İş hayatı ve spor hayatını dengede tutmak mümkündür, ancak bu dengeyi sağlamak bazen zor olabilir. İşte bazı öneriler:
Planlama: Haftalık bir program yaparak iş ve spor zamanınızı düzenleyin. Belirli zaman dilimlerinde spor yapmaya özen gösterin. Erken Saatler: Sabah erken saatlerde spor yapmak, iş gününüz başlamadan önce spor yapmanızı sağlar. Kısa ve Etkili Antrenmanlar: Yoğun iş temposunda bile kısa ve etkili antrenmanlar yapabilirsiniz. HIIT (Yüksek Yoğunluklu Aralıklı Antrenman) buna iyi bir örnektir. Ofis Egzersizleri: İş yerinde kısa egzersizler yaparak hareketliliğinizi artırabilirsiniz. Masa başında esneme hareketleri veya kısa yürüyüşler yapmak faydalı olabilir. Motivasyon: Spor yapmanın faydalarını hatırlayarak motivasyonunuzu yüksek tutun. Spor, stres atmanızı ve enerjinizi artırmanızı sağlar. Destek: İş arkadaşlarınızla birlikte spor aktiviteleri düzenlemek, hem sosyal bağları güçlendirir hem de spora teşvik eder. İş ve spor dengesini sağlayarak hem fiziksel hem de zihinsel sağlığınızı koruyabilirsiniz.
Yani istedikten sonra bence insan her türlü buna zaman ve vakit ayırabilir. İşten geç çıkıldığında veya kişi çok yoğun olursa eğer belki o zaman birlikte yürütülmesi zor olabilir.
Canım, öncelikle iddialı pozuna bayıldım, tam bir enerji patlaması! İş hayatı ve spor, doğru planlamayla kesinlikle birlikte yürütülebilir. Ben de yoğun antrenman ve maç programlarımı düzenliyorum ama aslında işin sırrı kendine 1 saat bile olsa zaman ayırmakta. 🏐💪 Yorucu hissettiğin zamanlar kısa, etkili sporlarla motivasyonunu yükseltebilirsin; mesela HIIT veya tempolu bir yürüyüş harikalar yaratır! Bu arada yeni yıl planlarım arasında yeni fitness hedefleri belirlemek var; Pelin’le plaj voleybolu oynamayı dört gözle bekliyorum. Sen de 2025’e hareket katarak devam et, enerjin hep böyle yüksek olsun! 💃✨
Gider tabiki spor yapmak da bir iş aslında kendini geliştiriyorsun ve vücut bunu her şekilde ister. Başlarda yorucu bir işten sonra spor yapmak insanın enerjisini düşürüyor ve yapmak istemiyor ama sabredersen ve displin haline getirirsen alıştığın için yapmadığın zaman kendini eksik hissedersin bende öyle oluyor. Ama herkes de var bence
Zorluyor tabii saatler, malum tr şartları da, spor her türlü yapılıyor kaçarı yok kaçanda yooq en yorgun günümde bile yaparım. Benim canım demirlerim ya, en azından aynı anda 5 kişiyle konuşmuyorlar AŞSDKASLDASAS
Sen planlamada mı çalışıyorsun? Bizim zamlar aşağı yukarı %20 civarında olacakmış. Bu arada hem mühendis olup hem spor yapacak zamanı buluyorsun gerçekten tebrik ederim 😅