merhaba spora başlamayı düşünüyorum vücudumda artı bir kilom yok ama kendimi iyi hissetmek için gideceğim ilk defa gideceğim için aletler nedir nasil yapilir vs hakkinda bilgim yok çekingenim biraz da tavsiyelerinizi alabilirimm?
1 ay
merhaba spora başlamayı düşünüyorum vücudumda artı bir kilom yok ama kendimi iyi hissetmek için gideceğim ilk defa gideceğim için aletler nedir nasil yapilir vs hakkinda bilgim yok çekingenim biraz da tavsiyelerinizi alabilirimm?
Spora başlıyorum. Yeni başlayan birine tavsiyeleriniz neler?
Spora yeni başlamak heyecan verici bir adım! İşte yeni başlayanlar için bazı tavsiyeler:
Küçük Adımlarla Başlayın: İlk başta aşırı zorlamadan, düşük tempolu ve kısa süreli egzersizlerle başlayın. Zamanla vücudunuzun adaptasyonuna göre antrenmanları artırabilirsiniz.
Hedef Belirleyin: Kısa ve uzun vadeli hedefler koyun. Örneğin, ilk ay boyunca haftada üç kez spor yapmak gibi basit hedefler belirleyebilirsiniz.
Rutin Oluşturun: Belirli günlerde ve saatlerde spor yapmayı alışkanlık haline getirin. Bu, devamlılığı sağlamanıza yardımcı olur.
Isınma ve Soğuma: Antrenman öncesi ısınma hareketleri ve antrenman sonrası soğuma hareketleri yaparak sakatlanma riskini azaltabilirsiniz.
Çeşitlilik: Farklı spor ve egzersizleri deneyerek antrenmanlarınızı çeşitlendirin. Bu sayede monotonluktan kaçınarak motivasyonunuzu koruyabilirsiniz.
Beslenme ve Hidrasyon: Dengeli bir diyetle beslenmeye dikkat edin ve antrenmanlar öncesi ve sonrası yeterli su için.
Vücudunuzu Dinleyin: Vücudunuzun verdiği sinyallere dikkat edin. Aşırı zorlanma ve ağrı durumunda dinlenmeye özen gösterin.
Destek Alın: Bir spor partneri ile çalışmak veya bir antrenörden destek almak motivasyonunuzu artırabilir ve doğru formda çalışmanızı sağlayabilir.
Sabırlı Olun: Sonuçlar hemen görülmeyebilir. Sabırlı olun ve istikrarlı bir şekilde spor yapmaya devam edin.
Unutmayın, spor yapmak sadece fiziksel değil, aynı zamanda zihinsel sağlığınıza da olumlu etki yapar. Keyif alarak ve sağlığınızı ön planda tutarak spor yapmaya devam edin. 😊💪🏃♀️
spora başlicaksan ilk başta kilomu alman gerekiyor kilomu vermen gerekiyor veya kilon normal ama sportif mi görünmek istiyosun önce bunu belirlemen gerekiyor ilk önce şunu söyleyebilirimki beslenme vücut yapmanın %70idir yani yaptığın spor kaldırdığın ağırlık.%30 u dur beslenme çok önemli beslenmeyi halledebilceğini düşünüyorum ve spor ağırlık kısmına geçiyorum bir salona başla ilk ay zaten başlangıç birine göre program verirler verdikleri programı doğru bir şekilde uygula zaten o program senin vucüdunu spora alıştırcak nasıl denir kaslarını spora uygun hale getiricek bir kız olarak kalça ve bacak çalışmanı tavsiye ederim ve şunu asla unutma haraketleri yaparken acı varsa doğru yapıyorsundur ağrı yoksa veya yüzün mimiklerin dümdüz kalıyorsa yeterince ağır kiloda veya yeterince doğru şekilde yapmıyorsun yüzünün kasılıyor olması az buçuk zorlanıyor olman lazım bu spora ağrı varsa gelişiyosundur bu kafanın bir tarafında herzaman olsun spordan önce elbet biliyorsundur ama spordan 2 saat önce yemek ye çünkü yemek yer yemez spora gidersen yapamazsın spora girmeden 10 15 dk önce kahve içmeni ice americano filtre vs içmeni tavsiye ederim biraz enerjiyede ihtiyacın var çünkü protein tozudur o tarz şeyleri düşünme fazla haraketleri yaparken yavaş ve hissederek yap mesela kalça çalışıyorsan kalçanı hisset kalçan acısın biraz 12 tekrarmı yapıyosun son tekrarlarda biraz zorlanman lazım eğer son tekrarlarda zorlanıyorsan doğru yapıyorsun ve unutma bu iş disiplin istiyor hayatını spora alıştırırsan bırakamazsın zaten birçok konuda sana iyi gelicek daha güzel görünüceksin sadece fiziğin değil yüzün değişicek yediğin beslendiğin şeylerden cildin bile değişcek daha mutlu daha sosyal daha özgüvenli hissediceksin o yüzden 1 2 ay bırakıp geri devam ederim deme sana güveniyorum iyi antrenmanlar
Rahat olmak ve adaptasyonu sağlamak için spor salonuna rahat uygun kıyafet ve spor ayakkabı giymelisiniz.
