1 ay içinde acil 10 kilo vermem lazım neler yapabilirim ramazandan sonra spora başlamayı düşünüyorum günde 2 3 saat koşu ya da yürüyüş
Cevabın nedir?
+1 yılDüzenli ve sağlıklı bir beslenme rejimi uygulamanız gerekebilir.Diyetisyen ile görüşerek size uygun bir beslenme programı hazırlanabilir.Programa sadık kalarak ve düzenli spor yaparak 4-5 kiloyu 1 ayda vermeniz mümkün ancak 10 kilo çok yüksek bir değer!Ayrıca 10 kiloyu bir ayda veren insanın kasları berbat bir durumda olur.Hızlı kilo vermede vücut kasları ve yağları birlikte harcayabilir.Bu nedenle yavaş ama sağlıklı bir şekilde kilo vermek daha iyi olabilir!
Spor faliyetleri arasında bedenle zihni bir arada çalıştırabilecek tek faliyet koşmaktır.Koşu bandı veya sokakta rahatlıkla yapabileceğiniz bir etkinlik.20 DK. koşup ardından mekik,balfiks ve cimlastik yaparakta vücudunuzda kilo kaybı sonucu oluşabilecek sarkmaları önleyebilkirsiniz.
Koşu herkesin yapabileceği bir faaliyet değildir!Kalp damar sağlığı sorunları yaşıyan ve şifa bulmamış bazı eklem rahatsızlıklarını iyi gelmeyebilir!Bu durumda spor faaliyetleri sadece sağlıklı insanlar için uygundur anlamına geliyor.Sağlıklı olmayan bireyler kendi seviyelerine uygun bir spor faaliyeti ile uğraşmalıdır!
Spor ve beslenme rejimine sdık kalarak zayıflamanız mümkün.Ancak bir iki hafta sonra bırakacaksanız ya da kilo verir vermez eskisi gibi beslenmeye devam edecekseniz bu faaliyetler sizin için sadece zaman kaybı olmuş olacaktır.Spor yapmak diyet yapmak sadece azimli ve karalı insanların işidir herkes spor yapamaz!Kendinize güveniyorsanız yapın yapamayacağınızı daha sonra vaz geçeceğinizi düşünüyorsanız hiç vakit kaybetmeyin.
Umarım açıklayıcı olmuştur, durumunuz yakın zamanda çözüme kavuşur işallah.İyi forumlar.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSabahları kalktığında öncelikle 3 dilim baklava yemelisin. Arkasından bol bol meşrubat içmelisin. Bunları uygulamamalısın.
Sabah düzenli bir kahvaltı, öğlen kepek ekmekli normal porsiyon yemek, akşamları salata ve meyve yemelisin. en az 2 litre su içmelisin. ve düzenli uyku ile vücudunu toplamalasın. Bunlar sana fayda sağlar. spor eklersen rahat 10 kilo vermiş olursun.14 Yorumla
Soran+1 yılbaklava kan şekeri dengelemek için sanırım daha fazla almam mı ?
- +1 yıl
Hayır ilk cümlemi ciddiye alma. çayla almış olduğun şeker kafi zaten.
Soran+1 yılbende dedim daha çok şişmeyeyim :) cevabın için sağol
- +1 yıl
rica ederim :D
- Spor konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yıl1ayda 10kilo pek sağlıklı değil,sporu bıraktığın an ve eski düzenin gelince verdiğin kiloları anında geri alırsın.ama yine de zayıflamak istiyorsan ilk önce yemek listesi hazırla bunu da diyetisyen yardımıyla yap.ya da yağlıyı ,şekeri ve ekmeği azaltarak başla.2-3 saat koşu veya yürüyüş iyi.evde de bölgesel egzersizler yapabilirsin.
02 Yorumla
+1 yılDukan ya da İsveç diyeti+spor
ama 1 ayda 10 kilo verilmez benim annem 3 ay fitness yaptı haftanın 5 günü cardio+diyet 7 kilo verdi anca 3 ayda00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
15Cevap
+1 yılGünaydın gizli bayan. ben 1 ayda 10 kilo verdim. ekmeği, pilavı (bulgur pilavı hariç) kızartmayı, çikolatayı, mayonezi, hayatından çıkar. sebze ve meyveye yüklen. yanında galeta bulundur. yürüyüş ve koşuyu aksatma ve en önemlisi MEKİK ÇEK MEKİK. göbek bölgesini tamamen eritiyor. Ayrıca uzman tv internet sitesine girip evde nasıl kilo verilir diye yaz arama kısmına. o videolar yardımcı olacaktır.
