herkesın benı sevmesını ve ıyı gecınmeyı ve onaylamasını ıstıyorum sızce neden? Psıkoljıden anlayan bırılerı var mı?
Cevabın nedir?
Ayni sorun bendede vardi, ve bunun adi; özgüven eksikligi..
Bu sorunun tek bir sekilde atlatabilirsin, sosyalleserek. Insanlarin arasina karis, sohbet et, tartis, gerekirse kavga bile et. Degisik insanlar, degisik karakterler tani.
Düsünsene; yeni birini tanidin, kendisi ile hiç barisik degil, sürekli korkuyor bir seylerden, hiç bir sey için çaba göstermiyor, ama herkesin onu sevmesini bekliyor, ve sevilmedigini anlayincada bunalima giriyor.. Biraz bencil biri yani, ve özgüveni eksik.
Ne sinir bozucu bir tip demi. Iste sende öylesin! Vazgeç bu huyundan :D
Ben kendimi bunu günde 100 kere tekrar ede ede çözdüm Allahima bin sükürler olsun, sende yapabilirsin ;)31 Yorumla
Soran+1 yılişte cesur değilim:(
Psikoloji okuyorum.. Anladıgım kadarıyla özguven sorunun var. Sosyalleşmeyi istiyorsun ama çekiniyorsun toplumda bazı sorunların var..reddedilme korkusuyla özgüven arasında karşılıklı bir ilişki var.geçmişte sürekli olarak reddedilmiş olanlar yeni ilişkilere reddedilmekten korkarak giriyorlar ve bu korku özgüven eksikliğine yol açıyor.fakat illa reddedildin diye özguveni eksik olmuyorsun.. geçmişte ailen tarafından çok ilgi görmüş şımartılmış olabilirsin bu kadar ilgi istemenin de nedeni budur. Eger sende bunun farkındaysan ve çok rahatsız oluyorsan yardım almanı isterim..Psikolog deli doktoru değil unutma ve çekinme.. onunla bu sıkıntılarını yenebilirsin..
38 Yorumla- +1 yıl
Bu özguven sorununu yenmek istersin değil mi..Öncelikle mükemmelliyeti aramaktan vazgeç yani demek istediğim hata yapmaktan kesinlikle korkma..bu bir insanlık halidir.. Ve de en önemli cesur ol.. olamıyorsan da öyle görün bazen oyun oynamak iyidir..kendini cesur olmaya ikna et.. Tavsiyem sevdiğin şeyleri yap, Hayatın tadı olması için sevdiğin işlerle uğraşmak durumundasın, yoksa hayatını harcar durursun.
Soran+1 yılmerak etme 10 senedir psikologa gidiyorum ben dirençli bi vakayım geçmişte reddedildim ama bana özgü bişey değil ki bu.ne hakkında kötü deneyimin olursa ondan korkuyorsun herkese güvenen bi insan güveni zedelenince kimseyi güvenmemeyi öğrenmesi gibi ille psikolojik derece aşırı bi hastalığı olması gerekmiyor benim gibi sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yiyor böyle insanları tanıdım ben bpsikolojik şiddet gördüm dışlandım manevi trafik kazası gibi bişey geçirdim şimdi ise yaralarım var
Soran+1 yılbir de okb var ben de okb depresyon sosyal fobi geçirdim
Soran+1 yılevet görüyorum pek çok ilaç içtim ecza deposu gibiyim:) ya hem okb hem bipolarla beraber psikolloji okumak çok zordur be güzelim
Soran+1 yılhangı unıversıte?
+1 yılBencil ve şımarıksın, ortaya çıkana kadar her istediğin olmuş, yada olması için cadılık yapmışın, sonrası alışkanlık olmuş ve bu saffaya gelmişin. kendin ile dalga geçmeyi öğrenebilirsen. ki buna tıpta kendinle barışık olma deniyor, belki bu hiç kimse tarafından sevilmeyen huylarından kurtulabilirsin. ha yokkk işime gelmez dersen. bir gün etrafında kimse kalmaz. adam gibi bir madik yersin oturursun kıçının üstüne, sonra saf saf düşünürsün. baya hakaret oldu degil mi. sen bunlari düşün...
01 Yorumla- +1 yıl
Kendim ile dalga geçebiliyorum diğer insanlar gibi başkalarının özellikleri ile değil kendi yaptıklarım ile şaka yapabiliyorum veya şımarık büyütülmedim ailede en son benim dediğime bakılır hatta bazen bakılmaz bile ama bu durumu yaşıyorum bir insan beni sevmediğinde veya onla sorunum oldugunda geriliyorum bide şu var bir insanı ben sevmiyorsam belli edemiyorum yanında sanki onu seviyormusum gibi davranıyorum ve bu istemsizce oluyor evet iki yüzlülük olarak adlandırılabilir fakat kurtulamadigim ve istemeden yaptığım bişey bu
Gizli Üye(36-45)+1 yılBilinçaltında suçluluk duyguları var..
