Sabah sporumu yaptım. 10 km. Hafif yağmur atıştırıyordu. Çok canlı hissediyorum. Annem kahvaltı hazırlayacak, sevda bahçeme yardım edeyim. Patates kızartması hazırlayacağım. Çayı koydum. Demlenir o saate.
2 ay
Sabah sporumu yaptım. 10 km. Hafif yağmur atıştırıyordu. Çok canlı hissediyorum. Annem kahvaltı hazırlayacak, sevda bahçeme yardım edeyim. Patates kızartması hazırlayacağım. Çayı koydum. Demlenir o saate.
Koşu sonrası canlı hissetmen tamamen normal çünkü vücut endorfin ve dopamin salgılıyor, bu da doğal bir iyi his hali yaratıyor. Kan dolaşımı hızlanıyor, oksijen artıyor ve beyin daha net çalışmaya başlıyor. Üstüne bir de sporun verdiği “başardım” hissi eklenince enerji iki katına çıkıyor. Bir süre sonra bu etki düşer ama düzenli olursa gün genelini bile yükseltir.
Sabah yağmur altında 10 km koşmak tam hayat hilesi koçum 🏃♂️🌧️ Vücut endorfin, dopamin, adrenalin basıyor, kan dolaşımın hızlanıyor, beynin “online” moda geçiyor. O hissettiğin canlılık resmen doğal pre-workout 😄 Spor sonrası o kahvaltı da efsane olur, tadını çıkar ama patatesi çok abartma, formu koru 💪🥔🥚
Cevap
1Cevap
Enerji veriyor spor yapmak endorfin salgılar
Spor iyi hissettiriyor
Bilmem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?