AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Tam olarak bilmek istediğin ne
Yeni spora başladım ilk günümdü hocalar hareket tarzı şeyler gösterdi dumbelle ve dumbelsız. 1 saat sürdü spor, bugünlük yeter dediler. Yürüyüş bandına henüz bindirmediler. Başlangıçta böyle mi oluyor sporda? Yeterli mi yaptırdıkları
Çok saçma bi şey bu yürüyüş bandına bindirmemekte nedir
Zayıflama için mi başladın yoksa zayıfsın ama fit bi vücut için mi başladın
Zayıflamak için ama şekilli zayıflamak
O zaman cidden çok saçma bi gün uygulamış
Kurumsal spor salonu mu özel mi
Özel belkide ilk gün diye mi bindirmediler
Alakası yok bence özelse kesin bindirirdi ya hoca deneyimsiz ya da kafasında ilgnç bir program var
Soru nedir?
Yeni spora başladım ilk günümdü hocalar hareket tarzı şeyler gösterdi dumbelle ve dumbelsız. 1 saat sürdü spor, bugünlük yeter dediler. Yürüyüş bandına henüz bindirmediler. Başlangıçta böyle mi oluyor sporda? Yeterli mi yaptırdıkları
Yaptırdıkları programın ne olduğunu bilmeden bir şey diyemem ancak zaten ağırlık egzersizi maksimum 1 saat sürer. Senin hedef ve amacın kas inşası ve sıkılaşmaysa kardiyo ile zaten çok fazla işin olmamalı. Haftada 1-2 defa kardiyo yeterli gelir.
Hem kilo vermek hem sıkılaşmak
Ağırlık çalışmak uzun vadede daha kalıcı yağ yakımı sağlar. Bence kardiyoya çok fazla yüklenme zaten :) Ancak gittiğin salonun hocaları sana ne program uyguluyor onu da bilmem gerekir.
Yani gösterdiklerini yaptım tam bilmediğim için anlatamıyorum 😅
Peki yürüyüş bandına ne kadar süre binilmeli binilirse
Sana yaptırdıkları egzersizin bir listesini iste bence, en azından ne yaptığını bilelim ki yanlış ya da zaman kaybına neden olacak işler yapılmamış olunsun.
Ancak sana kısa bir örnek vereyim.
2 Adet göğüs egzersizi
2 adet sırt egzersizi
2 adet omuz egzersizi
3 adet bacak egzersizi
1 adet ön kol egzersizi
1 adet arka kol egzersizi
Yapılır ve yeni başlayan bir kişi full body adı altında bu antrenman planını 3 ay boyunca haftada 3 gün tekrarlar...
Ağırlık egzersizi yapmadığın herhangi bir gün gidip koşu bandına binebilirsin. Maksimum 30 dakikayı geçmemeli.
Olur yarın sorayım :) ama dedikleriniz kadarını yaptırdılar büyük ihtimalle
Ağırlık ve yürüyüş bandı aynı anda çalışılmıyor mu :)
Bilmediğim için soruyorum da😅
Yeni başlayan bir bireyin ağırlık antrenmanlarıyla, kardiyoyu bir arada yapmasını ben tavsiye etmem. Çünkü kasların zaten yoğun bir antrenmana alışık değil. Bu süreçte bir hamlık yaşayacaksın, vücudun alışık olmadığı bu rutinde devam ederken kendini iyileştirmek için çaba sarfedecek...
Sen gidip iyileşme sürecine destekte bulunmak için daha iyi dinlenmeyi hedeflemek yerine daha fazla yormaya kalkarsan kas inşası değil, kas yıkımı oluşturursun. :)
Dolayısıyla ilk 3 ay pazartesi, salı, çarşamba full body ağırlık antrenmanı yap, cuma günleri yürüyüş bandında çalış... Geriye kalan toplamda 3 gün dinlen.
Tamamdır teşekkürler haftada 4 gün yeterli o zaman:) Peki bu çalışmayla kilo veririm değil mi haftada 3 gün ağırlık çalışmış olacağım çünkü
Ağırlık antrenmanlarını doğru kilo ve doğru formda acele etmeden çalışırsan şayet hem vücudun şekillenir hem de yağ yakımını hedeflemiş olursun.
Sana en büyük tavsiyem sakın basküldeki rakama odaklanma. Çünkü baskül her zaman yanıltır.
Ağırlık çalışan insanların kas kütlesi artacağı için tartıda kilonun yükseldiğini görebilirsin.
Senin tartın, aynan olsun. :)
Tamamdır son bir soru daha 😅
Başlangıç için ağırlık kaç olmalı çünkü bacak açma ve kapatma yaptılar ona göre dikkat edeyim ağırlığa ve iki elime ağırlık verdirip çöktürdüler bunları yaparken ağırlık ne kadar olmalı :)
10 çarpı 3, 30 kere yaptırdılar tüm hareketleri
Herhangi bir egzersizde ağırlığın miktarını antrenörün değil sen belirlersin. Ağırlık vücudunda acı oluşturmayacak, seni üzmeyecek ve 12-15 tekrar aralığını çıkarabileceğin bir ağırlık olmalı.
Sana dambılla squat yaptırmışlar ancak bana sorarsan böyle makinesiz bacak antrenmanları için henüz erken olduğunu düşünüyorum.
O yüzden Machine Leg Press, Machine Leg Extension, Machine Leg Curl gibi makinelerde çalışman yeterli olacaktır. Bu egzersiz isimlerini youtube'da arşatırıp bulabilirsin. :)
Teşekkür ederim:)
Rica ederim ;)
yaptığım için biliyorum evet
Evet dinliyorum
Kardio ağırlıklı çalışıyorsun. Fazla kilosu olmayanlar için verilen bir antrenman tarzı bu
Aslınd vermek istediğim bir 10 kilo var :)
Boy kilon kaç
168-79
Varmış kilon 😂
Yani?
Önce bir vücut yağ oranına baklm baklm😀
Sor.