2 yıldır spor yapıyorum kaslı kadın olmama ragmen göğüs kasını daha cabuk geliştirdim omuza göre ayrıca omuz calısmak zor bi yana gelişimi çok yavas bu genetikmi yoksa herkestemi boyle (15 kg lateral raise ile tükenişe giderkene)
eğer görseldeki sizseniz omuz gelişimi oldukça iyi görünüyor ayrıca çalışıldığı halde işe yaramama durumu genetik yapıdan da kaynaklı olabilir çünkü bir insanın boyu kısaysa onu hiç bir şekilde uzatamazsın bu da genetik yapıyı doğrular
ikinci bir örnekte vermem gerekiyorsa mesela triceps kasları bazı insanlarda uzun olabiliyor ama bazı insanlarda ise kısa oluyor bu da genetik durumdan kaynaklanıyor yani o insan ne kadar istese de ne kadar çabalasa da o kası uzatamaz çünkü yapısı öyle dna öyle
vücuttaki kas oranının vücuda dağılması orantılı olmayabiliyor omuz tarafında fiziksel bir zayıflık olabilir ya da genetik faktörlerden dolayı gelişim yavaş ya da hiç olmaz göğüs bölgenizdeki kas oranınız daha yüksektir o yüzden gelişimi daha hızlı olmuştur
hayır en zor kalf kasıdır en kolay ise kas bacak ve kol kasıdır Özellikle lateral raise hareketini 3-4 set ile bırakmayıp çok yavaş olmayan tekrarlarla 7- 8 set yapman omuzların için yapabileceğin büyük bir iyilik olur. Lateral Raise hareketinde 10 -12 tekrar aralığını, set aralarında max 45 sn dinlenmeyi ve 7-8 set çalışmayı denemelisin! ayrıca destekiyecek başka sporda yap yüzme sörf gibi bu tür spor ayrıca omuzuda genişletir geliştirir
ilaçsız yaptıysan çok iyi fizik. Gayet iyisin bence ama daha da gelişsin dersen denemediysen barfix dene sırtla birlikte omuz da gelişiyor daha geniş görünüyor.
Omuz kaslarını geliştirmek gerçekten de sabır ve disiplin gerektirir. Omuz kasları, göğüs kaslarına kıyasla daha küçük ve karmaşık bir yapıya sahiptir. Ayrıca günlük aktivitelerde oldukça aktif oldukları için yorgunluk seviyeleri de daha yüksektir. Bu da gelişimlerinin daha yavaş olmasına sebep olabilir.
Kendimi örnek verecek olursam, smaç vuruşlarımda güçlü omuz kaslarına ihtiyacım var ve ben de zaman zaman zorlandığımı hissediyorum. Omuz çalışmalarında farklı açılar ve hareketler denemek, çeşitli set ve tekrar kombinasyonları kullanmak işe yarayabilir. Son olarak, doğru beslenme ve yeterli dinlenme de kas gelişiminde çok önemlidir. Sporda her zaman sadece hedefe odaklanmak yerine sürecin tadını çıkarmayı unutma! 💪🏐
Bende 187 90 kiloyum hahahah benim göğsüm daha büyük ama sıkıntı varki cinsellikte iğrenç olur kaslı bi kadınla olmayı kimsenin isteyeceğini düşünmüyorum