Buraya üye olalı İlk sorum. Şimdi, evim ile iş arası 7 km. Ve kırsal Bir yerde yaşıyorum. Bu 7 kmlik yolun ilk (ortalama) 1 kmsi yokuş bildiğin yokuş. Belki 30 derece. Sonra bi 2 km düz ve sonra 1 km dereye doğru aşağı, köprüyü kadar. Sonra 3 km yine yokuş normal şekilde. 100 kiloyum. 180cm boy. Versem versem en fazla 5 km veririm. Şimdi ben hangi bisiklet almalıyım. 250 watt mi 500 mi 750 mi kaç jant. Bu arada petal da çevireceğim gücüm yettiği kadar. Bu Bisikleti hem okanomik ve hemde spor için almayı düşünüyorum.
30 Derecelik eğimi olan bir yere 250W motor gücü az. En az 500W olmalı ve 26 - 29 jant bisiklet bakmalısın. Bulabilirsen 29 jant al ve lastikler tur - yol bisikleti inceliğinde olsun.
Ayrıca 500W Motor gücünü sadece motorun gücünü kullanarak o yokuşu çıkamazsın hiçbir şekilde. 1000W olsa bile çıkamazsın. Çünkü bunlar genellikle arkadan destekli ve çift çeker değil. Yani yokuşlarda Pedalı çevireceksin her türlü.
Sağol bilgi verdiğin için. bir şey daha sorayım. Şimdi bisiklet fiyatlarına bakıyorum elektrikli. 15 e 30 45 80 bine var gösteriyor. Görünüşleri aynı. Ne olurda bu kadar fark oluyor
Kullanılan Motorun gücü ve menzili fiyata etken sağlar. Bisikletin kullanılan parçaları da buna dahil. Vites, fren ve aynakol takımının markası + kalitesi. Bisikletin kadro ve jant boyutu fiyata etki eder. Ama en büyük etki bu durumlarda motordadır.
500 watt almalisin fakat burada muhim konulardan birisi de motor kadar batarya. Amper ve Volt degeri yuksek olani secersen gerek menzil gerek batarya omrun de bi o kadar uzun olabilir.
Bataryasi 48 volttan asagi olmasin hakeza amperi de 12.8 lerden asagi olmasin. Yukarisi olsa daha da isine gelir. Bu ozelliklerlede batarya seni +40km menzilde dahi eglendirir. Hele de performans tutarsan ilceler arasi yol almak dahi mumkun..