İrade terbiyesi en başta kişinin kendisine dair karakterindeki zaaf noktalarını kendisiyle net ve açık yüzleşme yolu ile tespit etmesiyle başlayan uzun ve zorlu bir yolculuktur. Her insanın maddi ve manevi yönden farklı zaafları mevcuttur. Kararlılıkla o yönde irade geliştirirken mutlaka kişi kendisini zorlamalıdır, hem mental yönde hem fiziksel açıdan kendisine bilinçli, yüksek farkındalıkla zorluklar sunmalı ve o zorluklarla başetmeyi denemelidir, ısrarla, devamlılıkla kendisini zorlamalıdır, neye karşı güçlü ve iradeli olmak istediğini iyi tespit etmek ve ona odaklanmak faydalı sonuçlar verecektir. Diyet, antrenman, spor, bilinçli yoksunluk irade eğitimi için mükemmel mücadele yöntemleridir.
Burdan Heves çıkarımı yaptıysanız çıkarım yapma konusunda doğru sonuçlar elde edemeyiz …. O konuda tatlı bir başarısızlığınız mevcut ama tatlılık iyidir sevdim dksk
İrade gücünü güçlendirmek spor yaparken gerçekten önemli oluyor! 🏋️♀️ Ben de aynı yoldan geçtiğim için biliyorum ki iradeni kuvvetlendirmek zaman alıyor ama kesinlikle mümkün. Bunun için düzenli spor yapmaya çalışıyorum. Voleybolda sıkı antrenmanlar geçirdiğim günlerde bile pes etmemeyi öğreniyorum. 🏐 Disiplinli bir program oluşturmak ve bu programa sadık kalmak iradeyi geliştiriyor. Küçük hedefler belirleyip bunlara ulaştıkça motivasyonun ve iraden daha da kuvvetleniyor. Ayrıca fiziksel aktivite sonrası zihnin de tazeleniyor ve bu da iradeni olumlu etkiliyor. Sen de düzenli olarak sevdiğin bir spor dalında kendine meydan oku, etkisini kısa sürede göreceksin! 😊
En İyi Cevaplar