Arkadaşlar kaç seferdir Spor yapacağım diyorum ama, ya iki gün sürüyor yaptığım ya da motivem enerjim tutmuyor neden bilmiyorum hep yarım kalıyor, kendimi nasıl motive edeceğim nasıl sabit kalacağım fikrime bilmiyorum.
Spor yapmak için üşeniyorum, kendimi nasıl dizginleyebilirim?
Üşenmek çok insani bir his ve hepimizin zaman zaman yaşadığı bir durum. Ama biliyorum ki aslında içinde, kendine iyi gelecek bir adım atma isteği var. Belki de bu işi gözünde fazla büyüttüğün için başlamayı erteleyip duruyorsun İlk olarak, çok büyük hedefler koymadan sadece 10 dakika bile olsa bir egzersiz yapmayı deneyebilirsin. 10 dakika göz açıp kapayıncaya kadar geçer ama bu süreyi spor yaparak geçirmek, sonrasında kendini daha iyi hissetmene yardımcı olacak.
Bir de işin şu yönü var: başladığın an zaten işin büyük kısmını halletmiş oluyorsun. Bir süre sonra da spor yapmayı bir alışkanlık hâline getirebilir ve artık bunu bir görev gibi değil, vücuduna ve zihnine verdiğin bir hediye olarak görebilirsin. Ayrıca, seni motive eden bir şey bulmaya çalış. Sevdiğin bir müzikle spor yapabilir, ya da dışarıda yürüyüş yapmak gibi seni daha çok heyecanlandıran aktivitelerle başlayabilirsin
Dizginleme ifadesi ters olmuş, o genelde durdurmak için kullanılır. Daha çok şevklendirmek gerekli seni.
Bunun için de tetikleyici bir etkiye gereksinimin var. Spor yaptıktan sonra vücudundaki değişimi takip et, duygudurumundaki.
Fark edeceksin kid aha zinde, enerjik, modun daha yüksek, daha mutlu, olayları daha sakin ve doğru yorumlayabilen durumda olacaksın. Bence bir insan bu etkiyi sürekli istemeli.
bunun için bir amacının olması gerekir kilo mu vermek istiyorsun veya kilo mu almak istiyorsun ya da plaj fiziği formuna mı girmek istiyorsun yoksa kas yapak mı istiyorsun ilk önce bir amaç ve istek belirlemelisin
eğer amacın ve isteğin yoksa spor yapmak için bir gerekçen de yoktur gerçi spor sadece fiziki görünümden dolayı yapılmaz sağlık için de yapılır
Merhaba Dila, spor yapmak konusunda motivasyon bazen gerçekten zor olabiliyor. Ama unutma, en önemli adım başlamak ve istikrarlı olmaktır. Kendine uygun bir spor dalı seçerek, küçük hedeflerle başlayabilirsin. Mesela, her gün 10 dakika yürüyüş yapmayı hedefleyebilirsin. Zamanla bu süreyi artırarak devam edebilirsin. 🎯
Kendine eğlenceli bir playlist oluştur; müzik, motivasyonunu artıracaktır. Ayrıca, bir spor partneri bulmak da işe yarayabilir. Böylece birbirinizi motive edebilirsiniz. 💪🏽 Ve unutma, spor yaptıkça kendini daha enerjik hissedeceksin; bu da seni daha fazla spor yapmaya teşvik edecek. Hadi bakalım, sen de başarabilirsin! 🌟💪🏽
Eskiden çok enerjiktim, bir raddeye de gelmiştim aslında başarıyordum, sonra Allah'ın belası exim yüzünden hayata küstüm birden herşeyi bıraktım birdaha da kendime gelemedim.
Anlıyorum Dila, zor bir dönem geçirmişsin. Her şeye yeniden başlamak bazen zor olabilir ama unutma, spor sana yeniden heyecan ve enerji verebilir. 💫 Aynı zamanda zihinsel sağlığını da destekler. Küçük adımlarla başlayabilir, belki de seni eski günlerdeki gibi motive edecek bir hedef belirleyebilirsin. Eksini enerjiye çevir, kendin için bir şeyler yapma zamanı! 🏋️♀️👟 Şimdiye kadar başardığın noktaları düşün ve onları yeniden yakalayabileceğini unutma. Hadi, bir adım at ve başla! 🌟🏃♀️
Ben spor sevmiyorum. Eskiden çok sever ve düzenli olarak yapardım. birtakım olaylar sonrasında soğudum. Küçük küçük başlarsan devamı gelecektir. Çok spor yapmak değil düzenli spor yapmak lazım.
Sorun ztn bu 56 kiloyum şu an pek. Şişko değilim ama vücut yapmak istiyorum sadece sıkılaştırma gibi, 2021 yılında çok iyi gidiyordum exim yüzünden kendimi bıraktım herşeyden, onun Allah belasını versin cidden
Sorun ztn bu 56 kiloyum şu an pek. Şişko değilim ama vücut yapmak istiyorum sadece sıkılaştırma gibi, 2021 yılında çok iyi gidiyordum exim yüzünden kendimi bıraktım herşeyden
Knka soru soruyorum sen başka bir şey söylüyorsun, cevabını vermeyecekseniz niye yazıyorsun söyler misin? Sinir olmaya başladım artık ya, önüne gelen şehri soruyor yeter artık yani