Kol kaslarımı nasıl güçlendirmem lazım. Beslenmem mi çok zayıf kalıyor. 🥺

Kol kaslarımı nasıl güçlendirmem lazım. Beslenmem mi çok zayıf kalıyor. 🥺

daha dik bir yüzeyde deneyin. bu vücut ağırlığınızın kaymasına ve kaslarınıza binen yükün azalmasına sebep olacak. böylece daha az ağırlık olduğu için 10-15 tekrar bile çıkartabileceksiniz. önemli olan da bu yüksek tekrara vücudu alıştırabilmek. çünkü 3 şınavı zor çekiyorsunuz ve bu rakam ile kasları alıştırmak oldukça zor. yüksek tekrara ihtiyacınız var. zamanla şınav çektiğiniz yüzeyin dikliğini düşürerek şuanki haline tekrar düşmelisiniz. bunun haricinde, şınav çok çeşitli kas gruplarını çalıştıran bir egzersiz. ama en önemlisi burada göğüs ve arkakol kasları. özellikle arka kol ile ilgili daha fazla idman yaparsanız, şınavınızın da rahatladığını göreceksiniz. bol şans
Çok teşekkürler 🙏
Bence beslenmenize daha çok dikkat edin bir de yeterli protein aldığınızdan da emin olun bir de bence kendinizi sürekli zorlayın yani bir gün 3 tane çektiyseniz yarın 4 tane çekin yani üzerine koyarak giderseniz güçlenebilirsiniz
Kendimi kaldırabilirsem 4 olacak😅
Ağırlık çalışarak guclendire bilirsin kollarını hem kas yapman da hemde güçlendirme olarak faydası olabilir. Kol kasların iyi gibi ama daha iyi olmasını istiyorsan ağırlık çalışması da etkili olur
Fitness a gitmeye üşeniyorum işte haklısın ama çok disiplin istiyor:( evde yetersiz mi kalır
Evde reformer step tahtası pilates aletleri var ama biraz ağırlık almam gerek sanki dumbell falan
Evet disiplin lazım pes etmemem gerek
Teşekkürler
Beslenmeden ziyade düzenli olarak kol çalışırsan avantaj sağlar. Ek olarak plank yapmanı tavsiye ederim. Karın kaslarına etkisi olduğu kadar kollar içinde dayanmayı arttırıyor.
Cevap
48Cevap
Kollari guclendirmek icin biceps yerine triceps calismak daha mantiklidir, koldaki en buyuk 3 lu kas gurubudur.
Ne kadar calisirsan calis bir erkek gibi kaslarin gelisemez cunku kadin vucudunda testesteron cok dusuk seviyededir.
Tavsiyem. Ayak parmaklarin ve ellerin yerde sinav cek cekebildigin kadar. Hic beklemeden dizlerini yere koyup devam et, negatif agirlikta slow yap hareketi. 1-2 gun araliklarla bunu yaparsan kaslarin kendisini eskisinden daha guclu bicimde onarmis olur
Teşekkürler dikkat edeceğim🙏
Knk dizlerinin uzerinde çek
Normal dene sonra dizlerin uzerine cek
Ben boyle 25 tane cikartmistim
Teşekkürler🙏
yarım şınav çekerek şınavını geliştirebilirsin
ayrıca dambıllarla çalışıp kol güçlendirilebilir
1 aydır gelişmemiş olması normal bir şey değil. Dizlerinin üzerinde şınav çekerek çok tekrar ile kaslarını daha aktif edebilirsiniz. Birde bu şekilde çalışmayı deneyin.
Gelişti 1 bile çekemiyordum 3 oldu işte 😅
Yani şöyle düşün 3 çekebiliyorsun hergün bu üç şınav için en fazla 1 dakika denersin o kadar
Ama dizlerinin üzerinde şınav başlayıp tükenen kadar hergün yaparsan farkı göreceksin
Bence kuvvet kazanana kadar diz üzerinde yapın sonra yavas yavaş normal olanı denersiniz
kız sınavı çekmeyi dene böyle zorlaniyorsan sonra normal sınava geç
Devam et alışırsın gün geçtikte tekrar sayısı artar
Kolların yandığı anda ne kadar çekersen okadar artış gösterir bir sonraki sınavında beslenme yüzünden değil kasların zayıf sadece
Yanması önemli değil yansın zaten 3 ten sonra kalkamıyorum ki😅
Zorlucaksın başka türlüsü olmaz
Kollarının vücuduna yapışık olması lazım. Triceps ve göğüs kaslarıyla ilgilidir şınav. 1 aydır gelişim sağlayamamak normal değil.
Yanlış yapıyorum o zaman :/
Gelişim sağladım bu arada 1 tane bile çekemiyordum 3 oldu ama gene de kollarım çok güçsüz 😅
Tamamdır teşekkürler 🙏
kol idmanı ardından protein ve karbon hidrat almalısın . ayrıca ne yediklerin önemli. istersen küçük listede hazırlarım. yemek listesi.
