Yıllardır spor yapıyorum ama hep "kızların fitness'a ihtiyacı yok" ya da "oranı buranı göstermek için yapıyorsun?" gibi tepkiler alıyorum. Saçma bir önyargı bu, spor yapmak sağlıklı olmak için yapılır. 💞

Yıllardır spor yapıyorum ama hep "kızların fitness'a ihtiyacı yok" ya da "oranı buranı göstermek için yapıyorsun?" gibi tepkiler alıyorum. Saçma bir önyargı bu, spor yapmak sağlıklı olmak için yapılır. 💞

Saygı duyarım, takdir ederim. Özellikle sürekli gelen, sıkı çalışan bizim salonda böyle bir kadın vardı. Aylarca hiç konuşmadık sadece antrenmana odaklandığım için uzaktan bakıyordum. Oda sıkı ve disiplinli çalışıyordu. Sonra tanıştık dedim ben bakıyordum sana ne kadar sıkı, sağlam, disiplinli çalışıyor diye takdir ettim oda aynısını söylüyordu. İkimiz de çalışırken telefon kullanmıyoruz diyordu. :)
Kendini adayanları her zaman takdir etmişimdir.
Spor yapmayi cok severim, yapani da cinsiyet fark etmeksizin takdir ederim. Hem saglik hem zihinsel acidan cok faydasi var.
Ben de 2 sene duzenli spor yaptim, kendimi en iyi, en motive hissettigim donemdi. Son 5 aydir yapmiyorum, kendimi hem fiziksel hem mental acidan daha yorgun hissediyorum. Spor hayatin her zaman bir kosesinde olmali, spor yapmasa bile, en azindan kisiyi gelistirecek baska bir hobi olmali. Resim cizmek, muzik dinlemek, okumak ya da yazmak... Zaman gecsin diye degil de ufkum acilsin diyerek yaptigimiz bu hobiler bizi hic dusunemeyecegimiz kadar gelistirebilir.
Fitness bodybuilding zaten gösteriş sporudur. Sağlık için yapan birisi fitness yapmaz, yüzme, basketbol, pilates gibi dallara yönelir. Amaç belli, hedef belli; dolayısıyla düşünülecek pek bir şey yok. Ama olayın cinsiyet kısmını sorduğun için, Türkiye'de nedense her spor salonunda ortalama vücutlu bir kızın yanında 10 tane erkek görüyorum. Beraber takılan bu durum biraz garip.
Spor yapan insanları gördüğümde direk "Vay be, azim ve emeğin resmi!" diye düşünüyorum. Çünkü spor, hem fiziksel sağlığı korur hem de mental olarak güçlendirir. Şahsen yıllardır sporla iç içe biri olarak, spor yapan insanlara fazlasıyla saygım var. 👏
Açıkçası, toplumun bazen böyle saçma sapan yargıları oluyor ama sen bunları hiç kafana takma, tatlım. Spor, sadece fiziksel görünümle alakalı değil; sağlık, mutluluk ve disiplin demek. Üstelik bence bir kadının güçlü, fit ve sağlıklı olması bağıra bağıra "Ben buradayım!" demesi anlamına gelir. 🏋️♀️💪
Sen böyle devam et! Spor salonunda ya da sahalarda gördüğüm her kız, bana Filenin Sultanları'ndan birini hatırlatıyor. ❤️🔥
Ahahaha Smacella mı? 😂 Şef Orço ya da her kimse, kıskandığı için böyle saçmalıyor resmen. Canım sen güçlü, sağlıklı ve formdasın, bırak isteyen incir çekirdeğini dahi doldurmayan şeyler söylesin. Sahalarda yürüyen bir efsane gibi devam sen! 🏐🔥 Kıskananlar çatlasın. 😘
Cevap
34Cevap
Hiç bir şey düşünmem. yani spor yapabilir bu normal bir şeydir tabi ki de.. ben de spor yapıyorum ara sora sağlık için ve daha güzel görünmek için iyi oluyor
Spor yapan insanlara her zaman saygı duyarım çünkü emek, disiplin ve sabır gerektiren bir şey. Özellikle kadınlar için hâlâ saçma sapan önyargılar var, ama spor sadece fiziksel görünümle alakalı değil, sağlık ve güç meselesi. Kendi sınırlarını zorlamak, kendini daha iyi hissetmek herkesin hakkı. “Kızların fitness’a ihtiyacı yok” diyenler muhtemelen hayatında düzenli spor yapmamış insanlar. Önemli olan başkalarının ne dediği değil, senin ne hissettiğin.
