Merhabaa 🌸
Bacak antremanlarından sonra hep acıkmaya başlıyorum bugün de bacak günümdü ve antrenmandan sonra aşırı derecede acıktığımı hissettim ama öyle böyle değil herşeyi yiyebilirdim o an 😅
Bacak çalıştıktan sonra çok acıkmanın sebebi nedir?

Merhabaa 🌸
Bacak antremanlarından sonra hep acıkmaya başlıyorum bugün de bacak günümdü ve antrenmandan sonra aşırı derecede acıktığımı hissettim ama öyle böyle değil herşeyi yiyebilirdim o an 😅
Bacak çalıştıktan sonra çok acıkmanın sebebi nedir?

Ben en çok bacak seviyorum zaten. Diğerlerini aynı iştahla ve istikrarla yapmıyorum. Özellikle kol çalışmaktan nefret ediyorum 😅
Bacağı seviyorsan sen de daha çok efor harcadığın için acıkıyor olabilirsin
Yorumlarda hep yazmışlar zaten. Buna ek motivasyonla da doğru orantılı ne zaman motivasyonum düşük olsa o gün antremanda aynı eforu sarf etsem bile ardından zorla yiyorum ama motivasyonumun yüksek olduğu gün aşırı acıkırım
Fazla efor kaybediliyor çünkü. Vücut enerji ister.
Kas yoğunluğunun en çok olduğu yer bacaklardır. Bacak antremanları yorucu olduğundan bir çok sporcu bu günleri atlar.
Ben atlamam asla benim için önemli
Herkes için önemli. Ben bilerek çok yapmıyorum bacakta kas yoğunluğu fazla olursa çabuk yoruluyorsun çünkü.
Cevap
18Cevap
Genel olarak spordan sonra fazla enerji yani kalori kaybedilir kasların proteğine ihtiyaç duyar ve aynı aynı zamanda vücut enerji olarak depolanmış glikozu kullanır bu boşaldığı zaman vücut acıkır.
Antermanda hissetmezsin kaslarda gevsekkikten dolayi laktik asit birikmesi olur bi kaç gun agrir biraz fazla antereman yapmişsin demek ki yani ayaklarin basindan yukarda olacak sekilde dinlen biraz daha çabuk gecer
En çok kas kütlesi bulunmasından en çok kalori harcayan antrenman bacak gününde oluyor. Ben ful body ve bacakta da ağır çalıştığım için bende aynı :)
bacak kasları vücudun en büyük kaslarıdır
bu böyleyi çalıştırmak çok efor ve enerji ister
dolayısıyla harcanan enerji açlık olarak kişiye geri döner
Yorum yapan Arkadaşlar çok güzel ve net bir şekilde açıklamışlar zaten ben aynı şeyi ısıtıp ısıtıp tekrardan önüne koymak istemiyorum. Umarım sağlık sorunu yaşamazsın sağlıklı günler dilerim.
Valla ben hiç acıkmıyorum spor günlerim de kahvaltı bile yapmıyorum tek yediğim sadece akşam yemeği akşam çayı tatlısı ve 3 litre su tüketimi 😄
Basmaya devam 💪😎
Bacak çok kolay gibi görünen ama bana göre en zor antrenmanlardan birisi. Muhtemelen bu antrenman sırasında fazlasıyla enerji yaktığın için acıkıyor olabilirsin.
Vücudunuzdaki en büyük kas gruplarının çalıştırıldığı bacak antrenmanları yoğunlukları sayesinde metabolizmanızın daha hızlı çalışmasına sebep olur. Metabolizmanın hızlanmasıda acıkmaya neden olur.
Bacakta birden fazla kas grupları olduğu için çok fazla enerji harcatır o kadar kas grubunun çalışması halsizlik baygınlık yapabilir
Bence senin iştahın ile alakalı. Normalde bacak çalıştıktan sonra açlık olmaz.
Karın bölgesi çalıştığı için oluyor bende ayni oluyor
Sanırım hareket ve enerji kaybettiğin için o an, açlık ile karşı karşıya kalıyor olabilirsin..
Çünkü direk miğde hızlı öğütür kız olduğun için daha fazla efor gidebilir
Vücut efor güç sarf ediyor çünkü yorulmadan dolayı haliyle acıkma susama oluyor
bisey sorucam spordan dolayi cok et tuketiyormusun
Evet protein ihtiyacı için.
peki ne kadar tuketiyorsun ve genelde tavuk mu yiyorsun
Tavuk, balık fark etmiyor ama en çok tavuk.
yani mesela tahmini olarak bir ayda toplam kac tam tavuk yiyorsundur
İnan bilmiyorum ama çok yiyemiyorum haftada 2 kere falan.
ooo 2 kere cok az spor yapiyorsan hergun yemen lazim ama parada lazim tabi
Ben haftada 4 gün yapıyorum ama proteini tavuktan almak çok zor eğer babam kasap olsaydı hergün yerdim 😂
dogrudur anladim😁sehir neresiydi
Kayseri.
oooo baya uzak😁
büyük kas grubunu yıpratıyorsun gayet normal
Harbi çalisiyon demekki 😅
Koca gudli kızlar çabuk acıkır
Efor harcadığın için olabilir
Efor gidio
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?