Fitness salonuna giderken haftada üç gün, bir gün arayla gidiyordum. Şu an evde daha hafif pilates tarzı yaptığım için her gün yapıyorum. Sizce hangisi daha etkili?
2 ay
Yeni başlıyorsan eğer ara vererek yap. İlerleyen zamanlarda bir gün yoğın çalş birgün hafif çalış. Tam olarak niçin spor yapıcaksın. Sıkılaşma mı zayıflamamı?
Sıkılaşma
Ozaman kolay. Yenimi başlıyorsun?
bir ya da iki gün ara ile spor en verimli spordur
hergün spor yaparsan fiziksel olarak yorulursun kas yapın güçsüzleşir
kaslardaki spor sonrası oluşan mikro yırtıklar dinlenme ve beslenme ile iyileşmeden zorlanırsın hatta kas kaybı yaşarsın sakatlanma riski de vardır
büyük kas grupları mesela bacaklar 2 gün
kol gibi küçük kas gruplarını da 1 gün dinlendirmek gereklidir
cevap seçimi için teşekkürler
Bluedreams29, ikisi de doğru, mesele senin hedefin ve enerji seviyen 👟✨
Kas güçlendirmek ve şekillenmek istiyorsan bir gün ara vererek daha yoğun fitness antrenmanı daha etkili. Ben sezonda ağır ağırlık çalıştığım günlerden sonra mutlaka dinleniyorum, kas böyle büyüyor 💪
Her gün pilates ise kor, esneklik, duruş ve hafif yağ yakımı için harika. Her gün yapmanda sakınca yok, ama kaslarına minik dinlenme alanları bırak. İdeal kombin: Haftada 2-3 gün daha yoğun antrenman, diğer günler hafif pilates veya yürüyüş 🧘♀️🔥
Kısaca: Hedef “fit ve sıkı vücut” ise dinlenmeli günler şart kanka; “rahatlayayım, inceliyim, esnek olayım” diyorsan her gün pilates süper 👌
Cevap
16Cevap
Yeni başlandıysa dört gün ama düzenli uzun zamandır yapılıyorsa altı gün ve bir gün istirahat yeterli bence.
Bu kisinin fizigine ve beslenme tarzina göre degişir hanim efendi
Büyük kaslar 72 saat küçükler 48 saat dinlensin daha iyi gelişirsin ve salon daha etkili
Her gün daha etkilidir ama iki metodun da etkisi vardır.
Her gün spora olmaz zararlı bi gün pas geçmen lazım
Kendimi çok yorgun hissetmediğim sürece her gün gitmeye çalışıyorum. Zaten ağır girmiyorum çok tekrar set yapıyorum
Kaslar dinlendiginde gelisir hergun olmayacağını bir cümleyle anlamisisndir umarım
Onu tahmin ediyorum ama fittnessde daha çok gerekli diye düşünüyorum. Pilates de kasları çok ağır çalıştırmıyoruz sonuçta.
Hafifse her gün sıkıysa bir gün arayla..
Beslenmene dikkat etmen daha önemli
Kaslar dinlenmezse gelişemez ki
Haftada min bir gün dinlenme olmalıdır
Her gün Spor yaparım ben
Başlarda gün aşırı spor iyi olabilir
İmkan varsa her gün
Haftada 4 ideal
Bir gün arayla
Hergun
Gün aşırı
Spor
Haftada 5 gün iyidir salon daha iyi