerin futbolcuların türklerinkinden daha iyi
11 Yorumla- +1 yıl
Buna en iyi örnek bu sene ki İzlanda
Tamamen okuldaki eğitimle alakali haftada iki saat p. s dersiyle sporcu yetismez
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle kesinlikle.
Yetenekler fark edilmiyo şike ve torpil hukum surmus her alanda. İyler harcanıyo.
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen. Küçükken Altyapıya gittiğimde siyah filmle kaplanmış kimlikler vardı masanın üzerinde. Sorduğumuzda onlar başkanın akrabaları çocukları falan demişlerdi
+1 yılben sporlarda başarılı değilim ondan gelişemiyosunuz :D
19 Yorumla- +1 yıl
seni spora kazandırmamız lazım :D
- +1 yıl
aynen aynen bu gidişle hiç sporda ilerleyemeyecez :D
- +1 yıl
Ahaha başarı seninle gelecek :D
- +1 yıl
ne sandın :D
- +1 yıl
Benim gibi bir futbolcuyu kaybetti bu ülke :D
- +1 yıl
hepsi benim suçum eğer biraz daha sporla ilgili olsaydım gelişecektik şimdi camdan atlayıp intihar edicem bu sorumlulukla yaşayamam :D
- +1 yıl
Ahaha ulan ya güldürdün :D :D
- +1 yıl
:D :D
- +1 yıl
Allah ağlatmasın yazmayı unutmuşum :D
+1 yılaltyapı yok ve bu işe yatırım kısıtlı ayrıca dünyayı her açıdan geriden takip etmiş bir ülke
10 Yorumla
+1 yılBodybuilding. De ekle kardesim ondada cok gerideyiz
01 Yorumla- +1 yıl
Onu zaten hiç dile getirmiyorum bile. Onda hem geride hem de önyargılıyız
Üşeniyor adamlar, nerde boş iş oradaa onlar.
13 Yorumla- +1 yıl
çok doğru :D
- +1 yıl
:D :D
torpil ve iş bilmez yöneticiler
10 YorumlaOgreten kisi iyi degil
10 Yorumlazenci degiliz abi zenci olsak :D
01 Yorumla- +1 yıl
Ahaha :D Almanlar, İspanyollar ve İtalyanlarda zenci değil :D
+1 yılSporun bir çoğunda gelişmişiz.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBaklavalı erkeklerin rövanşta olması 😄
10 Yorumla
+1 yılBilemedim.
10 Yorumla- Spor konusunda 814 cevap paylaştı.
+1 yılönem verilmiyo
10 Yorumla
Devamını Gör(1)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası