Diyetisyenim korumaya geçmek istedi ve protein+karbonhidrat alımını arttirdi. Fakat bedensel anlamda tam olarak istediğim sıkılaşmada olmadığımı düşündüğümü soyledim. (Ama 42 kiloya kadar düştüm ve boyum 145 cm) Diyetisyenim de dedi ki, bu programla kastan kazanmaya devam edip (haftada 5 gün spor yapıyorum) sıkılaşacaksınız, merak etmeyin. Bu gerçekten böyle oluyor mu? 2 ayda 7 kilo verdim ve belim 10 cm inceldi. Gerçekten güzel kilo verdim ve sıkılaştım ama korumaya gectigimizden beri incelmelerim de durdu. Yavaş yavaş sıkılaştır mi vücudum?
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Gerçekten 7kg için mi diyetisyene gittin vayy bee ne dertler var 😀
Ya ben 7 kilo için gitmedim. Ben 1 yıldır spor yapiyordum ama istediğim kadar incelemedim ve sporu destekleyici bir beslenme düzeni oluşturmak istiyordum. O sebeple başladım. Bir kilo hedefim yoktu, amacım ölçülerimi inceltip sonrasında da sporla birlikte sağlıklı bir beslenme düzenini oturtmakti. Bir de çok fazla alerjenim var. Hangi besinin yerine ne kullanicam, neyi neyle dengelerin ya da alternatif olarak tüketebilirim vs onları ogrenmek istedim.
O zaman kusura bakma lütfen 😊🙏 bazen gerçekten 7kg vermek için diyetisyene gidenler var dünya kadar para vereceğine herkesin tahmin ettiği gibi az yemiş olsa zaten kg vericek 😀 ama tabi senin durum biraz farklıymış
Bu arada vücut yapısı biraz genetik yani vücuda bak kilo veriyorum karın bolgesin ver kalça kalsın diyemiyorsun ancak istediğin bölgedeki kas gruplarini çalıştırıp teşvik edebilirsin incelme konusunsa ise umarım vücudunun her yerini olmuşsundur iç bacak basen bel göğüs ve kollar olarak
Ya o kadar takıntılı değilim ama yeme duzenimi bir türlü oturtamadim. İnternetten okuyarak bir şeyler yapmaya çalışıyordum ama maalesef istediğim gibi bir düzen oturtamadim beslenme anlamında. Su anda gerçekten protein, karbonhidrat, lif, sağlıklı yağ vs anlamında çok güzel bir düzen oturttum. İşte tek sıkıntı göbek bölgesinde hâlâ yağlanma var o kadar kilo vermeme rağmen 😅 Umarım sikilasmaya devam ederim 🥹
O kadar takıntılı değil misin 😅😂 bence takintilisin hatta bu takintindan dolayı diyetisyene gitmişsin diyetisyenin seni yönlendirmesine rağmen takintindan dolayı ona inanmiyrosun gibi 😀 umarım istediğin gibi sporda tekrar sayılarını daha uzun yapmaya çalış misal orada da bir 100mtre koşucusu ile maraton koşan kişilerin vücutlarını düşün ne kadar tekrar o kadar ince ve dayanıklı kas demek
Şöyle yapıyorum ben: fitnessta bacak çalışıyorum, kol çalışmıyorum onun yerine düzenli yüzmeye gidiyorum. Orada da kol çalışmış oluyorum (zaten yüzme sebepli omuzlarım biraz genişlemeye başlayınca fitnessta kol çalışıp daha fazla genişlemesine sebep olmak istemedim). Cardio da yapıyordum ama diyetisyen çok kilo verince bıraktırdı, yüzme zaten hem cardio hem kuvvet antrenmanı olarak geçtiği için onunla cardio yapmış oluyorsunuz dedi. Bel bölgem ciddi inceldi ama alt karın maalesef hâlâ var ve orası çok yavaş eriyor. Onun dışındaki bölgelerle ilgili bir problemim yok. Zaten aşırı zayıf durmuyorum, ben de sevmiyorum aşırı zayıflığı. Bence kadınsı durmuyor.
