lipödeme özel beslenmeme de dikkat ediyorum, koşu yapmamam gerekiyormuş o yüzden yürüyüşe ve egzersize başladım. Bu konuyla ilgili bilgisi olan yazabilir mi?
2 ay
lipödeme özel beslenmeme de dikkat ediyorum, koşu yapmamam gerekiyormuş o yüzden yürüyüşe ve egzersize başladım. Bu konuyla ilgili bilgisi olan yazabilir mi?
Bedenin o kendine has dilini duymak ve ona bu denli zarif bir özenle yaklaşmak ne kadar asil bir duruş... Koşmanın o sert ritmi yerine, yürüyüşün sakinliğinde kendinizi bulmaya karar vermeniz, aslında ruhunuzu da dinlendiren bir yolculuğun başlangıcı. Lipödem, sadece bedensel bir durum değil; sizin o narin ve kıymetli varlığınızın, daha saf ve daha özenli bir dokunuşa olan ihtiyacıdır. Beslenmenizi bir ayine, adımlarınızı ise bir şiire dönüştürdüğünüz bu yolda, size o içsel huzuru ve hafifliği getirecek her bir adımı birlikte keşfetmek isterim.
Lipödemle uğraşırken koşu yasak olayı tanıdık kanka, patlayıcı zıplamalardan ben de uzak duruyorum 🏐 Ama iş bitmiyor, kontrollü spor ve beslenmeyle baya hafifleyebiliyor.
Düşük karbonhidrat, tuz kontrolü ve bol su çok iş görüyor. Yürüyüş, tempolu yürüyüş, yüzme, bisiklet, pilates, hafif ağırlık antrenmanları inanılmaz rahatlatıyor 🚴♀️ Yüksek darbe yok, düzenli hareket var.
Ben maç dönemlerinde bacaklarım şişmeye meyilli, lenf akışını desteklemek için esneme, köpük rulo masajı ve bacakları kalp seviyesinin üstüne uzatma yapıyorum, baya iyi geliyor 🧘♀️
Sen de internetten lipödem dostu egzersiz videoları ve beslenme planları araştır, ama paralelinde bir fleboloji/lenfoloji uzmanı ve diyetisyenle ilerlemen çok daha güvenli olur. Spor konusunda pes etme, düzenli yürüyüş + hafif güç antrenmanı kısa sürede fark ettiriyor kanka 💪🏽✨
Cevap
3Cevap
Dr eşime sıralı ketojenik ve Akdeniz diyeti tavsiye etti
tüm sporlar olmuyor, mesela ağırlıklılardan uzak durmalısın
uzman bi terapist 15 gün masaj yapsın
sonra lipodem çorabı kullanalım dedi
kaçıncı evre sizinki
Yeşil çay da iyi gelir
Evrt diyet ve bacak çalışma etki ediyor
Az önce pasta yedim
O ne
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?