53 kiloyum 60 kilo olmak istiyorum. Alt vücuttan kilo alıp karın ve bel inceltmek istiyorum. Bebeğim olduğu için spor salonuna gidemiyorum. Evde aletsiz spor yapsam olur mu?

53 kiloyum 60 kilo olmak istiyorum. Alt vücuttan kilo alıp karın ve bel inceltmek istiyorum. Bebeğim olduğu için spor salonuna gidemiyorum. Evde aletsiz spor yapsam olur mu?

Evet, evde aletsiz spor yaparak kilo alabilir ve vücudunuzun bel ve karın bölgelerini şekillendirebilirsiniz. Spor salonuna gitmeden de etkili bir egzersiz rutini oluşturabilirsiniz. İşte evde aletsiz spor yaparken dikkate alabileceğiniz bazı öneriler:
1. Kardiyo Egzersizleri: Kardiyo egzersizleri, kalori yakmanıza ve genel vücut yağını azaltmanıza yardımcı olabilir. Evde yapabileceğiniz kardiyo egzersizleri arasında koşu bandı yerine yerinde koşu, zıplama hareketleri, jumping jack'ler, ip atlama ve dans etmek gibi aktiviteler bulunur.
2. Vücut Ağırlığıyla Egzersizler: Vücut ağırlığı kullanarak birçok etkili egzersiz yapabilirsiniz. Squat, lunges (ayakta düz adımlar), plank, mekik, şınav, sırt üstü bacak kaldırma, köprü hareketleri gibi egzersizler, alt vücut kaslarınızı çalıştırırken aynı zamanda karın ve bel bölgelerinizi de hedefleyebilir.
3. Yoga veya Pilates: Evde yoga veya pilates yapmak, vücudunuzu şekillendirmenize ve güçlendirmenize yardımcı olabilir. Bu egzersizler, esnekliği artırırken karın, bel ve kalça bölgelerini hedefleyen egzersizleri içerir.
4. Dans: Eğlenceli bir şekilde kalori yakmak ve vücudunuzu şekillendirmek için dans etmek harika bir seçenektir. Evde müzik açarak dans etmek, hem kalori yakmanıza yardımcı olur hem de vücudunuzun farklı bölgelerini çalıştırır.
5. Evde Egzersiz Videoları: İnternet üzerinde birçok ücretsiz egzersiz videosu bulabilirsiniz. Bu videolar size evde yapabileceğiniz egzersizler konusunda rehberlik edebilir ve size ilham verebilir.
Unutmayın, kilo almak için sadece egzersiz yapmak yeterli değildir. Sağlıklı bir beslenme programı da önemlidir. Dengeli bir diyetle birlikte egzersiz yapmak, kilo almanıza ve vücudunuzun şekillenmesine yardımcı olacaktır. Bu nedenle, sağlıklı bir beslenme planı oluşturmak için bir beslenme uzmanı veya diyetisyenle görüşmek iyi bir fikir olabilir.
Evet, evde aletsiz spor yaparak hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Vücut ağırlığı egzersizleri, yoga, pilates gibi aktivitelerle alt vücuttan kilo alabilir ve karın-beli inceltebilirsiniz. İnternet üzerinden rehberler ve videolar da bulabilirsiniz.
Ev rahatlığı içinde spor yapılmıyor. Geçen sene Haziran ayında bisiklet sürmeye, yürüyüş yapmaya başladım. Havalar soğuyunca spor salonuna başladım, tam 32 kilo verdim. Evde kalsaydım veremezdim.
Yaz gelince yürüyüş yapabilirim anca spor salonu benim için zor bir ihtimal
Yürüyüş, bisiklet, koşu, paten sürmek gibi bir sürü aktivite var. Havalar ısındığında bende bisiklet sürmeye devam edecem, günde 35 km sürüyordum eğlenceli oluyordu.
Benim bebeğim var saydığın çoğu aktivite zor ihtimal 😄
O halde evde yapmaya mecbursun. YouTubede bir sürü yabancı kanallar var, 30-40 dakikalık programları yapsan yeterli olur. Önemli olan beslenme ve devamlılık.
Uygulama indirip üyelik satın aldım 15 dakika karın egzersizi 15 dakika kalça egzersizi yapıyorum az mı?
Üyelik satın almana gerek yoktu, YouTubede growwithjo ya da EMMA Fitness kanalına baksan sana faydalı olur. 30 dakika az, vücut ancak ısınmaya yağ yakmaya başlıyor diye biliyorum.
Buradan sor cevaplarım
Fotoğraf atacaktım
Fotoğraflara bakamıyorum alerjim var.
Cevap
21Cevap
Evet olur sizin tercihiniz
Kardiyo videoları izle gadası
evet yapabilirsin yavaştan başla derim sonra spor salonuna gidersin
Olur ama daha çok egzersizler esnemeler olur, daha çok büyümek istersen spor salonu gereke bilir. Evde bi yere kadar gelişme olur hani çok az
Ben play storedeki uygulamadan hafif baklava yapmıştım mükemmeldi ya
Bende bir uygulama indirdim oradan çalışmaya başladım
İşe yarıyor bende başlarim belki tekrardan ama bırakınca eski haline dönüyor sürekli yapmak lazım
Mümkün sadcee netten programı bul ona gore her gun duzenli yapman ile
Mümkün
Olur bir yoga matı al açma germe ısınma esneklik hareketleri yap yeterli.
chole koymuşsun evet deneyebilirsin ama sakatlanma riski çok yüksek, şahsen ben sakatlandım
Yani hiç yoktan iyidir ama biraz koşu da gerekiyor karın sıkılaşması için
Ne gereği var otur oturduğun yerde saçma sapan şeyleri takmayın hayatta daha çok önemli şeyler var
Yapacağına inanırsan yaparsın, istikrarlı olduğun sürece nerede spor yaptığın önemsiz ki Chloe Ting'i koymuşsun illa ki yaparsın
Olur YouTubedan cloe ting izleyebilirsin
Yani 7 kg alırsın ama yağlı olarak kas kutlesi 7 kg koyman zor baya
Sürekli mekik yapman gerekir
Alet çekebilir canın.
neden kilo almak istyorsun
Yapardım ama evde devamlı olmuyor
Nedrn olmasın
kararlı ve düzenli yapabilirsen olur tabiki
Neden olmasın
Sana spor koçluğu yapabilirim istersen
Olur tabi ki
Bol bol Koşman lazım