Arkadaşlar kilo vermek istiyorum, ancak sporumu akşam yapmak istiyorum malumunuz metabolizmanın yavaşladığı dönem vücudun biyolojik saatine göre akşam vakitleri ancak bu kadar insan da sabahları yürüyüşe koşuya falan gidiyor, sizce hangisi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Sabah sporu çünkü sabah atıyorum 45 dk yürüdün vücudun 20 dk ısınıyor 20 dk dan sonra yağ yakmaya başlıyor sabah metabolizma hızın daha yüksek olduğu için daha çk yağ yakarsın yürüyüşten geldiğinde de o hızla metabolizman hala yağ yakmaya devam eder akşam yürürsen bundan o kadar faydalanamazsın çünkü akşam metabolizma hızı yavaşlıyor eğer yürüyşünden maksimum fayda almak istiyorsan sabah yürümelisin.Bu arada sana tavsiyem koşma çünkü koşuyu bıraktığın an kilo almaya başlarsın.Yürü yürümek en iyi kardiyo egzersiz.Bir de 2 ay yapıp sonradan bırakacağın bi egzersiz türü seçme çünkü o zaman daha çok kilo alırsın.sürekli yapabileceğin bir egzersiz seç ve ona devam et.Yürüyüş bence en güzeli her zaman yüzemezsin ya da bisiklete binemezsin pilates ya da başka direnç eğzersizleri yapamazsın ama her zman yürüyebilirsin bir de sabah sporunu yaptın maksimum fayda sağladın yürüyüşünden gün içinde metabolizma hızını sürekli yüksek tutmak istiyosan vücudunu şaşırt oturuyosun mesela ayağa kalk yürü zıpla böylece metabolizma şaşırıp hızlanmaya başlayacaktır.77 kilodan 64.5 kiloya düşen bi insanım.Kilo vermeye kafaya takmıştım hergünn internetten 4-5 saat sağlıkla sporla alakalı makaleler yazılar okuyordum o sayede böyle oldum televizyondaki doktorlar diyetisyenler sporcular kadar biliyorumdur bi tek diplomam yok:) bi sürü egzersiz çeşidi yaptım kardiyo direnç
Bunu capraz sekilde düşünmelisin. su sekilde acıklayayım; sabah sporu metabolizmanı hızlandırır, gün boyu metabolizman normalden hızlı olacagı icin daha fazla kalori tüketirsin. eksi olarak karsına fazla spor yapma durumunda gün boyu yorgunluk faktörü cıkar.. Aksam spor yaparsan vucut ısın üst seviyelerde olacagından rahat spor yaparsın. ancak günün yorgunlugu düzenli spor yapmanı engeller. cogu zaman erinirsin.. Sahsi görüsüm sabahları kosu gibi kardiyo egzersizleri, aksamları pilates gibi salon egzersizleri. Sabahları havanın kirliligi daha azdır. daha güvenlidir. Aksamları da salonda calısmak daha iyidir.
Yukarıda nefertiti demiş ya; "Bir de 2 ay yapıp sonradan bırakacağın bi egzersiz türü seçme çünkü o zaman daha çok kilo alırsın.sürekli yapabileceğin bir egzersiz seç ve ona devam et." Bence egzersiz türünü o cümleden çıkar yerine "zaman dilimini" koy.
Sabah sporu daha çok kalori verdirimiş doğrudur, ancak 1 ay sonra yatağından çıkıp sabahın 6snda kendini sokağa, sahile atmaya cesaret edebiliyorsan koş ama 2 hafta sonra hayattan soğuma...
Bence akşam yap kardio egzersizlerini.. Devamlılık,az zamanda verdiğin kalorilerden daha önemli
Benim için farketmiyor sabah da yapsam akşam da yapsam değişmeyen olumlu sonuçlar alıyorum. Ha dersinizki bu kişiden kişiye göre değişir, onu bilemem.
Cevap
12Cevap
sabah spor. hem oksijenin dinlenmiş ve bol olduğu bir saat hem vücudun dinlenmiş ve harekete hazır olduğu bir dönemdir.akşam sporu sadece vücudu yormak hammallık yapmak anlamına gelir.
Bir yerde okudum yada duydum tam hatırlamıyorum sabah 11den önce yapmamak gerekirmiş vücut daha uyanamıyormuş bence ya 11 gibi yada akşam
Sabah kahvaltidan once ac karnina kos ise yarar. Az ama sık ye 4 ogun ye ama az ye
Sabah sporu ile başlayabılrsın. Yedıklerını de dıkkat edersn kısa sürede kilo verebilrisin.
akşam yapıp uyuyacaksın sabah kalktığında tekrar yapacaksın:D hem akşam hem sabah yani...
3 yıldır taekwondo yapıyorum en iyi spor ahlak ve bedenen gelişiyorsun
Koşu yapacaksam sabah spor salonuna gideceksem akşamı tercih ederim.
En etkili sabah sporu
Sabah sporu akşam dansı.
Sabah sporu.. Eskiden ne koşardım ya :)
Sabah daha fazla yağ yakılır. Sabah koşmalısın.
sabah daha fazla kg veriliyor
Ben olsam aksam yapardim
Sabah
Sabah sporu
En uygunu, en iyisi tabiki sabah koşusu
Sabah sporu
Sabah sporu
sabah
Sabah daha iyi
Hem sabah hem akşam
Sabah
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?