Mesut Özil futbolu bıraktığını açıkladı. Kariyerinin sonların Fenerbahçe'ye gelmesi ile çok şey beklenmişti kendisinden ama bekleneni tam anlamıyla verememişti. Türk futboluna katkılarını nasıl buluyorsunuz? Sever miydiniz?

Mesut Özil futbolu bıraktığını açıkladı. Kariyerinin sonların Fenerbahçe'ye gelmesi ile çok şey beklenmişti kendisinden ama bekleneni tam anlamıyla verememişti. Türk futboluna katkılarını nasıl buluyorsunuz? Sever miydiniz?

Mesut Özil'in Real Madrid kariyeri gerçekten çok iyi bir kariyerdi ama sonrasında gittiği yerlerde dikiş tutturamadı. Türk futboluna herhangi bir katkısı olmadı çünkü sahada iyi olduğu dönemlerde Almanya ile özleşmiş birisiydi ki kendisi de önceleri kendimi Alman hissediyorum tarzında söylemlerde bulunmuş birisidir yani kimse Mesut Özil'i Türk olarak görmüyordu, zaten milli takım tercihi de Almanya'dan yanaydı.
Arda Turan mesela özellikle Atletico Madrid dönemlerinde başarılı, güçlü Türk olarak sunuluyordu ülke futbolunda o dönemler idol görülüp başarılı olmak için örnek alınmış bir futbol kariyeri vardı ama Mesut'da böyle bir durum yok.
Prime döneminde bile formsuz bir futbolcuydu Mesut,30 maçın 15 ine çıkan 15 i sakat gezen bir futbolcu, Türkiye’ye geldikten sonrası zaten tam anlamıyla fiyasko. Gerçekten sadece para aldı fener ve Başakşehir’den, zamanında rvp bir sürü güzel iş yapmasına rağmen eleştiren insanlar Mesut özil’i hiç eleştirmedi nedense. Rvp Fener’de oynarken fener’in kadrosu çok kötüydü, bencil oyun vardı sahada pas atmıyorlardı adama topla buluşma oranı çok düşüktü. Ona rağmen 2 sezonda güzel gol katkısı yapıp gitti, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzon hepsine saplayıp gitti. Mesut en ufak bir katkı vermedi Fener’e.
Türkiye'ye geldikten sonra ve öncesi diye bir Mesut Özil vardı. Simdi o da yok, isabet olmuş. Türk ve muhafazakâr aileden oldugu konusunda övünen bir isim Türk milli takımını seçmedi. Türkiye'yi secseydi öyle büyük takimlarda oynayamayabilirdi, körelirdi, hal böyleyken parayı seçmiş oluyor. Alman milli takimindan kovulunca kapagi Türkiye'ye atan bir futbolcu. Dediğim gibi Türkiye'ye gelmeden önce iyi futbolcuydu.
Turkiyeye gelen turk ya da yabanci futbolcular zaten kariyerleri bitince geliyorlar. Yabancilardan da 30-35 hatta daha uzeri yaslarda en verimsiz zamanda geliyorlar, faydalari olmasa da bir miktar daha parayi cebe indirip, birkac sene oynayip sonra birakiyorlar. Futbolcular icin sanki türkiye emeklilik ulkesi gibi. Boyle emeklilige can kurban tabi. Artik gelecek vaadetmeyen oyuncularin ceplerini doldurup öyle yolluyorlar ya da birakiyorlar. Bunlari genel olarak soyluyorum sadece özil icin degil. Futbol kadar gereksiz bir spor yok ve donen paraları haketmeyen dallar arasinda bence ilk sirada.
İş âhlakı tqmamen Drogba 35 yaşında geldi iş yaptı mesela bizimkiler iş âhlakı olmayanları transfer ediyor
Nicolo zaniolo öyle değil ama hem genç hem de potansiyeli var
Cevap
44Cevap
Hiç bir katkısı olmadı bence
Türk futboluna 5 krş faydası olmadı. Almanya milli takımından kovulduktan sonra çok hızlı bir düşüş yaşadı. Geldi sadece yattı. Futbolundan başka her şeyiyle konuşuldu. Kimse onun adını hatırlamayacak bile.
Mesut Özil ve Türk futbolu arasında bir ilişki yok diyerek soruyu kitliyor ve itibarsızlaştırıyorum. Kendisi Alman ekolünden biri soru çok saçma olmuş. Türkiye'de oynadığı süreç kastediliyorsa vasatın da altındaydı.
Aman Allah'ım nasıl üzüldün nasıl üzüldüm anlatamam Şu anda birlikte ne yapacağımı bilmiyorum Kendimi hiç hissetmiyorum
Ya bıraktıysa bıraktı ben de hiç bir alakası yok
Türk futboluna bir katkısı yok adam Alman ekolünün bir temsilcisi Türkiyeye gelme nedeni de para kazanmaktı yani bir milli katkısı yok
Oynadığı takımlara katkısı oldu Fenerbahçeye kadar taki..
Türkiye'ye özellikle de Fenerbahçe'ye hiç gelmemeliydi. 34 yaşında kariyerinin en uç noktasında bir futbolcu rezil oldu...
