Amerikadaki doktor öz tüm markaları alıp bağımsız test laboratuvarında teste göndermiş 1 2 firma hariç gerisi dolgu maddesi kimyasallarla dolu olduğu ortaya çıkmış.
Sonra başka bir test içinde doğal protein yerine sentetik protein olduğunu ve böbrek taşı yaptığını ortaya koymuş.
Başka bir araştırma sentetik proteinin kalp krizi yaptığını ortaya koymuş.
Türkiyede yapılan araştırmada 2 marka ele alınmış birisinde kutuda yazan 24 gram protein varken diğerinde 6 gram olduğu tesbit edilmiş.
Ben çok araştırdım hemde deli gibi araştırdım. Vücut geliştirme sporu yapanlar bile yarışma dönemlerinde çok proteine ihtiyaç duymuyorlar. 1.6 ile 2.4 gram erkek için sporcu ise ideal doz. Kadın için ise 1.2 ile 1.8 arası ideal doz.
Bu oranları bir kadın çook basit alabilirken erkekler ise sadece 2 öğün yiyerek dahi alabilir.
Örnek veriyorum akşam yemekte 300 gram hindi göğsü ve salata mantar felan yesen 75 ile 80 gram arası protein almış olursun. Kahvaltıda da 30 gram alsan 110 gram yapar. Protein neydi yağsız kütleye göre hesaplanıyordu. Diyelim hedef kilon 80 atletik ve fit olmak istiyorsan yağ oranın %15 altında olmalı. Çıkar 80 den %15'i 68 kaldı çarp bunu 1.6 ile 108.8 çarp 2.4 ile 163.2 yani senin 108.8 ile 163.2 gram arası protein alman gerekir. 2 öğün ile ne hesaplanmıştık 110 gram protein yani bu aralıktasın. Değeri daha da arttırmak istiyorsan kuruyemiş yersin ortaya öğle yemeği eklersin kolajen içersin felan maksimum dozu alırsın. Kısaca toza felan gerek yok.
Sana sağlık üzerine hazırladığım videomu izlemeni öneririm.
Komik olmayın yahu.. Kas kütlesi için kilo başına hesap o azami 1,5 gram her kilo için. Antrenman düzeyi sert ise definasyon başına 2 gram ölçü şart. Kaldı ki hangi araştırma. Araştırma deyip geçiyorsun. Göster araştırmayı, makaleyi. Kaldı ki makale olarak yayınlanacak ve tüm uluslararası ölçüde kabul görecek litaretüre geçmesi gerek..
Ek olarak, hindi füme işlenmiş gıda, onun yağı ve karbonhidratı zaten başlı başına eksi etki. Yüzde 15 altı yağsız vücut öyle hindi füme ile alınan sıradan öğünler ile olacak şeyler değil dostum. Amino asit dengesi, protein sentezi.. Hücre içine entegresi vs bunları atlayıp ko başına kas hesabına giriyorsun..
Ek olarak 168 gram protein demişsin. O öyle iki öğünde alınmaz hele kaldı ki market rafında ürünler ile hiç alınmaz. 168 gram protein ciddi bir miktar. 3 öğün et yesende alamazsın.. Mantar salata bunlar sadece yağ kitlesini düşük seviyede doğal öğün destekleyicileri..
Toza gerek yok demişsin.. Bugün Amerika bodybuilding merkezi.. Sahte toz yapan kadar iyi toz yapan markalarda var. Yani olay protein tozu değil, bunun beta alanini var, glutamini var, bcaa dallı zincirli lözini var, keratini var.. Pre-workout daha dahil etmiyorum..
Dr. Oz bizim Mustafa sarıgül gibi realite seviyor.. Hakli olduğu yanlar firmaların kalitesi düşük ürünler sunduğu..
Son dip not olarak, kuruyemiş protein sağlamaz, sağlıklı yağ grubudur. Onlarda çiğ halleri.. Badem, kaju, fındık, fıstık..
@IRobin 1 tane ağzımdan hindi füme lafı çıkmadı ek olarak bilimsel makaleler eşliğinde konuşmalısın bu şekilde destan yazıp yanlış diyerek zeytinyağı gibi suyun üstüne çıkamazsın. güncel bilimsel makalelerini bekliyorum. ben sana tüm yazdıklarımı bilimsel açıklarım hatta türkiyede satılan tozların bağımsız test labaratuvar sonuçlarını da gösteririm yurtdışındaki markaları da üzerinde 24 gram yazıp içinden 4 ile 6 gram protein çıktığını da ispatlarım peki sen bana ne ispatlayacaksın?
@IRobin https://www.youtube.com/watch?v=OsUZrphhWXw video ortada savaş cebeci bile yağsız yağ oranına göre protein hesaplanır demekte. kendisi bodybuilding yapanlara göre oran veriyor ama bilimsel olarak oran erkekte 1.6 ile 2.4 arası. Ben 80 kg olan %15 yağ oranı olan birisini ele aldım ve hesapladığım 2 öğünle bile 1.7 1.8 gram protein alıyordu kişi. neyse hadi sen yanlış bilgilerine inanmaya devam et iyi geceler.
Yukarıda ki arkadaşın tavsiyelerine aman kulak asma dostum yoksa sağlıklı bir yapıdan uzaklaşırsın. Zaten engel atmış, yeteri kadar yanlışı var.
Seb en iyisi bi hedef koy ve ona göre trainer veya bu işi yapan spor salonundaki vücut geliştirme işini yapan kişilere.. Protein sentezini de iyi araştır, sonra gider saçma sapan bilgiler ile sana protein gramajı veren ahmaklara kanarsın.
En İyi Cevaplar