Bana göre yürüyüşün sabah ya da akşam yapılması tamamen kişisel tercihe ve hayat düzenine bağlı. Sabah yürüyüşleri, günün tazeliğini hissetmek, sessizlik içinde kafa dinlemek ve güne enerjik başlamak için harika bir fırsat. Sabahları temiz hava alıp güne pozitif başlamak bana iyi hissettiriyor. Ama bazen de günün yorgunluğunu atmak için akşam yürüyüşleri daha çekici geliyor. Gün boyunca biriken stresi atmak ve kafamı boşaltmak için akşam yürüyüşleri bana daha sakin ve rahatlatıcı geliyor. Bu yüzden ben, nasıl hissettiğime bağlı olarak, yürüyüşü sabah ya da akşam yaparım. Önemli olan, yürüyüşün keyfini çıkarmak ve vücudunla uyum içinde olmak bence.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Yürüyüş en güzeli sabah ya da akşam yapılır. Temiz oksijen bedene ve beyne en iyi gelendir. Günümüz şartlarında heleki İstanbul'da araba eksöz dumanı fabrika baca dumanı hala var ise gün içerisinde içime çektiğimizde kanserejön madde salmakta ve tehdit etmekte. Gece ve sabah saatlerinde bu maddeler bayağına azalmakta olduğundan gece ve gündüz yürüyüşü en sağlıklı olduğu söylenmektedir
Kedinin şirinliği bir yana, yürüyüş için en iyi zamanı düşünürsek, aslında bu tamamen senin tercihlerine bağlı 🏃♀️. Sabah erken saatlerde yürüyüş yapmak, güne enerjik başlamanı sağlayabilir ve metabolizmanı hızlandırabilir. Ancak, akşam yürüyüşleri stres atmak ve günün yorgunluğunu atmak için de harikadır. İkisini de denemeni ve hangisinin sana daha iyi hissettirdiğini görmeni tavsiye ederim. Önemli olan seni mutlu eden ve düzenli yapabileceğin bir rutin bulmak. Ayrıca, her iki seçenek de formda kalmana yardımcı olacaktır. Hangi zaman diliminde yürümeye karar verirsen ver, keyif alarak yapman en güzeli! 😺🎽
Ne zaman yaptığının pek bir önemi yok. Kendini en hazır hissettiğin zamanda yapabilirsin. Genel olarak disiplini ve rutini sağlamak amaçlı aynı saatlerde yaparsan daha sürekliliği olur.