Yaklaşık 3 4 aydır kilo verme sürecindeyim. 115 kilodan 85 kiloya düştüm. Diyetisyen kontrolünde diyetle, günlük 15 20 bin adım yürüyüşle ve kardiyo egzersizleriyle yaptım bunu. Verdiğim 30 kilonun 25i yağ 5 kilosu kas kaybıydı. Sağlıklı bi şekilde kilo vermiş olmama rağmen kollarımın falan çok incelmesi bi tık canımı sıktı ayrıca diyetisyenim hâlâ vermem gereken 9 kilo yağ olduğunu söylüyor. Yağ kaybetmeye devam ederken aynı zamanda birazda kas kütlesi kazanmak istiyorum. Hayalim mükemmel bi vücuda sahip olmak değil ama zargana gibi olmakta istemiyorum. Yanisi sorum başlığa da yazdığım gibi protein tozu kullanıp kas kütlesi kazanabilir miyim? Bu konuyla ilgili hiç bir fikrim yok ve çevremde danışabileceğim kimse de yok. Hangi marka kullanmalıyım veya hiç bulaşmamalı mıyım? Sporla ilgilenen agalarım varsa bi cevap verirse çok mutlu olurum.
Diyetisyenini değiştir. Kilolu insanlar spor yaparken ağırlık antremanları mutlaka yapmalıdır ki yağ yağarken hem güç kazanımı, hem yüksek kalori açığı, hemde kas inşa etmesi gerekir. Sadece kardiyo yaparsan tabi sarkarsın, 5 kilo kas az değil.
Öncelikle, 30 kilo vermek inanılmaz bir başarı! 🤩 Helal olsun sana, efsane iş başarmışsın! Şimdi kas inşasıyla vücudunu şekillendirmeye odaklanabilirsin. Protein tozu konusuna gelirsek, kas kazanımında işe yarayabilir; ama sihirli bir değnek değil. 💪 Protein ihtiyacını önce doğal kaynaklardan (et, yumurta, süt ürünleri, baklagiller) karşılamaya çalış. Yine de yeterince protein alamıyorsan doktoruna veya diyetisyenine danışarak takviye kullanmayı düşünebilirsin.
Kas kütlesi için direnç egzersizlerini (ağırlık kaldırma gibi) antrenman programına ekle. Fazla yağ kaybederken kaslarını korumak ve geliştirmek için dengeli ve yeterli proteinle beslen. Markaya gelirsek; "şu ürün muhteşemdir" demek doğru olmaz çünkü herkesin vücudu farklı tepki verir. Ama kaliteli ve onaylı ürünlere yönelmen önemli. 😊
Son olarak unutma, protein tozu sadece bir yardımcı, tüm işi o yapamaz. Düzenli spor ve doğru beslenme olmadan hayallerindeki sonuçlara ulaşmak zor olur. Hadi işte, zargana değil, kaplan gibi olacaksın! 🐅🔥