110 Yorumla
Soran+1 yılbak şimdi cevabını çok sevdiğim diğerleri benim umudumu kırıyodu :) çok sağol
- +1 yıl
ne demek canım :) şimdiden fit olduğun günleri düşün. Bişey daha söylüyeyim evde yalnız yaşıyorsan mekik çekerken müzik sesini komşuların rahatsız olmayacağı şekilde yükselt :) deli gibi mekik çekip zıplarsın evde. Ayrıca en iyi kalori harcamaların başında ip atlamak gelir unutma :)
Soran+1 yılstajım bitsin başlıcam :) kararlıyım ya
- +1 yıl
aferin. kararı verdiysen tamam. hem 3 4 gün yapınca alışkanlık yapıyor sonra bırakamıyorsun süper bir duygu
Soran+1 yılbi ara midemi küçülttüm yemek bile yemiyodum annem sağolsun vitamin haplarını zorla azıma tıktı eskisi gibi oldum :)
- +1 yıl
ya mide küçültme işleriyle hiç uğraşma. en doğalı normal kilo vermek. az yiceksin. cips falan da yeme. sonra spor yap vücudun sıkılaşır. Ana yüreği tabi nedense hep çok yememizi isterler :) benimki de öyle çünkü. boy ve kilon kaç ?
Soran+1 yılboy 1.67 kilo 62 :)
- +1 yıl
çok kilon yok aslında. 10 kilo vermek yerine 3 4 kilo verip balık etli olmayı neden tercih etmiyosun :) ?
Soran+1 yılyok olmaz ince ve fit olmam lazım :)
- +1 yıl
peki bakalım :) yardımcı olabileceğim bir şey olursa ulaşırsın bana.
En fazla kalori yaktıran şey bisiklet sürmektir arkadaşım. Aralıksız bir saat sürerek 700-800 kalori verebilirsin. Sadece su içererek ve meyve yiyererk de daha hızlı kilo verirsin ama sağlığın bozulur arkadaşım.
12 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim cevap için :)
+1 yılBen yaklaşık 3 -6 arasında 30 kilo verdim ve beni tanıyamadılar :) ama sağlıksız oldu biraz ki ülser oluştu
114 Yorumla
Soran+1 yılmaşallah :) ben daha önce 10 kilo verdim üniye başladım 3 kilo aldım zaten kilo takıntım var 3 kilo aldığımı nasıl anlıyo millet bilmiyorum gören kilo almışsın diye psikoloji pert .s
- +1 yıl
bende üni sonda verdim yürürdüm üniye kadar günde 6 kere gelir giderdim yani günde 9 km yapardım akşam üzerleri ister istemez uyurdum yorgunluktan geceleri zaten işten gelir yatardım sabah sabah namazında kalkardım :)
Soran+1 yılsonuç olarak zayıf ve mutlusundur yani :)
- +1 yıl
halime şükür ya 100 kilodan 70 düştüm ama yaz olunca ister istemez yemeyi çok yiyorum neden dersen 1 günler uzun akşam yemeğine kadar çok acıkıyorum acıktımdada midemde sorun oldu için ağrıyor kış aylarında iyi kilo verilir sana diyeyim günler kısa oldu için öğle yemeyini kaldır :) 2. ünide iken yemek yapacağımda yiyeceğim hesebı :) şimdi ise annem yapıyor yiyorum yani
Soran+1 yıleminim bende kış ayında kilo verebiliyorum :) zaten yurtta iki öğün yiyoruz sabah kahvaltım 11:30 civarı akşam yemeğim 18:30 gece bütün gün aç :)
- +1 yıl
yani bende hayat erken başlıyor ya malesef sabah namazından sonra uyumam 8,30 kahvaltı halamlarda yaparım ben hiç yurtta kalmadım ev kiraladık işte öğle arası okulda olurdum hala akşam 9,30 12,00 arasında yemek yerdim okulun bilgi işleminde çalışırdım akşam üzeri 5 ten sonra )
Soran+1 yılyani yurtta ailem yüzünden kalıyorum ama rahat yani her şey hazır :) hayata hareket lazım ya böyle daha çok kilo alıyoruz :)
- +1 yıl
kızlar için yurt iyi ya :)
Soran+1 yılevet rahat :)
- +1 yıl
sağlık olsun hayatında başarılar dilerim :) ben artık hayat okulna başladım :)
Soran+1 yılçok teşekkür ederim cevapların için :) hayat zor bakalım bizde başlıycaz bir yerlerden :)
- +1 yıl
rica ederiiiiiiiiim gönüle göre versin allah kal sağlıcakla
Soran+1 yılamin cümlemizin :)
- +1 yıl
:)
Yahu sen 10 kiloyu 1 ayda mı aldın ki 1 ayda vereceksin.
O iş öyle kolay olmuyor.07 Yorumla
Soran+1 yılbiliyorum kolay değil ama imkansız da değil
Soran+1 yılboy 1.67 kilo 62 yaş 19
- +1 yıl
Evet veremezsin, hatta vermene imkan yok imkansız.
