Selam herkese, yaşım 19 yaklaşık 4 senedir vücut geliştirme yapıyorum. Daha önceden şöyle birşey duymuştum
''Ağırlık çalışanların yüz hatları git gide dahada belirginleşir ve daha keskin hatlara sahip olur'' yani daha çıkık elmacık kemikleri, daha belirgin bir çene kemiği vs gibi. Bildiğim kadarıyla salgılanan testestoron hormonu sayesinde yüz gün geçtikçe böyle bir değişikliğe uğruyor. Bu doğrumudur? Ben çünkü kendimde yavaş yavaş belirtilerini görüyor gibiyim ( elmacık ve çene kemiklerim önceki zamanlara göre dahada belirgin olmaya başladı ) veya banamı öyle geliyor bilmiyorum? :D
Yag oranin dustuyse elmacik kemikleri belirginlesir yag orani ayni zamanda yuzdende azaldigi icin degisim olur ve deri incelenir steroid kullananlarinda simalari degisiyor kilo verdigin icin yüz hatlarin belirgindir before after resim koysaydinda yorumlasaydik belkide algida yanilmadir psikolojik olarak oyle goruyorsundur :)
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Olabilir tabi genelde ağırlık kaldıran adamlarda böyle bir değişim var bu yüzden dikkatimi çekti tabi :D Kilo vermedim gerçi tam aksine birkaç kilo aldım. Algıda yanılmada olabilir tabi :D
Doğru, ama asıl nedeni testosteronla alakalı değil. Işin sırrı vücuttaki yağ oranını minimuma düşürmekten geçiyor. Tıpkı abdominallerin belirmesi gibi yani pek bir farkı yok
Niye satasayim. Boyle soruya boyle cevap verilir. Yuzdeki degisimden bahsedip vucut fotografi koyan sensin. Belki bilincaltimda bir kiskanclik olusmus olabilir, seninki gibi bir vucudum olmadigi icin. :) Soyledigimde samimiydim, bu vucuda harcadigin enerjinin yarisini da entelluktuel gelisime harcarsan oldun demektir. Bu arada, spor yaparak testeron seviyeni kendiliginden arttirabilirsin. Onun disinda kesinlikle steroid, kimyasal testesteron takviyeleri vs alma. Vucudun dogal yollardan testesteron hormonu uretmesi kas olusumuna katki yapar, cinsel performansini arttirir, biraz sesin kalinlasir ve tuylenme biraz artar. Ama, kimyasal takviyelerle gidersen ters etki gosterirler uzun vadede... Dogal testesteronun elmacik kemigine vs etkisi olmaz...
Vücut fotoğrafı koymamın sebebi adamın ''yüz hatlarınada'' aynı zamanda bakılması ve dikkat edilmesi. Zira konuda zaten bu, benim duyduğumda zaten ağırlık kaldıran insanların zaman ilerledikçe yüz hatlarının daha belirgin olduğuydu bu yüzden kaslı ve sporcu bir adam koymam gerekti. Saol gene bilgi için,''entellektüel gelişim'' olarakta, dünya üzerinde çok şükür çoğu insana oranla birçok konuda bilgim vardır gerek tarih gerek siyaset gerek dünyanın ve evrenin var oluşu, eh azda olsa edebiyat gibi gibi.38 yaşındasınız tabiki sizin kadar bilgi birikimim yoktur bunuda iddia etmem zaten fakat sizle entellektüel konular hakkında sohbet etmişliğimiz yok :D Bu konu hakkında birçok yerde birçok şey duydum kimisi ''evet'' diyor kimisi ''hayır'' diyor daha birkaç yerede sordum ama dediğim gibi kimse net birşey söyleyemedi en son çare burasıydı. Kas gelişimi ve görünüm bence çok önemli birşey entellektüellik kadar olmasada yinede önemlidir, ve insanlar kendine bakması gerekir diye düşünüyorum.
Kemik yapın irsidir değişmez. Sen sadece kilo aldığın ya da verdiğin için bir değişiklik hissetmissindir. Bende spor yaparım ama surat aynı yine tipsiz yine tiodiz.
1
0 Yorumla
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
En İyi Cevaplar