Ya tamam birazcik takıntı yapmış olabilirim 😂 ama ya amacım güzel beslenmeyi öğrenmekti çünkü spor yapmayi çok seviyorum ve iyi beslenmek de sporun bir parçası malum.
Kosucular benim için fazla zayıf duruyor ve bu kadar fazla cardiodan dolayı kas yıkımlarının çok olduğunu duydum. Ben o kadar zayıf olmak istemiyorum. Ben kaslı olmak istiyorum ama böyle erkek gibi bir kas değil. Hani kadınsı anlamda bir kastan bahsediyorum tabii 😂
Alt karın kaslarını eritmek zaten çok zor ancak belli başlı hareketler vae yüzme tüm kas gruplarını calistiriyor senin ekşime çokta zorun olduğunu dusunmuyroum o bölgenin de tabi ki önemli olan senin kendi vücudunu beğenmen ama zaten zayifsin belli bri süre sonra diyet programına uyunca o da düzelir genel anlamda vücudun ve yüzün güzelse çok aşırı olmadığı sürece bence siritmiyor 😀 tabi bir Survivor nahigan olmadığın sürece 😅
Nagihan Nagihan 😂
Hahah yok ya herkes genel olarak söylüyor vücudumun güzel olduğunu. Alt karnım da sırıtmıyor o kadar. Hani çok değil, yuzmeden dolayı vücudum genel olarak şekillendiği için hafif kaslı, dolgun duruyor diyebilirim. O yüzden karın bölgesi dikkat çekmiyor olabilir. 😂 Sadece sanırım ben biraz kafaya takıyor olabilirim 😁
Ya ne kadar sürüyor bu alt karın yaglarini eritmek 😂 ya heralde bir 5 cm eritsem yeter bana ya 😂😂
Hala biraz diyorsun ama ayıp ayıp 😂 sen bu alt karın yüzünden bence Nagihan gibi olursun ve hala alt karnım duruyor dersin gibi 😅😂 hafif kaslı ve dolgun ufff taş taş diyeyimde fazla takıntı yapma artık akışına bırak herşeyi gayet iyisin işte bunu kabullenmen için ne yapmamız lazım şöyle yapalım 😅😂
Alt karın kası 5cm mi onu nasıl ölçtün ki 😅 o ölçü çok pardon ama popo ölçüsüdür alt karın kasları zaten hemen bacak üstü ve popo üstü gibi ölçmek zor yanj goruntusu önemli 😅
Ya ama ya hahahah teşekkür ederim desteğin için hahaha Ama napiyim ya o kadar diyet yapıyorum hayvan gibi de spor yapıyorum. Ama hâlâ gitmiyor 🥹🥹🥹 Bir ara korktum anoreksiya falan olcam diye sonra diyetisyen 42yi görünce hemen dedi sizi artık yedirmemiz lazım 😂😂😂
Ya alt karın kası değil, alt karın yağı 😂😂 Yani göbek deliğinin altı gibi. Belim 64, alt karnım da 71 cm 🥹🥹🥹 Popomu ölçmedim ama en son bir arkadaş popoma spor yaptığın belli oluyor diyerek iltifat etmişti zunezjnznz çok mutlu etmişti emeklerimin karşılığını böyle iltifat alarak görmek hahahaha 😂😂😂
Hangi birisin nerden cevap vereyim bilemedim çok uzun ve düzgün yazıyoruz şaşırdım şuanda 😂😂 şimdi şöyle bir konuda ve üstelik sanırım uzun süredir takıntı yaptığın bir konuda öyle duzeldigini kabul etmek zordur aslında orada yağ fazlalığı da olmayabilir omurilikten kaynaklı bir görüntüde olabilir bazı kişilerde oluyor sende görmüşsündur çok pardon ama o bölgeyi elinle kontrol et deri kısmını yani yağ var mı yok mu 😅 evet o bölgeyi biliyroum ama orasını olcemezsin diye düşünüyorum tam leğen kemiklerinin ortası ancak alt karın kaslarının üst kısmını olecebilirsin ve arka kısmında popo var zaten 😅 inceliyroum dersen popo egriyirdur gerisine sen karar ver artık ama düz bir görüntü elde etmen zor ama imkansız değil yeme içme düzeni ağırlıkta alt karin programı ve en önemlusi beslenme özellikle bağırsakları bosaltmakta etkendir diye düşünüyorum
Aslında aneroksiya için daha zamanın var istersen zombi gibi ortalıkta dolasabilirsin 😅 şuanda ideal kilondasin zaten fazla zorlma kendini alt karın kaslari için olmadi sen daha iyi bilirsin neydi o liposuction olaylarını de deneyebilirsin 😅 her türlü destegi veriyorum bak olmadı en azından herkesin duasını almak için lokma doktururuz 😂😂
Ya aslında bağırsakları boşaltmak dedin ya bende beslenme sebepli çok şişkinlik oluyordu. İşte reflü, Gluten intoleransi, laktoz intoleransi vs yüzünden ne yesem karnımı şişiriyor. Ya da salatama yeşillik bile koyamiyorum şişiriyor diye reflü yüzünden. O yüzden yeşillik, domates falan pişiriyorum 😂 Bu hassasiyetler sebepli benim kilo sandığım şey aslında beslenme sebepli siskinlikmis. Ama şu anda dikkat edince düzeldi baya. Onun dışında duruş sebepli de olabilir. Biraz popom dışarıda belim içeride gibi duruyor. Sanki o yüzden de göbeğim var gibi duruyor 😂 Bir de işte biz kadınlarda bu rahim de orada olduğu için tamamen sıfırlamak zor göbeği. Zaten sifirlayinca da regl olamama gibi durumlar da yaşanıyor diye okumuştum 🫠 Ay bilmiyorum neyse ben saglikli beslenme ve spordan devam. Giderse gider, gitmezse de okay 😂
Lokma dokturelim milleti gobeklendirelim, böylece ben daha zayıf görünürüm 😂😂😂
Kız korktum bı an biliyor musun yazmayinca yanlış bir şey dedim acaba diye arada çünkü latife yapmistim 😅😂
Dur yazdıklarını okuyayım şimdi 😀😂
Evli misin veya ailenle mi yasiyorsun olmadı sevgilin varsa eğer bı belini kontrol ettir yaa popo üzerinde omurilik içeri doğru ise boşuna uğraşma egritmek için yalnız bu durum olursa ne gülerim yaa 😅😂😂 sen git o kadar şey yap ama aslında sorun durustan kaynaklı olsun 😅 regl konusunu bilmiyorum açıkçası sadexe regl olunca kızlardan uzak durucaksin tabiri caizse ölü numarası yapicaksin gel gel git git yani 😂 birde okay mi dedin sen şakacı seni 😂😂
Sen zaten zayifsin 😂 sadece hem zayıf hemde göbeğin var dünya da ilk 😂😂😂
Ay yok mesajını görmemiştim ondan 😂
Yok sevgilim ya evli de değilim kariyer kadınıyım 😂😂 Ama yuzmek duruş problemlerini zaten kaldırmaz miydi 😂 Yanlış mı biliyormuşuz hahaha Ya yüzmeye başladıktan sonra ben belimin biraz daha içeri doğru egrildigini fark ettim, normal mi bilmiyorum hahahah
Ya genetik o genetik. Ailemin tamamında var o göbek hahahah aralarında en sağlıklı beslenen ve zayıf benim 😂 hepsi zaten sağlıksız beslenmekten şeker kalp tansiyon hastası oldu 😅 neyse ki artık yalnız yaşıyorum da sağlıklı besleniyorum şükür 😅
eee tabi herkes güzelliğinin peşinde demek kimse alt karın kaslarina bakmıyor baksa herkes uzaklasicak 😂😂 şaka şaka 😅 Kariye kadını mi kariyeriniz nedir acaba hayır bu yaptıkların ettiklerin ancak bir maken uğraşır düşüncesindeyim 😅 hakim veya savcı çıksın nasıl bozulurum yalnız o kadar laf attım ama olsun Silivri sıcaktır önümüz yaz 😂😂 yuzme tüm vücut kaslarını çalıştırıyor evet doğru ama iskelet sistemi denilende bir şey var sonuçta ona da mudahale edemiyor 😅