Sebebi zaten kilon tam sınırda bu da hücre biçiminin çok geniş olmadığını gösterir bu yüzden de kilo verme hızın yüksek olamaz. 1 ayda en fazla (sağlıklı bir şekilde) 4 veya maks 5 kilo verebilirsin.
Onun dışında yapacağın her şey hücre deformasyonuna sebep olur.
Ekmeği kes, tatlı yeme, akşam saat 4'ten sonra ağzına su ve sodadan başka bir şey koyma kilo verirsin. Eğer kilon obezite sınırında olsaydı 10 kilo verebilirdin ama iyisin zaten
Soran+1 yılhevesimi kırma ya denicem
Soran+1 yılsağol yinede bakalım nasıl olacak
+1 yıl1 ayda 10 kilo vermen zor biraz ama hergün düzenli cardio + l-carnitine 10 olmasada ona yakın bir rakan düşüre bilir.
01 Yorumla
Soran+1 yılen yakın 8 olur oda iyi yani
o kadar hzılı kilo kaybı öldürücü olabilir eğer yola 130 kilo ile başlamıyorsan
03 Yorumla
Soran+1 yılyola 62 ile başlıyorum :)
Soran+1 yılbakalım yapıcaz bir şeyler :)
- Spor konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılveremezsin 1 ayda ok adar kilo versende sarkmalar olur
00 Yorumla ;) bir ayda 10 kilo he? verirsin verirsin o kadar kolaydi bu isler
023 Yorumla
Soran+1 yılyani verilir sanki :)
Soran+1 yılya sonuçları biliyorum kansızlık olacak halsizlik olacak ama yapacak bir şey yok .s
Soran+1 yılbak verirsem fotoğraflarımı burada paylaşıcam hırs yaptım bak :)
Soran+1 yılvereyim görüşücez :)
Soran+1 yılbak şimdi yaa :)
Soran+1 yılben bir deniyeyim :) nerden biliyosun güzel olduğumu :)
Soran+1 yılprofilimde resim yok :) denemekten bir sorun çıkmaz yani
Soran+1 yılinatımdır sonuna kadar gider :)
Soran+1 yılhahaha sen beğensen ne olacak ben kendimi beğenmedikten sonra ben kendim için vericem başkası için değil :)
Soran+1 yılvazgeçmek yok :)
Soran+1 yılolacak :)
sağ bacağını türk hava kurumuna bağışlarsan olabilir yani imkansız :)
00 Yorumlasabah bir dilim kepek ekmeği ve biraz peynir .aksama kadar salatalık.kesin çözüm
00 Yorumla
+1 yılNe yaparsan yap sağlığına zarar verme
15 Yorumla
Soran+1 yılya zaten biraz kansızlığım var daha kötü de olamamam lazım ama vermeliyim
- +1 yıl
Sağlığına zarar. Yemek yemezsen, diyet yaparsan kansızlığın artar
Soran+1 yıl2 sene önce sabah kahvaltı etmedim öğle yemeğinde eti form yedim akşam çok az yemek yiyip bol su içtim 10 kilo verdim ama sağlıksız oldu yani verdiğim kilo kalıcı olmalı
- +1 yıl
Zaylflatıcı bitki çayları dene istersrn
Soran+1 yıldevamlı yeşil çay içiyordum onu bıraktım 1 2 kilo aldım ramazanda pek olmuyo ramazan bitsin tekrar başlıycam
bu iş olmaz. sağlığından olma.
08 Yorumla
Soran+1 yılneden ya illa vermem lazım ama .s
Soran+1 yılyani spor da yapıcam yeterki zayıf görüneyim
Soran+1 yıloruç varken nasıl spor yapayım :)
Soran+1 yılbu bir bahane değil ki oruçlu insan nasıl spor yapsın
2.3 saat koşumu konusma ile olmuyo o işler
04 Yorumla
Soran+1 yılaynen yalnız tek koşu değil yürüyüşte var
Soran+1 yılhıı ip atlamayı denicem
10 kilona talibim
131 Yorumla
Soran+1 yılallah razı olsun kardeş hemen vereyim :D
Soran+1 yılyani bir 10 kilonun lafımı olur :D
Soran+1 yılaman kiloları alın paramara istemem :D
Soran+1 yılona ben karar veririm :D
Soran+1 yılha özel istek bir de yok öyle bedava ama nasıl olacağını ben seçerim :D
Soran+1 yılbenim hiç bir yerim kıytırık değil tamam mı :D
Soran+1 yıltabi ki :D
Soran+1 yılhahaha parça ha :D şans önemli tabi
Soran+1 yılhııı hava da bir kırmızı karlar yağsın bakarız :D
Soran+1 yılolmaz kurtarmaz :D
1 ayda 10 kilo veremezsin.
02 Yorumla- +1 yıl
ben hayır kuruma bağışlıcam:)
- +1 yıl
bilmem çok ısrar ettiler:)
Gizli Üye(36-45)+1 yılaz ye
00 Yorumla