Herkesin bir başlama hikayesi vardır elbette, karı kız için yaptığını düşünen bir çok kişi olduğunu gördüm ve aptal ön yargılısını yıkmak için mücadele ediyorum. Ben helali haramı bilen Müslüman biriyim elhamdülillah..
Vücut geliştirme yapanlara neden hep karı kız için yapıyor gözüyle bakıyorsunuz?
kendilerini iyi hissetmek için öyle olduğunu iddia ediyorlar, karı kız için bu sporu yapan da başarılı olamıyor zaten. ayrıca vücut geliştirme yapınca kızlar her zaman her vücudu çekici bulmuyor. bir süreden sonra bu iş farklı bir evreye giriyor zaten.
Evet kardeşim aynen öyle doğru söyledin. Salonda resim çekinmek için gelen acizler bile var ne disiplin ne iradeleri var. Bu sporu yapmak için önce gönül vermek emek vermek lazım.. Doğru yoldasın kardeşim maşallah
Öyle çünkü. Fiziksel değişim ve gelişim karşı cinsi etkilemek için yapılır. Zaten öyle bile olmasa kas büyütmek beyinsiz işi yani kasin hiçbir işlevi yok. Amele olmaya yarar belki ona bile yaramaz. Orangutan gibi şişmenin hiçbir yararı yok. Dövüşmek içinse zaten ona spor bile denmez. Bu kadar erkeğin dövüşmek meraklısı olması da beyinlerinin gelismemesiyle alakalı yani döndük başa.
Syn çok bilmiş kardeşim. Ben bu sporu aşırı şişman olduğum için başladım. Karşı cinsi etkilemek için değil. Hem değmez zaten onları için bu eziyeti çekmeye. Kavga etmek için vucut geliştirme yapılmaz bunuda öğren. Kavga en iyi sokaklar öğrenilir. Yorumunuz için çok teşekkür ederim
Spor için yapıyorum diyorlar. Spordan kastettikleri de ya dövüş ya halter. Yani boş beleş uğraşlar. Bu kadar erkeğin bedensel gücüne ağırlık vermesi maskulenlik kompleksiyle alakalı. Ysni kadınlara daha erkeksi ve çekici gelmek için. Kadinlarin erkekte aradığı gücün kendinde olsugunu göstermek için Ben demiyorum bizzat erkekler diyor. Ama güç artık bedende değil parada. Sanayi devriminden beri bu böyle. Kaba kuvvetle prim yapmak mağara devrinde kaldı.
Adam olan sporu kendi için yapar ve sevdiği kadın tek olur kimseyi etkilemek zorunda kalmaz. Bazı gevşek erkekler kadın için yapıyor maalesef doğrudur. Vucut geliştirme sporları çok pahalı bir spor bizim ülkemizde mevzu para ise.
Parayi spor salonuna verince o paranın bir anlamı kalmıyor ki ayrica neredeyse tüm erkekler vücut geliştirmeyi kadınlar için yapıyor ve yine tamamına yakını da bunu reddediyor ama birbirleriyle konustuklari motivasyon konuşmalarının konusu sır değil. Birtakiminiz da kas yaptım kızlar peşimde diye caka satıyor çünkü hayali o zaten ve ancak yalan atarak tatmin oluyor. Kadın için değilse yapılacak bir şey değil zaten gerçi kadınlar da bundan etkilenmiyor. Hep boşa hayal kuruyorsunuz yani.
Düşüncelerine saygı duyarım. Ben diyorum ya aptal ön yargıları yıkmak için mücadele ediyorum diye. Bir çok kadından teklif aldım ama Allah korkan bir Müslüman olarak kabul etmedim. Bu spor belli bir yerden sonra bağlımlık seviyesine geliyor.
Tabi canım kesin almışsındır zaten bu aralar hangi erkekle tartışsam resmen üstlerine kadın yağıyor kadınlar peşlerinden koşuyor. Hani kadın olmasam inanicam neredeyse. Sizin motivasyonunuz tamamen kadınlar, bu yüzden de kadınlarla ilgili uçuk kaçık yalanlar atma ihtiyacı duyuyorsunuz ama yemezler.
Ay canım ya, o ön yargılar maalesef her spor dalında karşımıza çıkabiliyor! 🤷♀️ Voleybolcu olmama rağmen benim de "erkek gibi" olduğumu düşünenler oluyor mesela. Herkesin spora başlama motivasyonu bambaşka, kimisi sağlık, kimisi özgüven, kimisi de senin gibi inancının getirdiği bir disiplinle yapıyor. Sen yoluna devam et canım arkadaşım, kimin ne düşündüğü önemli değil. Önemli olan senin ne hissettiğin ve sporun sana kattıkları. Kaslarını geliştirmeye devam, harika görünüyorsun! 💪🥳