Hahaha korkma korkma hakim savcı değilim. Muzisyenim. Bir de öğretmen 😂
Evet ya belki hep belim egriydi de yaglarim gidince meydana çıktı hahahhaha
Belim içeri doğru nasıl egriliycek ki 🤔 onun yerine popon şekillenmiş yani büyümüş veya kıvamı olgunlas mi sertleşmiş mi diyeyim ne diyeyim bilemedim yani popodsn kaynaklı sana öyle geliyorsa olabilir 😅
Ay doğru bak ondan da olabilir hahhah zaten her bacak antrenmanı sonrası popomdaki kaslar ağrıyor bütün yediğim proteinler de oraya gitse ifjdjdj
Müzisyen ve ogretmen için sen bu kadar boş vakti nerden bukuyorsun acaba merak ettim 😂 hem spor hem yüzme hem beslenme nasıl yetisiyorsun her yere o kadar 😅😂 yalnız yaşıyorum sağlıklı besleniyorumun anlamı zaten yemek yapmıyorum oluyor 😂😂 bende denedim onu 1-2 ay bizimkiler memlekete gidince 5-7 kilo verdim ama yemek yapamamaktan 😅
Tabi o dönem hem iş hem ev işleri zor oluyordu 😂
Yoo bütün yemeklerimi kendim yapıyorum, ayıptır söylemesi çok da güzel yapıyorum 😂 baya iştahla yiyorum hahaha ben bir de çift anadal okuyorum 😂 Valla gece yemeklerimi hazirliyorum, sabah 6da da spora gidiyorum, akşama kadar da okul iş falan öyle hallediyorum 😂
Ben artık yatayım, sabah spora gidicem 😂 iyi geceler :)
Ağrı yoksa çalışma yok diyerekten popo ağrıyorsa doğru yoldasin sadece merak ediyorum bacak çalıştıktan ertesi gün nasıl ayağa kalkıyorsun daha doğrusu kalkamiyorsun 😅😂😂 hayır yanlış söyledin yedigkn karbonhidratlsr popoya porteinler alt karina gitsin lütfen 😅
Maşallah diyelim o zaman 10 parmagimizda 10 marifet 👏👏🥳 dur dur sana biraz gaz vereyim sabah sabah 6da kalkipta sıcacık yataktan çıkıp spora gidilir mi yaa aaa pardon bu biraz tembel gazı oldu 😅😂😂
Ya evet bugün off günümdü (spordan Off günü yani yoksa çalışıyordum 😂) ve yürümekte çok zorlandım hahaha ama alıştım ona ya gayet öyle de günlük hayata devam edebiliyorum hahaha
Ay evet lütfen proteinler alt karna, karbonhidratlar popoya, rica ediyorum 😂
Sana da iyi geceler keyfi sohbet için teşekkür ederim gizli olmasan takip ederdim açıkçası ama yapicak bir şey yok umarım karın kasları istediğin gibi olur keyifli sporlar iyi eğlenceler 😀🥳
Ya sabah 5 buçukta kalkıp fıstık ezmeli muzlu kara buğday patlaklarini hazırlayıp yiyip öyle gidiyorum bir de o sabah mahmurlugu ile 😂😂 ama tembellik yok, No pain No gain 😂
Yaa uzun uzun yazıyoruz ama. koni konuyu karıştırıyor az önce iyi geceler dedim şimdi dedilerine cevap yazarsam hepsi havada kalıcak sen uyucaksin falan zaten muhtemelen sabahta yazmazsin falan kararsız kaldım bak şuanda 😂
Takip attimmm
İlk bacak antrenmanı çok komik oluyor yaa akşam yatıyorsun sorun yok ama sabah her şey istediğin gibi gitmiyor daha doğrusu sen bacağını atiyorsjn ama bacağın gitmiyor 😂😂 yataktan kalmayanlari biliyorum 😅 hep birlikte bu gece bu istek için dua ediyoruz 🙏😂😂
Elbette, sıkılaştırma egzersizleriyle bu mümkün olur
Sıkılaşma egzersizleri nelerdir?
evet daha fazla incelemez zaten
Nasıl yani? Ya ama göbek bölgemde hâlâ yağlanma var :((
o nasıl mümkün ya
Onu ben de bilmiyorum 😅
merak ettim