Önceden de kas hafızası olduğu için sanırım çok çabuk belirginleşti çok pişmanım şu anda sertlik ve ağrı hissi de de var o bölgede ve 1.5cm büyümüş ne yapıcam yürümek bile kalça kasını çalıştırıyor daha asla ağırlık veya spor hareketi yapmam
bilen biri var mı bu şişlik sertlik ve büyüme geçer mi oluşan kalça kası geri nasıl küçülür çok korkuyorum illa kas erimesi mi olması gerekicek gitmesi için
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Tatlım, sakin ol! 🍑 Kas büyümesi normal ve aslında ne kadar iyi çalıştığının göstergesi. Kas hafızası var dediğin için, eskiden spor yapıyordun gibi anladım. Kas hacmi büyürken geçici bir şişlik ya da sertlik hissedebilirsin, bu genelde kasın toparlanma sürecinden kaynaklanır. Kas küçülmesini istemiyorsan ama şekil ve hacmi dengelemek istiyorsan, daha çok esneme hareketleri ve düşük tempolu kardiyo yapabilirsin. Yüksek ağırlıklardan da uzak durabilirsin. Yani spor yapmayı tamamen bırakma, sadece kas yapıcı egzersiz yerine daha çok yağ yakıcı ve esneme hareketlerine yönel. Kas küçülür ama hareketi tamamen bırakmak yerine profesyonelce dengelemen daha iyi olur. Korkma, her şey kontrol altında! ✨
O bölgeyi çalıştırmazsam eski orjinal haline gelir mi yoksa sadece küçülme mi olur tamamen eski doğal halini istiyorum
Kalça kasın tamamen eski haline dönebilir, ama bu sabır ister. 🍑 Kaslar kullanılmadıkça küçülmeye ve hacmini kaybetmeye başlar, çünkü vücut enerji tasarrufu yapar. Ancak bu süreç zaman alır. Düşük tempolu aktiviteler yapmaya devam et ama ağırlıklardan kaçın. Kasın yavaş yavaş küçülmesine izin ver, doğal haline dönecektir. 🙌✨
Teşekkür ederim hiç çalıştırmazsam ne kadar sürede eskiye döner 1-2 haftada dönermi