20 kilo vermem gerekiyor 90 kilodan 70e düşmeyi hedefliyorum boyum 173. Evde spor yapıcam hangi aletleri almak gerekir?
Cross step diye bi alet var onu önerir misiniz?
Cross step diye bi alet var onu önerir misiniz?
Amaç yağ yakıp kilo vermekse herhangi bir alete gerek yok. Ama alet alıp egzersizlerine ek fayda sağlamak önemlidir ancak cross step gibi bir şey tavsiye etmiyorum. 1000-1300 lira segmentiymiş bide bence hiç gereği yok bunu almaya.
Yapacağın en önemli şey başta kendine bir düzen bir disiplinli hayat oluşturmaktır.
Beslenme ve spor bunlar önemli. Spor illa şiddetli olmasına gerekte yok.
Öncelikle beslenme günde 3 öğüne düşür.
Akşam 6 gibi bitir yemeğini o civarlarda. Akşam yemeğinden sonra katı gıda tüketme şekerli şeylerde tüketme. Su iç sadece. Mideyi uyumadan önce boşaltırsak yağ yakım sürecine başlarız. Uyurken bile yağ yakmaya başlarsın. Sabah uyanınca miden boşken orta şiddette karın egzersizleri yapabilirsin eğer mekik çekmek zor geliyorsa oturarakta karna çekiş yapabilirsin ya da kısa süreli de olsa diz kırarak plank filan yapabilirsin. Karın egzersizini orta şiddette yaptıktan sonra ise 1 saatlik yürüyüş tavsiye ediyorum burada ki amaç şu dikkat ettiysen karın egzersizi önerdim sonra yürüyüş bu şu demek karın bölgeni çalıştırarak orada ki kan akışını hızlandırıyoruz ve kan akışı hızlandığı için o bölgede yağ yakımını bir tık hızlandırıyoruz. Ayrıca bu karın egzersizi her gün orta şiddette yaparsan zaten o bölgede kan akışın devamlı hızlı olacağı içinde zamanla o bölgede yağlanmanda zorlaşacaktır. Yürüyüş sonrası yumurta vb. tüketirsin salatalık tüketirsin 50 gram kadar yulaf bide. Yeşil çayı yemekten sonra içersin.
Öğlende pirinç tüket 100 gram kadar imkan varsa tavuk eti balık eti gibi etlerden protein alabilirsin yanında. Salatalıkta mutlaka olmalı.
Akşam yemeğinde karbonhidrat almamanı tavsiye ederim. Protein ve salatalık odaklı beslen.
Gün içinde kahve içeceksen sade iç filtre kahve vb. olabilir hazır paketli kahvelerden değil. Yemekten 2 saat önce ya da sonra içebilirsin bunu. Yemekleri ise çiğneyerek tüket 20 dakika olmadan sofradan kalkma. Kızartma yeirne haşlanmış ya da fırınlanmış tercih et.
Cips, kavrulmuş kuru yemiş, hazır paketli gıdalardan, fast foodtan uzak dur.
Zeytin yağı ve hindistan cevizi yağı tüket abartmadan tabi ki. Şekeri ise meyveden karşıla abartmadan bu da elbette. Sporu da ihmal etme.
Hedef kilonuza göre zayıflamanız için ekstra olarak dışarıda kardiyo yapmanız gerekiyor.
Yeme içme alışkanlığına dikkat etmelisiniz. Su tüketimi de aynı şekilde
Aşağıdaki listede evde yapacağınız spor ile ilgili malzemeler listesi var.
Yoga Matı
Dambıllar (Farklı ağırlıklarda)
Egzersiz Bandı veya Direnç Bantları
Egzersiz Topu veya Fitness Topu
Koşu Bandı veya Egzersiz Bisikleti (Opsiyonel)
Egzersiz Pedalı
Egzersiz Matı
İskelet Sistemi Destekli Push-up Barları
Sırt Çekiş Çubuğu (Pull-up Bar)
Yoga Blokları
Pilates Topu
Skipping Rope (İp Atlama)
Egzersiz Rulosu (Foam Roller)
Yoga Askısı veya Yoga Sihirli Halkası
Cevap
2Cevap
senın kg vermene gerek yoktur