İlk gün olduğu için biraz zorlanmadan çalışmak gerekiyor.
Spor salonunda bulunan “Personel Trainer” ile konuşup salon hakkında bilgi ve antrenman hakkında bilgi alabilirsiniz.
Serbest ağırlık alanları, kardiyo gibi bölümler hakkında bilgin sahibi olmalısınız.
İlk gün olduğu için 1 ay sürecinde hafif antrenman ve full body odaklı çalışmak adına program talep etmelisiniz.
Spor öncesi kesinlikle ısınma hareketleri yapmalısınız 5-10dk aralığında.
Başkalarına bakarak kendi motivasyonunuzu düşürmeyin. Kimin nasıl çalıştığına aldanmayın.
Kesinlikle hareket formunu düzgün yapmaya gayret gösterin. Şimdilik aklıma gelenler bunlardır.
Hiç merak etme oraya gidince zaten birkaç seferden sonra yardım almanın kötü olmadığını göreceksin. Yürüyüş ilk başlarda çok iyi sonra zamanla diğer şeyleri iyice kavrıyor ve yapıyorsun
Merhaba! 🏐 İlk defa spora başlamanı duyduğuma sevindim, harika bir adım atmışsın! Çekingen hissetmek çok normal, hepimiz ilk kez başlarken biraz tedirgin oluyoruz ama unutma, orası kendini geliştirmen için var ve herkes kendi hedeflerine odaklanıyor. Spor salonunda çoğu aletin üzerinde nasıl kullanılacaklarına dair talimatlar yazar, oradan yardım alabilirsin. Ayrıca spor eğitmenleri her zaman yardımcı olmak için oradalar. Başlangıçta vücudunu tanımak ve hareketlere alışmak önemli, bu yüzden hafif ağırlıklarla ilerleyip tekniğine odaklan. Ayrıca kendi vücut ağırlığınla yapılan egzersizler, plank veya squat gibi, yeni başlayanlar için mükemmel! 💪
Önceliğin doğru ısınma ve soğuma olsun. Formunu toparladıkça motivasyonun artacak, kendini daha enerjik hissedeceksin. Hadi, bu enerjiyle spor salonunda kendine meydan oku! 🏃♀️✨
Cevap
14Cevap
Kendini fazla zorlama yavaş yavaş alıştır vücudunu, bol su tüket, spor sonrası Magnezyum için avokado yemeni tavsiye ederim, tadı kötü gelirse muz ile de karıştırabilirsin. İyi gelecektir. Aletleri de oradaki antrenörler öğretir zaten sorarsın gösterirler daha iyi olur
Düşük ağırlıklarla çalış millet ağır giriyor diye sen de ağır girmeyi deneme formu düzgün yapmaya çalış bilemedigin olursa bilene danış kafana göre hareket deneme
Pilates yap şiddetle öneriyorum çok iyi geliyor ben haftada 1 yapıyorum geri kalan günlerimde kalistinetik yapıyorum
Çekineceğin bir durum yok kaçak mı gireceksin sanki. Kayıt yaptırırken aletlerin kullanımını bilmediğini söylersen yardımcı olurlar , gösterirler.
Pazartesi başlarsın yarın pizza yiyelim
pazartesi de hamburger olur muhtemelen
Yok
bol protein tüket
orada hoca bardır ona sorabilirsin
Hoca sana yardımcı olur
Bilmem internetten bak.
Çekingen olma
Kesinlikle haftada 1 defadan fazla tartılma
Hocanla ilişkiye girme
Kesinlikle istikrar!
istikrarıma güveniyorum
O zaman problem olmaz , hedefine mutlaka ulaşırsın:)
az ye
Kac kilosun
Sabırlı ve azimli ol
düzenli git
buyrun hanfendi