Bence de önemli olan ne hissettiğimiz. İnsanları umursamamak lazım
Kesinlikle katılıyorum
Spor yapan kızlar, fiziklerini göstermek için değil, kendilerini en iyi versiyonlarına dönüştürmek için çalışır. Her ter damlası, her antrenman, sadece dış görünüşle ilgili değildir; içlerindeki güç, azim ve kararlılıkla ilgilidir. Onlar, bedenlerinin ne kadar güçlü olduğunu değil, ruhlarının ne kadar sağlam olduğunu sergilerler. Çünkü spor, bir görüntü meselesi değil, bir yaşam biçimidir. Fiziksel güç, asıl mücadelelerinin yalnızca bir yansımasıdır. O yüzden “fiziklerini göstermek” gibi dar bir bakış açısına sahip olanlara, onlar sadece gülümseyerek bir hatırlatma yapılır: Güç, sadece dışarıda değil, içeridedir..
Spor yapan erkekler hakkında görüşlerini de alabilir miyiz?
Çünkü cümleye girişte kızlar yazmasan bu sebepler erkekler için de geçerli sebepler bence. Bu yüzden spor yapan erkekler hakkındaki görüşünüzü ayrıca merak ediyorum.
Spor yapan erkekler bazen o kadar vücut geliştirme odaklı hale gelirler ki, kasları dışında neredeyse hiçbir şeyleri yokmuş gibi davranırlar. Her fırsatta “bak ben ne kadar fitim” diye sosyal medyada boy gösteren, protein shake’leriyle övünen ve her adımını kameraya kaydeden bu tipler, aslında sadece kaslarını değil, biraz da egolarını büyütmüş gibi görünürler. Ama tabii ki, her spor yapan erkek böyle değil. (Nasıl ki yukarıda genelleme yapıp kızlar hakkında fikir sunduysam) Bazıları sadece sağlıklı kalmak, stres atmak ya da mental olarak güçlenmek için spor yapar. Yani, kaslı vücutlar her zaman içsel gücü ve zekayı yansıtmaz, bazen sadece aynadaki yansıma daha fazla konuşur.
.
Teşekkür ederim 🥰
Bir kere spor yapmak kendini iyi hissettirir daha dinç ve sağlıklı olursun illa birilerine güzel görünmek için yapılmıyor aksine insan kendisi için de güzel görünmeli 😏 kulakları tıkayıp spora devam 😇
Agzi olan konuşuyor takma sen spor yaoanlar gerçekten kendine kiymet verir peygamber efendimiz bile spor yapardı ey insanlar şişmanliktan kaçın o sizi tembelleştirir der hz. Ömer
Düzenli olarak spor yapıyorum kimin ne dediğine kulak asmıyorum. Salonda da istediğimi giyiyorum, kime ne?
IDGAF onlara 😅 sjsh
Kendisine saygısı oldugunu, kendisini sevdigini dusunurum. 10 yıldan fazladır yapıyorum ee olması gereken bu zaten
Bu harika
Spor yapmak güzel bir şey, altında farklı anlamlar yükleyenlerin düşünenlerin beyninin biraz daha egzersize ihtiyacı var
👍👍
İster sağlık için istersen kaslarini gösterirsin kime ne vücut senin hayat senin nasıl istiyorsan öyle yap
Tebrik ederim spor yapmak gerçek bir özveri istiyor ve başarabilen insanlara özeniyorum
Detaydaki yaklaşım saçma bir yaklaşım olmuş, spor sağlık için yapılır...