Yemek konusunda çok seçiciyim anca muz yulaf ton balığı falan yiyorum.
Beni zorlayan yemek zaten :/
sen bilirsinistersen ben sana hazırlarım kısa bir yemek programı. yaptıklarım başarı gördü. yanlışda anlaşılmasın bunu benden iyi bilen yok demiyorum. bende millette sorarak yapıyorum.
Yaz istersen ama yumurta, ananas ve avakoda yiyemiyorum. Alerjm var
tamam ama istek atman lazım gizlidesin
3 ten sonra 3 tane de yarım şınav çek. bir sonraki hafta 5-6-10 derken bi bakmışsın 5-6 nrmal şınav çekebiliyorsun
Deneyeceğim🙏
kolay gelmesin. kolaysa işe yaramıyor demektir ;)
Biraz ağırlık kaldırarak kol kaslarını geliştirmen gerekli. Direkt şınava yatman mantıksız.
Evde ne kadar ağırlık kaldırabileceğim evdeki imkanlarla anca
beslenmen zayıf kalıyor olabilir protein ağırlıklı beslenebilirsin
Yumurta hiç yiyemiyorum avokado ve ananas midemde alerjiye sebep oluyor. Et ya da tavuk anca 🥺
Yumurta yiyemem asla :/
Kolların guclenince yaparsın. 30 tane yapıyorum eskiden 2-3 tane zor yapıyordum.
🙏 inşallah
2 kg dambil çalışıyorum kollarım için. Koşuyorum kondisyon için. Yaşım 35
Bilek, kol ve omuz kaslarını halter çalışarak güçlendirmelisin. Ve şınav için aralıklarla sık tekrarlar yapmalısın.
Bacakları birleştir, kolları biraz daha aç. askeri usul çek şınavı. benim rekor askerde 88 di
Ama o zaman pozisyon yanlış olmuyor mu
askeri usul öyle knk. omuzlara tam çalışmalısın. Bide ağırlık çalış. 0,500 gr ile başla. haftada 500 gr artırarak yükselt
Tamam deneyeceğim teşekkürler
Rica ederim kolay gelsin.
Kolların ağırlığa aşına olması lazım kondisyon kazanmak yani bir süre devam et olur
Bence beslenmenize daha çok dikkat edin bir de yeterli protein aldığınızdan da emin olun
Yaparsın yaparsın çok deneme yapman lazım deneme yao alışırsın
Bence iyisin Allah sahibine bağışlasın ayağına taş değmesin melek kiz
Kondisyonla alakalı bir durum surekli tekrarda bu sayı artarak devam eder
Bakacağız 🙏
Teşekkürler 🙏
pratik yaparak gelişir
Kollar da maşallah iyiymiş nasıl çekemiyosun
İçi boş demek ki 😂
O zaman çözüm protein 😂
Önce ısınma hareketleri yapsan
Yapmadığımı kim söyledi 😅
Kolların güçsüz. Vücudun güzel ama.
Ne zmndan beri sinav yapiyorsun
1 ay ama her gün değil haftanın 3 günü
Güç çalışması yapman lazım
Fitnessa gitmiyorum evde yapıyorum :(
İşte zorlayıcı antrenman yapacaksın.. sonra kendiliğinden gelişiyor o.. evde o işi zorlamak biraz zor... Olur da
Plank yap ben de şınav beceremiyorum
Plank yapıyorum ama normal şınavıda tam ve düzgün çekmem gerek:(
sınav daha kolay aslında
@salsero038 bence daha zor
ne zamandır sporla ilgilisin
@salsero038 kafama estiği zamanlar)
plank öğren sonra denersin
Plank yapıyorum
şu an Oyle kaç çektşn 😂🙈
pes etme biraz zaman gerekli güçlenmen için
Yapa yapa alışıyorsun
bi garı bulsam 100 tene çekerim
ben yardım edeyim istersen ;)
Resimdeki sen misin?
Şınav pozisyonunda bekle. Zaman tut.
mükemmel çalışmaya devam
Arkanda olmak isterdim destek atardım
Bu bıldırcın kim
Baska hareketler yap
Yapıyorum zaten:D
Beslenme yüzünden
Et falan sürekli tüketiyorum aslında ama sabah kahvaltı sıkıntılı benim acıkmıyorum
plank yap
Plankta yapıyorum
canın kıymetli bence
Yok zorluyorum valla gücüm yok
Yaptıkça kuvvetlenirsin
ihtiyacın yok sanki.
Var güçlenmem gerek
Kimi dövecen gı.
Kendi vücut ağırlığınla yapılan hareketleri ne kadar iyi yaparsan diğer sporlara etkisi iyi oluyor çünkü
Zamanla olur
Devam ede ede
Kollar salam. gibi
Fiziğin iyi
Plank yap.
Şinavi niye çekiyon ki
Allah çektirmesin
Olur zamanla
Kolundan daha çok g. otun gözüküyor
O senin bakış açın
Bende iyice saldım ya
Zamanla artar