05 Yorumla
Soran+1 yılne suçluluğu? suçlulukla ne alaka?
Cevap sahibi+1 yılinsan suçluluk duygularını takdir edilmeler onaylanmalar sevilmek istemeler ile örtmek ister yani bir suç işlediniz demiyorum kendinizi sevmemeniz bile kendinize karşı işlediğiniz bir suçtur...
Soran+1 yılevet sevmiyorum:S
Cevap sahibi+1 yılSizi ekliyeyim insanları dinlemeyi severim eğer kabul ederseniz konuşuruz...
- 1 yıl
Benide ekler misiniz bu konuyu merak wttim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
34Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yıldüzgün ve dürüst olduğun için olabilir...
00 Yorumla link sen oldugundan suphelenmistim ve bir arkadasımızla konusmustuk artık eminim.Vazgecmelisin bundan yoksa harbi kafayı sıyıracaksın.
03 Yorumla
Soran+1 yılkız evet benim:D dedikodu mu yapıyonuz benim hakkımda bakıyım:D ayrıca 10 senedir böyleyim daha sıyırmadım bakalım ne zaman sıyırcam:D doktor kafayı yemezsin dedi:D
Soran+1 yılkahlo olabilir mi acaba?niye etrafımdakileri iterim ben sevsinler istemiyor muyum?
senin tarzında bi arkadaşım vardı. Şehir değişikliği nedeniyle de bulunduğum sehirde ona bi dönem mecbur katlanmak zorunda kalmıştım. Ama Allahım senin tarzında bir insanla beni tekrardan karşılaştırmasın :) bence tedavi olmalısınız.
13 Yorumla
Soran+1 yılniye kız ? sevsinler diye her istediğini yapmıyor muydu?
Soran+1 yılne yapıyordu mesela?benimle benzer mi soruyorum?
Gizli Üye(30-35)+1 yılözgüven sorunun var kendini yetersiz görüyorsun. bu durumu kapatmak içinde herkesin seni sevmesini ve ve onaylamasını bekliyorsun. bir kişi bile onaylamazsa kendini cok kotu hissediyorsun. kendi değerin baskalarının seni nasıl gorduguyle olculmez. herkesi aynı anda mutlu edemezsin kabullenmen lazım.
dr. David BURNS - iyi hissetmek al oku içinde gecenleri uygula eminim faydası olacaktır10 Yorumlaben başağim.burçları çok zorlamam ;) anlayanlara... Ama takdir edilmeyi istemek çoğunun doğasında vardır. Ama sende daha çoktur, normal. Aşırısı sana büyük mutsuzlukla geri döner. Ben de mükemmeliyetçi olmasam da onurlarndırılmayı severim, ama gereğince anlaşılmadığımdan dolayı veya düşünce ayrılıklarından(!) dolayı pek sevilmiyorum. Eskisi kadar üzülmyip farklarla yaşayıp daha mutlu olmayı öğrendim. Zor değil, sen de böyle yap,derim. =)
02 YorumlaSorunun ne onu yazsana sevilmek istersen bütün site sever seni ver face hepimiz paylaştığın fotoları beyenelim altına yorum yapalım. Çok seviyoruz diye :D
15 Yorumla- +1 yıl
:)))) gizli kullanıcı bunu yapabilir mi? sıkar biraz...
Soran+1 yılben sanaldan almak ıstemıyorum prestıj gercek hayatta takdır gormek ıstıyorum
Soran+1 yılınan bana durust akıllı ve zekıyım ama kımse benı begenmıyor arkadasım olmuyor:(
Küçükken ailenden veya çevrenden onaylanmadıysan böyle olmuş olabilir. Mesela okuldan teşekkür belgesi aldığın zaman ailen neden takdir almadığını soruyorlar mıydı?
09 Yorumla
Soran+1 yılben hep takdir alırdım küçükken çok ii bir eğitimim oldu
Soran+1 yılailem iyi dedi takdir etti sonraa ünide iyi bi yere giremeyince hayalleri suya düştü
- +1 yıl
Anladım, bu bahsettiğin olay genelde ailesinden takdir görmeyenlerde oluyor diye biliyorum. Mesela bazı aileler çocuklarını çok sık eleştirir: "Niye bu kadar terledin?" "Neden vazoyu kırdın?" "Kendine düzgün arkadaşlar seç." bu gibi çocuğunu eleştiren ya da yaptıklarını beğenmeyen, çocuğuna saygı duymayan ailelerde olabiliyor diye biliyorum. Doğan Cüceloğlu "Çocuklara değer verdiğinizi göstermek için onlarla konuşurken gözlerinin hizasına inin." diyordu. Çocuk yetiştirme çok ciddi iş gerçekten.
