Diyet yapıyorum. Yavaş yavaş da korumaya geçiyorum. Haftada 5 gün spor yapıyorum ve çok yoğun olduğum için sabah 6da aç karni yapıyorum, sonrasında işe/okula gidiyorum. Fakat aç karnına yaptığım için güçsüz hissediyorum. Ve 1-1,5 saat yapıyorum ortalama spor. Bu sebeple enerji verecek ve diyetime zarar vermeyecek bir şey eklemek istiyorum sabahları kahvaltı öncesi spordan evvel. Esmer pirinç patlağı üzerine 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi ve yarım muz kaç kalori eder ve sporda onu yaktıktan sonra vücut yağ yakmaya devam eder mi?
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Yaptığın spora göre değişir, kardiyo yapıyorsan karbonhidratı minimuma çekmelisin, ağırlık çalışıyorsan spordan iki saat önce karbonhidrat yiyorsun.
Kardiyo yapıyorum. Diyetimde zaten hiç karbonhidrat yok 🥲
Ben spordan önce 2 yumurta, 40 gram yulaf ezmesi, üzerine 10-15 gram şekersiz fıstık ezmesi, üç beş badem yiyordum öyle yapıyordum. Bayağı kilo verdim.
Ben kahvaltıda 1 yumurta zeytin salata vs yiyorum tok tutuyor ama spor öncesi yaparsam öğün olarak, 1,5-2 saat beklemem gerekiyor bildiğin gibi. Ona zamanım olmadığı icin sabah 6da spora gidiyorum zaten 😅 Kahvaltiyi sonra yapıyorum. Ama aç olduğum sporda hem halsiz hissediyorum hem de daha çok yoruluyorum. Bir de biz kadınların PMS dönemleri var biliyorsun ki, ekstra ekstra güçsüz oluyoruz 🥲🥲🥲 Ona rağmen normal donemlerimde olduğu gibi spor yapıyorum ama o zamanki ile sporu eşitlemek için ekstra kendimi zorluyorum. 🤷♀️
Ben de o yüzden spor öncesi enerji verecek bir şey aradım kendime. Bir ara öğünde pirinç patlakli bu atistirmaligi yapmıştım ve sonra spora gittigimde çok enerjik hissetmiştim, tatildeydim o zaman. O yüzden bunu sabaha mi çeksem şimdi diyorum.
Tabiki vücuduna enerjiyi karbonhidrattan alıyorsun, spordan iki saat önce yediğin karbonhidratı spor esnasında enerji olarak kullanıyorsun. Ben de bir gün spora aç gittim, ayıptır söylemesi kustum midem çok bulanmıştı.
Enerji verecek bişe arıyorsan, spora başlamadan 10-15 dakika önce protein bar yiyebilirsin. Ya da bir iki parça bitter çikolata ve kahve olabilir. Spor esnasında takviye içecekler var enerjini artırıyor onlara bak.
Oha kustun mu? Çok şaşırdım. Ben sadece bu PMS donemlerinde çok güçsüz hissediyorum. Kardiyo dışında yüzüyorum ben. Yüzerken sadece o güçsüzlüğü hissediyorum aç gidince. Ama PMS döneminde o gucsuzlukle çalışınca, yuzmeden çıkıp oturdugumda elim ayağım boşaldığı oldu birkaç kere 😅 Hormonların da etkisi var büyük ihtimalle tabii. Şimdi bu pirinç patlagini deniycem. Onceden bir muz yiyip öyle gidiyordum o da enerji veriyordu. Şimdi fıstık ezmesi ve Pirinç patlağı ile deniycem. Bakalım
Onları da deniycem. Teşekkür ederim :)
Evet ilk migrenim tuttu, sonra kustum dayanamadım. Aç karnına spor yapılmaz ama kardiyoda aç karnına kendimi daha iyi hissediyorum vücut boş oluyor.
