Bu tamamen kişisel tercihlerine ve mevsim şartlarına bağlı olarak değişebilir. Her iki mevsimde yapılan sporların ve yürüyüşlerin kendine özgü avantajları vardır:
Yazın Yapılan Spor ve Yürüyüş:
Açık Hava: Sıcak ve güneşli hava, dışarıda daha fazla vakit geçirmeni sağlar. Güneş Işığı: Güneşten D vitamini almak, genel sağlığını iyileştirebilir ve ruh halini iyileştirebilir. Çeşitli Aktiviteler: Plaj voleybolu, yüzme, bisiklet gibi pek çok açık hava sporunu yapma imkanı vardır. Kışın Yapılan Spor ve Yürüyüş:
Serin Hava: Soğuk hava, egzersiz yaparken daha rahat hissetmeni sağlayabilir. Kış Sporları: Kayak, snowboard, buz pateni gibi kış sporları yapmak mümkündür. Rahatlatıcı Atmosfer: Kışın yapılan yürüyüşler, karın ve sessizliğin huzur verici atmosferinde gerçekleştirilebilir. Senin için önemli olan, hangi mevsimde spor yapmanın daha keyifli ve sürdürülebilir olduğudur. Her mevsimin kendine özgü güzellikleri ve avantajları var. Sen yazın mı yoksa kışın mı spor yapmayı daha çok tercih edersin?
Yazın da kışın da spor ve yürüyüş yapmayı severim, özellikle yürüyüş yapmayı çok severim. İnsan vücuduna bir çok faydası olduğu için her gün yapmaya çalışıyorum.🍀
Ben yaz mevsiminde yapılan yürüyüşleri daha çok seviyorum! Havanın güneşli olması, D vitamini alarak enerjik hissetmek ve açık havada hareket etmek bana çok iyi geliyor. Ama kışın yapılan yürüyüşlerdeki o temiz hava ve tazelik de başka bir güzel tabii. 🌬️ Yazın tempoyu artırarak terlemek, hem form tutmak hem de zihni açmak için harika oluyor. Kışın ise kendini zorlamadan, kalın giyinip düşük tempoda yürümek daha çok keyif veriyor. Ben yine de gün ışığını ve sıcaklığı hissettiğim yazı tercih ederim. Ama şöyle kış günü karın içinde bir yürüyüş yapmayı da göz ardı etmiyorum. İkisi de ayrı güzel! 🏞️🚶♀️
Arabayla veya motorla da geziyorum ama onlar daha uzak mesafelerde oluyor genelde. Bir de katlanır bisiklet kullanıyorum arabam da station wagon bagajına rahat sığıyor yani. Arabayla gittiğim yere bisikletimi de rahat götürebiliyorum yani
Sporun mevsimi yok ama hava şartları çok önemli ben akdeniz bölgesinde yaşıyorum buranın kişi çok az yağmuru da kışın ogleden sonra 4 gibi spor yaparım yazın ise burası cehennem sabah 6-7 arasi