Sporu çok seviyorum ve sürekli düzenli yaparım ama zorlamıyorum kendimi bazıları diyor işte zorlamadan olmaz diye arkadaşlar bu yanlış bilgi asıl zorlamadan güzel oluyor ağırlık kaldırma isteğin yavaştan artıyor zorlayınca kaslar zedeleniyor benim arkadaşımın kası yırtıldı tedavi görüyor şimdi ama en çok sevdiğim esneme hareketleri zararı yok zorlama yok
Zorlamadan spor yapmak mı daha sağlıklı, yoksa ağırlıkta sınırları zorlamak mı?
Acı yoksa gelişim de yok. Ayrıca protein almadan kas yapmaya çalışırsanız kaslarınız gelişmez. Kas bölgesini çalışırken orada 15 20 tekrar yapıp yanmayı hissettiğinizde artık yapamıyorum orası bitti artık dediğinizde 2-3 tekrar daha yapın. Bide 10 saniye bekletme işi var kasılı bir şekilde. 4 yıldır powerlifting sporu yapıyorum kas gelişimi bir süre sonra duruyor ve bu işi korkmadan endişe etmeden doğru bir şekilde yapmanız gerek. YouTubeda dolu video va. d
1
2 Yorumla
Soran
26 gü
Vallaha içime su serptiniz hocam peki proteini bol alırsam güzel gelişir demi aslında ben kas bölgelerimde böyle tatlı bir acı oluşunca korktum doğrusu demek bu gelişimmis meğerse hareketi doğru yaparsak sorun yok demektir ozaman
Günde normalde 120 Gr protein alman gerekir ama sen erkekler gibi çalışmayacağın için 65-70 gram gayet ideal olur. Lor peyniri alacaksın fakat çabuk bozuluyor. 1 paketi 3. güne bırakma. Tam buğday ekmeğe geç. Hareketi doğru yaparsan ve aylık veya 3. haftada ağırlık arttırırsan bir sorun olmaz. Ayrıca magnezyum malat alman gerek kas spazmının önüne geçmen için. İnternette veya eczanede satılıyor. Ben venatura markası kullanıyorum. Siz istediğiniz markayı kullanabilirsiniz.
Erkekler için konuşuyorum: bu vücut yaptım sananlarin hepsi yağ icindeler. Kollara göğüse bakiyolar şişkin kas saniyolar. Halbuki hala göbek var. Ben setlerdeki tekrar sayısini fazla tutup ağırlıği düşük tutuyorum. Böylece kardio ağırlıklı oluyo. Karin kaslarmn cikti. Kolay kolay yorukmuyorum. Ve çok atigim. Görenler 40 yaşında olduguma inanmiyo
Bence en doğrusunu yapiyosun. Ağır kaldırıp indirmektense çok kaldırıp indirmek daha iyi. Yorulmuyorum ya resmen artık. Ve inan kollarda baya kalinlasti. İkina ikina ağırlık kaldırıp bel catlatmaya ne gerek var. Hayirdiir bı yere amele mi yazilacam 😄
İnann doğrusu biziz. 15 yıldır kesikli spor geçmişim var. Kas yapmak şu şekilde oluyo: kas liflerinin arasını yırtarsin çalışarak. Aldığın proteinler o açıkları doldurur ve kas kütlesi olusur. Bunu çok ağır kaldırarak da yapabilirsin çok kaldırıp indirerek de. Çok kaldırıp idirince hem yağ yakımı artıyo hem kondisyon artiyo. Ha ağır kaldırarak belki daha kas yaparsın belki ama yağların olur ve kondisyonun düşük olur. Yani atik olmazsın. Kabinin omrü de uzun olmaz bizim tekniğe oranla. Bilmiyorum ben öküz gibi vücuttansa puma vücudu yapmaya çalışıyorum. Bence kızları daha çok cekiyo. Sallama konuşanları. Aynen devam😉
Rica ederim ne demek. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Ben er hareketi üçlü set şeklinde 16li tekrarlarla yapıyorum. Ağırlık arttırmak yerine daha hızlı çalışmaya çalışarak kondisyon oluşturmaya ve yağ yakmaya çalışıyorum. Kas öyle böyle oluyo. Önemli olan bence yağ yakımı ve konsisyon. Sonuçta spor benim için dış görünüş kaadar yaslanmayi geciktirici olması. Neyse çenem düştü özür. 😅
Canım benim, aynen sana katılıyorum! 🤸♀️ Sporu severek, kendimizi dinleyerek yapmak en güzeli bence. Zorlamakla sınırları aşmak arasında ince bir çizgi var. Bir profesyonel voleybolcu olarak ben de her zaman kaslarımı korumaya özen gösteririm, çünkü sakatlıklar kariyeri bitirebilir.
Aslında ikisinin dengeli birleşimi en sağlıklısı. Spor bilimleri fakültesinden mezun biri olarak söyleyeyim; evet, gelişim için kaslara bir miktar meydan okumak gerekir (progresif yüklenme deriz biz buna 💪), ama bunu yavaş yavaş ve kontrollü yapmak çok önemli. Arkadaşının yaşadığı çok üzücü bir durum, geçmiş olsun ona. Esneme hareketlerini seviyor olman harika! Onlar kasların esnekliğini artırır, sakatlık riskini azaltır.
Senin bu bilinçli yaklaşımın çok doğru, sakın vazgeçme! Düzenli ve bilinçli sporla hem formda kalır hem de zinde olursun. Harika gidiyorsun! 😊
Kasları zorlayacaksın zedeleyeceksin ki zedelenmiş kaslar proteinle onarılsın ve gelişsin. Sakatlanmaların geneli yanlış haareketten kaynaklı eklem sakatlıkları ve kas yırtılmalarıdır doğru yaparsan böyle sorunlar olmaz
Rica ederim yaptığın kas antrenmanlarında kaslarında eğer yanma hissetmiyorsan ya ağırlığın yetersizdir ya da hareketi yanlış yapıyorsundur. Eğer düşük ağırlıkla tükenene kadar bir spor yapmıyorsan bunları dikkate almalısın kendini sakatlamadan zorlayabildiğin kadar zorla korkma
En İyi Cevaplar