A migrenini tetiklemis ondan kusmuşsun o zaman. Migrenim tutunca ben de öyle oluyorum :(
Açken oluyor
Dün bisikletle 96 km yol gittim, iyi kardiyo yaptım ama hiç başım ağrımadı.. Aç değildim))
Nasıl 96 mi? Nasıl yani? 😂😂😂 Ben yarım saatte 5-6 kilometreyi ancak görüyorum 😅 1 buçuk saat yapıyorum ben yuzmedigim zamanlarda. Yarımşar saat yapıyorum, bisiklet, eliptik, koşu bandı vs. Ama 96 km nasıl oluyo anlamadim burada kilometreler mi farklı acaba 😅
95,6 km imiş biraz fazla söylemişim)
Başarı tesadüf müdür? ↗
Tebrik ederim 🥹 Ben de kendimi geliştirmek için çok çalışıyorum elimden geldigince. Şimdi yüzme kulübüne gireceğim, kendimi daha çok geliştirmeyi hedefliyorum ☺️
İnşallah geliştirirsin :)
Bugün baktım, ben de bisikletle 10 kilometre gidiyormusum meğer 😂 yarım saatte 10 km sürdü. Sanırım sen baya hızlı gidiyosun ama 😂😂
Bu arada fıstıklı ezmeli pirinç patlagini spor önceleri yemeye başladım. Gerçekten çok iyi geliyor. Enerjim yerine geliyor sporda 😁😁
Yok ben o gün 8 saat bisiklet sürdüm)) Geze geze gittim, yokuş yukarı, yokuş aşağı, dinlenme, su içme, yemek yeme derken 9 saati buldu.
Aaa o zaman 8 saatte yapılır birşeymiş benim için de ☺️ Bir gün deneyebilirim 🙃
Dene tabiki ama spor salonunda deneme, dışarıda dene. Spor salonunda yapamazsın insan bunalıyor
Yok yok ben de dışarıda dedim zaten. Salonda 8 saat duramam sıkılırım 😂
Evet dışarıda denemelisin. Bu pazar günü erkek manastırına gideceğim, gidiş 35 kilometre.. gidiş dönüş 70 desek bide bi kaç yere uğrasam yine 80 km deviririm)
Fıstığın normali bile çok yağlı ve kalorili. Ezmesini sen düşün
Fıstık ezmesinde sadece yağ yok ki. Protein ve lif yönünden de zengin. Hem fıstık ezmesindeki yağ yararlı bir yağ. Hani kaşık kaşık yemek elbette kilo aldırır da burada faydasını almak amaçlı az bir miktardan bahsettim.
Besin değeri açısından değil de kalori olarak baktım olaya. Diyette en çok önem verdiğim şey bu oluyor genelde
Anladım ama sadece kalori olarak bakmak, besin değeri olan ve vücuda faydası olan şeyleri zihnen uzaklaştırmaya sebep olur. Bence diyete sağlıklı beslenme olarak bakmak gerekiyor. Sadece kalori değil.
1 saatten fazla yapılan spor vücuda yarardan fazla zarar verebilir.
Neden?
Vermez dinleme, sen sporuna devam et.
@Aristokratımsı tam gaz devam 😂
Günlük olması gerekenden fazla spor yaptığınız zaman vücut elde bulunan besin değerlerinin ardından kas kaybına başlar. Dinlemek ya da dinlememek size kalmış, her şey dozunda fayda sağlar.
Spordan önce karbonhidrat besin alıp, spordan sonra da hasarlı kasları beslemek için yüksek protein alırsan hiç bir zararı olmaz.
Bu mantıkla yeteri kadar besin takviyesi aldığımızda mesai mantığı ile 8 saatte spor yapabiliriz o halde? Size bu yolda başarılar dilerim.
8 saatte sporun anlamı yok ama spor salonuna gittiğinde ağırlık antremanı zaten 2-3 saat sürüyor.
Sabah 1-2 tane haşlanmış yumurta yiyebilirsin
Kahvaltıda zaten yumurta yiyorum ama öncesinde öğün tuketirsem 1,5-2 saat zaman vermem gerekir.
Sporu azaltabilirsin veya diyetinde zamanlamayı değiştirebilrsin.
Sporu azaltmak istemiyorum 🙃🙃
Diyeti bilmem ama extra güç verir