Futbol onu bırakmıştı zaten. Son yılları saymazsak kariyeri başarılarla doluydu. Bir Mesut Özil geçti futbol dünyasından
Darısı Ronaldo’nun başına dilerim, zirvede bırakıp öyle hatırlanmak en güzeli. Böyle silinerek kayıp gidiyorlar
Kendisi futbolu zaten Arsenaldeki son yıllarında bırakmıştı. Türkiyede son bir vurgun yaptı ve durumu resmiyete döktü.
Çok fazla katkıda bulunduğunu düşünmüyorum. Yıllarca Almanya'da, İngiltere'de dünya devi takımlarda oynadıktan sonra bir nevi tatil yapmaya geldi.
Prime zamanın da iyiydi ama son 4-5 senesi çöp.
Türkiye de hiç bir anlamı yok. Max 2 gün sonra unutulacak bir futbolcu
Türk futboluna katkı derken? Kendi kendini bitirdi iyi topçuydu.
Onu Cristiano Ronaldo’nun “ beni dünyanın en iyi forveti Mesut yaptı “ demesi ile hatırlayacağım.
+ attığı Bounce golleri ile.. 💛💙
Futbol Mesut’u bırakalı uzun yıllar olmuştu isabet olmuş
Kendisini her zaman galatasaraya attığı o güzel gol ile hatırlayacağım
Katkılarını tam bilemiyorum ama kendisini bi türlü sevemedim nedense..
O değil de Fenerbahçe buna çok katkıda bulundu gider ayak büyük servet aldı 😁
Ne katkısı len 😂😂 şampiyon olmadan gitmeyecekti her fenevli gibi o da fos çıktı 😂😂
Fenerbahceye bır fiske bile yaramadı tırt oldu transfer
Prime dönemi iyiydi. Türkiye ye gelince siyasete bulaştı gözden düştü.
Abi işte Avrupa’da vitrin yaptı Fener’imin paralarını cukkaladı
Bazi çiçekler bazı topraklarda açmıyor maalesef
Türk futboluna katkısı olmadı. Alman milli takımında oynayan futbolcu, türk futboluna nasıl katkı sağlayabilir? Fenerbahçe'de zaten berbattı.
@everkeğii Almanya milli takımında oynadı. Doğma-büyüme Almanya bile olsa, türk asıllı. Türk futbolu için + sağladığı bir olayı olmadığını söylüyorum. Geldiğinde ise, zaten futbol onun için bitmişti. Hiç bir şey yapmayarak para kazandı resmen.
@everkeğii Problem o değil ki. Fenerbahçeliyim ve kaç para aldı taraftarı olduğum kulüpten. Aldığı paranın karşılığı ise sıfır. Kendisi de futbolu kafasında bitirmişti. Yaptığı tek şey erkenden bırakmak yerine, para söğüşlemek oldu. O paraya genç, bambaşka futbolcu alınabilirdi.
1. O paraya genç oyuncu almazlardi çünkü taraftar yıldız ister
2. Aldığı parayı çıkartmıştır, çünkü bilet sattirdi forma sattirdi
3. Bence mesut oynuyordu ama teknik direktör ile anlaşamadı oyunu mesutun üzerine kurmadilar, değerlendiremedik yani yoksa mesutun ölüsü bile iş yapardı bu ligde
Fenerbahçe'nin elinde patladı resmen. Lige herhangi bir katkısı yok açıkcası. Güzel bir kariyer geçirdi yeter ona :)
Hiçbir katkısı olmadı Türk futboluna 😅😅
Heee belki gençlere söğüş nasıl yapılır onu öğretmiş olabilir tabii
Cincona taktı, gerçek Fenerli oldu. Ölse de gam yemez.
Turk ligine nedenc genç yıldız futbolcu gelmiyor cunku kariyerini bitirirp
Türk futboluna reklamdan başka bir katkıda bulunamadı..
Kendini Alman hissediyordu. Milli takıma gol atinca
Amine en iyisini bilir.
Katkı 0 😃
Fb e gelerek bitirdi kendini
oturup para yeme saati afiyet olsun
Keske hic fenere ugramasaydi
Fb e geldi bitti
Harcanırdı bu ülkede
Fenere geçince bırakmıştı zaten
Son yılları çöptü hep
futbolu 5 sene önce bıraktı zaten
Alman futbolunun 1/100 katkisi oldu..
Bize bir faydası olmadı
fener aldı bunu ücretsiz diye
Evlenince bırakmıştı zaten.
Ben bir katkısını görmedim
Mesut Özil zaten futbolu yıllar önce bırakmıştı.
Fenerbahceye geldiğinde cok ümitlenmistim
Ne katkısı la şampiyon mu yapmış 😂
Türkiyeye gelmiş enkaz transferlerinin başını çeker
Türk futboluna katkıda bulunmadı.
Bize ne faydası var bunların
Alman futboluna katkısı vardır onun.
türk futboluna katkısı yok
İsabet olmuş gerek yok oynamasına
Yapma be
Sıfır katkı
İsabet olmuş.
feneri iyi yedi :)