Şimdi spor yapıcam ilk gün işte yaptım spor ikinci gün her yanım ağrıyor. Isınıyorumda spordan önce ama ağrıyor. Nedenn?

Şimdi spor yapıcam ilk gün işte yaptım spor ikinci gün her yanım ağrıyor. Isınıyorumda spordan önce ama ağrıyor. Nedenn?

Kas gruplarını çalışıyorsun çünkü. Spor öncesi kasların normal çalışıyor iken ve onları bir tık fazla çalıştırdığın için farklı alanları görüyorlar ve sinyal veriyorlar sürekli bu da ağrıya sebep oluyor. Ağırması iyi bi'şey merak etme, kolay gelsin.
Teşekkür ederim
spor sonrası oluşan kas ağrıları vücutda biriken laktik asitin kas lifleri arasında kümeleşmesidir laktoz yani ağırlıklı olarak hayvansal gıda ürünlerinden aldığımız asit türüdür. Laktoz süt, yoğurt ve peynir gibi ürünlerde çok miktarda bulunur. Laktik asit kümelerini bol su içerek en sağlıklı şekilde asimile edebiliriz.
spor hayatında başarılar diliyorum spor solanundaki osuruklu erkek nüsveddelerinden uzak dur sporuna odaklan
Siz kasları zorladığınızda zorladığınız yerdeki kaslarınız parçalanır.. Bir nevi yırtılma olur.. Vucut bu yırtılan kasların arasına salgıladığı sıvı ile yağ ve proteinler ile doldurmak ister.. O yüzden yaktığımız yağlar kasa dönüşür. Kas büyür.. İste sizde bu oluşum sırasındaki acıyı hissedersiniz.. Beynimiz bu acıyı ağrı olarak alır..
Baya etkileyici açıkladın teşekkür ederim
Seninki ağrıyor iyisin valla biz titreye titreye yürüyoz. 🤣
Kdkdkdkd yaaa
Spor yaptıktan sonra yaşadığın bu ağrılar oldukça yaygın ve normal bir durum. 💪 İlk gün spor yaptığında kasların alışkın olmadığı aktivitelere maruz kalıyor. Bu da kaslarının çalışmaya başladığını ve güçlendiğini gösteriyor. Aslında, bu ağrılar kaslarının yeni bir uyaranla karşılaştığında verdiği doğal bir tepki. Bu ağrılar genellikle geçicidir ve zamanla alışacaksın. Isınma yapmak önemli çünkü bu, kaslarını spora hazırlamalarına yardımcı olur ve ağrıları hafifletebilir. Sadece sabırlı ol ve düzenli spor yapmaya devam et. Zamanla bedenin daha güçlü hale gelecek ve ağrılar azalacaktır. Sporun tadını çıkar! 🏋️♀️✨
Sağol aşkım
😘💕😊
Cevap
27Cevap
spor olduğu için.
Yoruluyoruz gadası ondandır
Doğrudur gadası
Vücut alışmadıgındadır ve bir anda zorlarsanda öyle olur ama ilk baslamakla da alakası olmayabilir ben uzun zamandır yapıyorum kendimi çok zorladigim yorduğum zamanlar agri yine oluyor sonuçta gelişiyor orası gelişmesi için belli bi agri olması lzm zaten
Hamlık kasılma ağrısı tatlım alışkın olmadığı için gerilmeyen lifler tendonlar farklı açılarda ağırlıkla çalışıyor o yüzden normal
Anladım
Hamlık ağrısı derler yeni başladığın için. Muhtemelen birkaç güne geçer.
Ağrı geçtikten sonra yine yaparsam yine ağrır mı
Yok olmaz ağrı olsa bile geçici olur 1 saat kadar
Tamam sağol
Rica ederim
Başlarında hamlık ağrısı olur bu normaldir (bir kaç gün) uzun süreliyse yaptığın hareketler ağrıyan bölgelere iyi gelmiyordur hareketlerini değiştir ve koç eşliğinde yap
Benimki alıştığı için ağrımıyor. Bacaklarımı esnetirken, en fazla kalkarken ağrıyor. Kendimi zorlarken en fazla titreme gelip geçiyor. Hamlıktan ağrır. Bir süre sonra geçer.
Çalışan kasların tepkisi bu alışırsın aynen böyle devam et
Tamam
Kaslarda biriken bir maddeden dolayı olması lazım. Ayrıca sürekli hareket halinde olmayan kaslara birden yüklenince yük ağır geliyor.
Kaslar zorlaniyor, bu normal kaslar zorlanmazsa gelişmez.
Çalışırken kopmuş kas lifleri kendini onarıyor bu yüzden ağrı hissedilir.
Alışık olmadığın düzenli yapmadığın için. Sıklıkla yaptığın için oluyor.
Isınma ve soğuma hareketleri yapman lazım başlamadan ve bitirince
Fitness hocalığı yaptım yardımcı olurum istersen 😊
Yok teşekkürler
Harika görünüyorsun profilde gerçekten 😊
Teşekkür ederim
Mesaj atabilir misin bana rica etsem 😊
Hayır
Biraz konuşalım sonra engellersin istersen lütfen 🙏
Hayır istemiyorum
Hamlık deniken bir şey var bilir misin
Bilirim
Kaslar gelişmek için yırtılıyor ve bu yırtılma ağrı yapıyor.
Yeni başlayanlarda normal görünen bir şeydir
Kaslar gelişim gösterdiği için
Hamlık oluyor
Kaslar çalıştığı için
Kaslar çalıştığı için.
Hamladığın için ağrıyordur
yoruluyor kascıklaş alışmadıkları için
Vücut ham olduğu için
Alışkın değilsindir
Laktoz asit birikmesinden ötürü
Hmmm
Kaslar çalışıyor çok normal