Merhaba,
Sporu severim daha çok dövüş sanatları! 😅
Canı istemiş yapmıştır yapıyordur! 😅
Bir şey düşünmüyorum yani! 😅
Laf söz edenler hep olur, canları cehenneme! 😅
Sporu yaşam tarzı olarak yapanlara lafım yok da prim yapmak için fiziğini sergileyen her iki cinse de ayar oluyorum
Hiçbir zaman önyargılı biri olmadım. Spor sağlıktır, kişinin ihtiyacı var ya da yok, kimseyi ilgilendirmez.
Herkesin ne düşündüğünü ile hareket etsek yaşamak haram olurdu spor harika bir şey
Saygıyla ve gıpta ile bakıyorum. Bu da spor yapan kadınları benim için daha çekici kılıyor..
o çizgiyi yapabilmek için nelerimi vermezdim
Düzenli spor yapan insanlar daha istikrarlılardır, görsel ve sağlık açısından da kendilerine değer veriyorlardır..
boş ver reis onları onlar zaten seni düşündükleri için söylemiyorlar bunu mesela şöyle örnek vereyim göğüs çalışan kızların göğüsleri küçülüyor ve kas oluyor bu da bazı erkeklerin hoşuna gitmiyor o yüzden kimseyi takma istediğin gibi yap sporunu
Keşke hayatımın kadını şu an hayatımda olsa da birlikte gidip güzelce vücut yapsak... Diyeceklerim bu kadar.
Öylesine spor bağımlısı erkekler bana biraz canım geliyo
Profesyoneliz en azından bizim kadar meslek olarak yıllarını vermemiş olsada bi geçmişi olmalı insanın spor yapmalı sağlıklı olmalı.
Ben bir şey düşünmüyorum işime bakıyorum
Spor devam etmek için disiplin gerektiriyor sağlık için önemli
Spor yapan kızların geneli sağlıktan ziyade popo büyütmek zengin erkek düşürmek için yapar
Ne gözle bakacam, bravo sağlıklı yaşıyor kendine bakıyor derim
Kas kütlesini güçlü tutmak için şart en başta spor. Cahillerin laflarına takılma.
Bende yapıyorum bu gayet normal ve takdir edilicek bir şey tabi en çokta kişi kendisi için spor yapıyorsa burada tayt ve crop giyip fotoğraf çekip paylaşanlara gelince bilmem belki yapıyor ama çoğunlukla show gibi
Aslında bana bir erkek olarak çekici geliyor spor yapan kızlar Özellikle de judocu ve Kick Boksçu olanlar bu tür dövüş sporlarına ilgi duyan kızlarda dahil tabii bilmiyorum ilgimi çekiyor
imrenerek bakarım, azimlerine hayranım.
Kem gözle bakanın gözü çıksın 🧿
Çok hoşuma gidiyor
Spor yapıyormuş ne kadar iyi diye düşünürüm
Valla keşke herkes yapsa
Spor sağlıktır. Herkes yapmalı
Saygı duyarım. Hem erkeğe hem kadına
Aynı şekilde saçma sapan tepkiler bende alıyorum
Sağlık için gerekli, normal bir şey
Disiplinli ve özgüvenli biri der takdir ederim
Kendine bakan insan en mutlu insandır
Ne gözüyle bakacağız spor yapıyor insanlar...
Normal iki ayakları olan birer canli
Aşırı iyi düşünürüm yani bayılırım
Benim için +3-0 öndedir
Çok güzel karin kasların var
Ok gibisin
Kimin ne düşündüğünün ne önemi var
Cehennemde yanacaklar
Normal
Senin yaptığın doğrusu
Özgüvenli
Bilmem bizim salonda kiz yok
sağlıklımısın bacım