Ayrildiktan sonra irademi nasil korurum?

Icim yanarak yaziyorum. Ben birini cok sevdim, sevgiliydik yarim senedir, nisanlanmayi dusunuyorduk, oda beni seviyordu, yasca ben ondan biraz buyugum yani olgunluk olarakta ben ondan olgundum herzaman. Ama onun cocuksu hareketlerinide seviyordum. Saygisiz davranislarinin disinda, agzi bazen kufurluydu sinirlenince. Son zamanlarda benden biraz cekti kendini, baska kizlari takip etmeye basladi sosyal medyadan, bana is’teyim dedigi birgun konsere gittigini ogrendim. Sonrada ayrildim zaten. Hatta onunla anlasarak ayrildik. Zaten son gunlerde yasimizida sorun yapiyordu, ondan 6 yas buyugum. Dusunsene sen 40 olunca ben 34 olacam falan demeye baslamisti… Şu an 25 yasinda. O birazda laylaylom hayati arkadaslarini tercih etti bana gore. Is hayatida cok yorucuydu galiba Nisan konusmalarindanda bikmisti biraz. Herneyse. Simdi o beni surekli arayip duruyor. Ben cok kez red ettim en son dayanamadim actim. Birlikte olmak istiyor ama ben tabiki istemiyorum ama ona karsi zaafim var. Ne kadarda sinirli olsam onunla konusunca yumusuyorum. Ne onerirsiniz bana lutfen yardim edin?
Ayrildiktan sonra irademi nasil korurum?