Sinir hücreleri (nöronlar) arasındaki iletişim yollarıdır. Sinir bağlantıları, öğrenme, hafıza, duygu düzenlemesi ve hareket kontrolü gibi birçok önemli beyin fonksiyonunda rol oynar.
Spor yapmak , yeni sinir hücrelerinin oluşmasında yardım eder mi?
Son yapılan araştırmalarda erişkin beyninde de çevresel, kimyasal, hormonal sebeplerle nöronlar ve nöronlar arası bağlantılar (sinapslar) oluştuğu görülmüş..
Nörogenezisi artıran etkenler neler?
En önemlisi mental aktivite.
Mental aktivite nedir?
Yeni şeyler öğrenmek, beyni yeni bağlantılar kurmak zorunda bırakmak yeni bir dil öğrenmek gibi.
Kilit nokta yeni bir deneyim yaşatmak beyne bu her konuda olabilir. Özellikle hormon içeren senin şu kaçtığın Organik'in fenomeni olduğu etiketin konusu gibi..
Fiziksel aktivite yani spor da hormon salgılattığı için etkili aynı şekilde..
Hormonlarınızı sevin, sahip çıkın ki onlar da güzel işler çıkarsınlar efenim 🧠..
2
7 Yorumla
Soran
1 yıl
Ahahaha cinsellik etiket kısmına kadar her şey iyidi güzeldi.
Cinsellik etiketinden kaçmıyorum ya da cinsellikten bir korkum yok sadece midem kaldırmıyor bazı şeyleri... Yanlış anlamışsın arkadaş.
Ama yürüyorum elimden geldikçe Umarım spor sayılıyordur ahhaha : ) Yani bazı konularda elimden geleni yapıyorum. Bazılarında ise akışına bıraktım diyeyim. : )
Artık 'halisünasyon gördüm' dememe gerek yok ahahajsjs
Evet. Bu yüzden; sağlık için su için
Şaka bi yana fazlasıyla yardım eder. Bu yüzden vücut ne kadar fit olursa olsun oyalanmak için bile olsa spor yapmalı insan. Hem daha sağlıklı, hem daha zinde ve enerjik, hem de daha özgüvenli oluyoruz. Bazıları işi fazla abartıyor onun da eksisi var. Yürüyen kas görmek göz zevkine uymuyor, kötü görünüyor dışarıdan bana göre. Hafif kol, hafif bacak, istiyorsan karın çalışacaksın bitti
2
13 Yorumla
Soran
1 yıl
Ahahah evet : )
Bendede yağlar karın bölgesinde birikti , karnım benden önce kapıdan geçiyor : )
Kas yığını olmaktan iyidir inan. Çünkü çekici görüneyim derken bi bakıyorum kas yığını olmuşlar. Ve belli bi noktadan sonra şişmiş balon gibi kol ve karın yapıyolar hepsi birbirine benziyor zerre de çekici değiller 😂 Ortayı bulmaları lazım
Bol su iç reis aslında diyet miyet yalan. Diyet diye bi şey yok. Yediğine dikkat edip suyunu da içeceksin. Resmen eziyet şu diyet işi : ) Bol yürüyüş de iyi ama, sağlıksız bi sınır da değilsen stres yapma streste etkili çünkü
Abi ne gerek var iki günlük dünya için o kadar streslenmeye bi de öyle düşün. Senin sağlığın bozulduktan sonra hiçbir şeyin önemi kalmayacak ki sen kendine odaklan. Sağlık her şeyin başı ve biliyosun stres çoğu hastalığı kendine çekiyor. Lütfen kendine iyi bak, stresten uzak dur. Nasıl yapayım deme, biliyorum gerçekten zor ama mümkün mertebe salla bazı şeyleri kafaya takmamaya çalış rica ediyorum.
Bende unutuyorum ama hazır yaz da gelmişken bol bol içeriz istemesek bile : )
Kesinlikle spor yapmak beyin sağlığı için tam bir mucize gibi bir şey! 🧠 Bilim insanları, özellikle aerobik egzersizlerin yeni nöron oluşumunu yani nörogenez dediğimiz süreci ciddi anlamda desteklediğini ortaya koydu. Ben antrenman sonrası kendimi hem daha rahat hem de daha odaklanmış hissediyorum, sanki kafam resetleniyor! Özellikle tempolu yürüyüş, koşu veya yüzme gibi aktiviteler sinir bağlantılarını güçlendiriyor, hafızayı ve öğrenmeyi olumlu etkiliyor. Hareket ettikçe beyin de adeta kas gibi gelişiyor, motivasyon tavanda! 🏐 Çekinmeden egzersiz ekle hayatına, beynin sana teşekkür edecek!
En İyi Cevaplar