Soran+1 yılyok ailem iyi diğer milletle sorunlarım var
Soran+1 yılinş öyle olurum:(
Egodan Daha çok bu biraz kendini yetersiz gördüğün konularda onaylanmayı bekleme gibi geldi.Psikolojik yönlü olay profesyonel biri ile konuş burada knayt onlayncı gençliği dinleme bence.
00 Yorumlabunun tek bir nedeni var o da senin kendine olmayan güvenin. Etraftakilern de sana güvenmediğini ve kendine güveninin olmadığını düşündüklerini sanman..
00 Yorumla
+1 yılÖzgüven ve sevgi eksikliğin yüzünden bence. Kalbinde eğer bir eksiklik hissediyorsan sende sevgi eksikliği vardır. Kimsenin senle ilgilenmeyeşinden sevmemesinden dışlanmaktan dolayı böyle...
00 Yorumlabende oyleyım dunya benım etrfımda dönsünm istiyorum herkes benım agzımdan çıkacak bir lafa baksın istiyorum :) ben dersem o olsun istiyorum manyakmıyım acaba ?
00 YorumlaKendine güvenin eksik,hatta yok denecek kadar az. Olduğun kişiden emin değilsin,kendini daha tam olarak tanımadan kendini sevmediğine karar vermişsin. Kendini sevmen için başkalarının seni sevip onaylamasına gerek yok,bunu anlaman gerekiyor.
12 Yorumla
Soran+1 yılnasıl tanıyabilirim kendimi?
herkesin sevmesini,iyi geçinmeyi değil de yönetmeyi istiyor olabilirmisin :)
22 Yorumla
Soran+1 yılaslında yönetmek istiyorum ama beceremiyorum:(
- +1 yıl
yönetme herkesi olduğu gibi kabullen mutsuz olursun yoksa.nedenlerle boğuşur durursun..yönetilecek insan vardır yönetilmeyecek insan vardır.herşeyin senin elinde olmadığını bil öncelikle..ve sende olduğun gibi ol eksiğinle fazlanla hatanla iyi yönlerinle..herkes yoksa sevilmek ister,aman hakkımda yanlış düşünmesinler ister..veya iyi geçinmek ister..bunlar normal.ama yönetmeye kalkma kimseyi..gerçi özellikle kızlar erkeğe farkettirmeden iyi yönetiliyorlar ama :))) oda hoş durum değil..becerme ztn
+1 yılannen veya babandan yeterince ilgi görmediysen bunu dışarıdan almaya çalışıyor olabilirsin
01 Yorumla
Soran+1 yılgordum ve goruyorum
+1 yılHerkes ister ama senin yaşlarda tavana vurur bu hisler sonra yaşlandıkça düşer bu, hatta belli yaştan sonra size ne lan ister sevin ister sevmeyin, ister onaylayın ister kalaylayın çok da tın olur
00 Yorumla
+1 yılherşey senin olsun herkez sende olsun istiyosun sadece ben mutlu olayım diyosun açık işte iyi değilsin.
05 Yorumla
Soran+1 yılbi ablam kibirli diyor kimisi aşağılık kompleksi hangisi doğru acaba?
- +1 yıl
kendini beğenmişlik
Soran+1 yılya kendimi beğensem niye sosyal fobi olayım?
- +1 yıl
bilemicem o kadarını
Soran+1 yılben de bilmiyom:S
Herkese kendini sevdirmeye çalışma, kendini sevilmeye bırak. Çünkü hiç bi zaman herkese kendini sevdiremezsin.
07 Yorumla
Soran+1 yılnasıl yapcam ya onu işte sorun burda
Soran+1 yılkusurla ne alaka ?
- +1 yıl
Kendindeki kusurları olduğunca kapatıp, herkese kendini beğendirmek ve sevdirmek istiyorsun. Aslında insanoğlunun hemen hepsi böyledir. Ama kainattaki herşeyin kusurlu olduğu farkına varamaz. Bu yüzden hep bişeyleri düzeltme, ve güzel gösterme çabasına girer. Umarım anlatmak istediğimi anlamışsındır.
Soran+1 yılanladım psikolojik takıntılı okbli geçmişinde travma olanlar nasıl bu olayı aşacak?
- +1 yıl
Açıkçası doğruyu söylemek gerekirse, ben psikolojik hastalık olduğuna inanmıyorum. Manevi eksiklikten meydana gelen bi boşluktur bu durum. Ve bunu ne o psikologlar, nede o insanı aptallaştıran ilaçlar düzeltebilir. Bunu sadece sen yapabilirsin. Ara, bul, anla ve yaşa. Daha fazla şey söylemeyeceğim. Hadi iyi geceler sana.
Soran+1 yılgenetik takıntı var ama ailemde istesem de istemesemde takıyorum
+1 yılEgo veya ozguven olabilir.Sanırım senı pek onaylamadı cevren aılen falan.Veya senı yeterınce takdır etmedıler.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılçünkü sen açgözlüsün gözün doysun bütün erkekler senin olsun mu istiyorsun derdin ne senin.
01 Yorumla
Soran+1 yılyok canım erkek derdınde degılım normal arkadaslar ıcın sordum bu soruyu
+1 yılbence özgüven sorunun var...
özgüveni olan biri başkalarının kendisi hakkında ne düşündüğünü umarsamaz..00 YorumlaPsiklojiden çok iyi anlarım. Çünkü sen tam bir delizirsin :/
00 Yorumlailerde çürütüp kenara koyacağın şey. Egonun insanla oyunudur
00 Yorumla0-3 yaş sendromu. dünya senin için var zannediyorsun
00 Yorumla
+1 yılkadın psikolojısınden iyi anlarım gel bakalım sıkıntın neymiş
00 Yorumla
+1 yılher insan için bu geçerlidir paniğe gerek yok :) pampaaaaaaaaaaaaa
00 Yorumladuygusal eksikliğin var belki. en son ne zaman yeni bir ilişkiye başladın
00 Yorumla
+1 yılkırmak ve kırılmak sana göre değil
09 Yorumla
Soran+1 yılbugün 10 yıllık arkadaşımı kırdım ama?
- +1 yıl
haketmiştir.
Soran+1 yılhe evet etti doğru ama hani kırmak baana göre değildi?
- +1 yıl
bu kırmak değil hakettiğini vermek.dinimizde de bu var zaten.
Soran+1 yılpeki hak ettiğini nerden anladın? belki ben suçluyumdur?
- +1 yıl
psikolojinden. çoğu psikolojik durum çocukluktan gelir.bunun gibi.
Soran+1 yılçocuklukta ne gelmiş bana acaba sence?
- +1 yıl
bunu ben bilemem.psikolog değilim.ama empati yapmaya çalıştım hep.
Soran+1 yıltamam sağol canım:)
+1 yılkısaca egoist ve egemensın kanımca :D
10 Yorumla
+1 yılAilede çok pohpohlandığın için olabilir
01 Yorumla
Soran+1 yılyok ya öyle değil
özelden yaz iyi anlarım :)
00 YorumlaCünkü ilgiye ihtiyacın var.
00 Yorumla
+1 yılAnnen prenses gibi mi büyüttü şanti ?
11 Yorumla
Soran+1 yılyok canım normaldı
+1 yılFitil tedavisi işe yarayabilir..
00 Yorumlabelki kimse senı sevmıodur o yüzden olablır
00 Yorumla
+1 yılbu sadece sizde gecerli degil herkez boyle ister
00 Yorumlao zaman ilk önce kendini sev
00 Yorumlaaçsın sevgiye ilgiye vs.
00 Yorumlabaşak falan mısın ?
01 Yorumla
Soran+1 yılbalık
+1 yılsen tek değil herkes öyle canım
01 Yorumla- +1 yıl
herkes değil bazıları.
+1 yılBencilsin var mı baska tarifi?
00 Yorumlaçok şımarık büyütülmüşsündür de ondan
00 Yorumla
+1 yılbende isterim. herkes ister. normal. :)
00 Yorumla
+1 yılMetalci misin
16 Yorumla
Soran+1 yılyooo ne alaka?
- +1 yıl
metalcilerin sorunlu geçmiş ergenlikleri oluyor ya , böyle dünyaya isyan ediyorlar falan
electronic muziğe bok atıyorlar falan
hepsinin nedeni sevgisizlik, sevilme ihtiyacı
bazıları ataist bazıları satanist oluyor falan
Soran+1 yılyok ya metalcide değilim acaba neden böyle oldum?
- +1 yıl
tedavi ol
Soran+1 yıl10 senedir oluyorum ilaç içiyorum doktora gidiyorum hala hastayım be arkadaşım
Soran+1 yılsorunlu ergenliğim vardı dışlandım falan ama metalci olmadım hahaah
+1 yılAslan burcumusun :D
00 Yorumlabilmiyorum
00 Yorumlaego tavan
00 Yorumla
+1 yılbilmem :/
00 Yorumlakesersin az balta ol
00 YorumlaKorunma psikolojisi.
01 Yorumla
Soran+1 yılnasıl yanı?
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence öyleyim
00 Yorumla
+1 yılİyi diilsin:))
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Neden herkesin beni sevmesini ve onaylamasını istiyorum?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat