Ancak bu saldırganlığa dönüşen ve çevresindeki değerleri görmekten yoksun olmak durumuna ise holiganizm denir. Fanatizm bir sevgi eylemi, holiganizm ise aşırı fanatizmin yarattığı saldırganlık boyutudur.
BU FARKI ANLAYIN LÜTFEN
eğer futbolcu değilsen ya da futbolla iligli bir meslek yapmıosan. iddaa manyağı falan değilsen bence fanatizim de çok bile. çünkü sana bir getirisi yok. bende futbol oynamasını severim ama izlemem maçları takip etmem. bir faydası yok çünkü bana izlemenin takip etmenin. benim düşüncelerim böyle. bir maç için holiganlığa falan gerek yok fanatizm diyorsunuz holiganlık yaparak kavga şiddet çıkartarak hem fanatiği olduğunuz takıma hemde insanlığa zarar veriliyor. bunun yüksek sevgi ve sempatiyle alakası yok.
Fanatik olması itici değildir, erkeksi olması iticidir.
Eski bir bayan arkadaşım tam bir Beşiktaş fanatiğiyti. Birçok erkeğede taş çıkarırdı bu konuda.
Ama her zaman hanımefendiliğini koruduğu için, ara sıra maçta sapıttığı için hiç itici değildi.
Herşeyin bir yeri var bayan. Maçta fanatik, mutfakta aşçı, dışarıda hanımefendi olacaksın...
www.google.com.tr/imgres
Aynen fanatiklikten kastim kufur bafirma falan değil takimna verdigin destek ve sevgi
Anladm tskler :)
Rica ederim bayan.
https://i.hizliresim.com/66MdvN.jpg
Neden itici olsun aman canim sizde durup durup dusunup sacma sapan seyler soruyosunuz. olabilir gayet normal belki o sekilde kendini sevdirmeye calisiyodur ya da ne biliyim futbol maclarini izlemeyi ne kadar seviyosa basket ya da voleybol maclarinida o denli sevebilir ve maclarina gidebilir.
Maç günü atkımla beremle çıkarım sokağa... eğer şehrimde maç varsa gideriz de arkadaşlarla... ama tabi bir irfan abi gibi küfredip holiganlık yapmam
aynen bahsettiğim de bu zaten tşkler :)
Cevap
153Cevap
tribüne giden bayan taraftar sayısı çok az gerçekten... seyircisiz oynama cezası olunca bayanlar gidebiliyorlar statlara bence bu değişmeli.. holigan olsun demiyorum ama gönülden sevdiği takımın bütün marşlarını bilsin tribünlerde haykırsın güzel olur bence :)))
fanatiklikten kastım bu zaten gönülden sevgi bağlılık:)
o zaman ben bir iticilik göremedim :))
anladm tşkler :)
rica ederim :))
Bencede futbol gozumuzde itici ve erkeksi duruyor. Kızlar daha futbol oynayamasa bile gösteriş olsun diye bileklik takiyor forma felan giyiyor anlamiyorum Kizlar voleybola fanatik olmalı ilgilenmeli bence ama herkesin ilgi alanı farklıdır buna karışamam
kesinlikle farklı düşünme sen doğru olanı yapıyosun hatta kızların fanatik olması eşlerininde hoşuna gider mesela iki tarafta farklı takımı tutuyosa biri yener o sevinir ya da diğeri ve yenen yenilen tarafın üzgün olmasına dayanamayığ gönlünü alır felan güzel şey fanatiklik. d
ne güzel bakış açısı :))
fazla fanatiklik iyi değildir
kız için de erkek içinde
mesela kızın tuttuğu takım gol yiyor erkek arkadaşı da başına yüzüğü yiyor
neymiş canı sıkılmış gol yemişiz e erkeğin ne suçu var burada
bu sebepler bile ayrılmalarına yetiyor böyle şeyleri ciddiye almak çok gereksiz
yoksa normal olarak aşırışız futbol da oynayabilir maça da gidebilir
holiganlık ve fanatiklik farklı aslında...
holiganlık olay çıkartana denilir o farklı ya
fanatiklik te bazen huzur kaçırıyor
benim çok iyi anlaştığım bir arkadaşım var
ben fb takımını tutuyorum ama fanatik degilim arkadaşım da öyle ama koyu bir fb li
bir ara fb nin maçı vardı benim de haberim yoktu takip etmediğim için
arkadaşım maç var dedi bende fenerin maçı mı var dedim
yuh sana dedi
takım tutma en iyisi sen dedi
arkadaşlığımız fb yüzünden bozuluyordu
anladm yrmlar iiçin tşkler :)
rica ederim
oldukça iticidir.
futbol merakını öğrendiğim anda hemen ilişkilerime mesafe koyarım çünkü ortak özllikleri ağızları bozuktur ölçüsüzler saygı sınırını bilmiyorlar ve erkeksiler...
şimdiye kadar tanıdıklarımın hepsi böyleydi, diğerlerinin de farklı olduğunu düşünmüyorum.
bunları söylemek üzücü ama gerçek bu maalesef :)
Hyr canım o kufurlu knsanlar bagiranlar holigan oluyo bence ben macima gider insan gibi izler cikarim
gittiğin maç dene n şeyi de gördüm binlerce insanın birbirine en ağır şekilde sövüp hakaret ettiği tam bir toplumsar histerinin yaşandığı uzak durulası bir ortam.
"sizden çok var"ın pratik örneği
tek takımın fanatiğiyse sıkıntı yok, her türlü başımın üzerinde yeri vardır tercihlerinin. fakat eski sevgilim gibi, fenerbahçenin o maçtaki rakibinin fanatiği olursa, evde tencereler tabaklar kuruyemiş kaseleri havada uçar. o ney la öyle, cimbomla maç yapsak cimbomlu, gençlerbirliğiyle yapsak gençlerbirliğili. bildiği tek takım fenerbahçe ve onun karşısında kim olursa olsun fark etmiyor. başlıyor tezahürata.
o nasıl fanatiklik ya :S
Takım tutmak ya da maç izlemek değilde fanatik lik çok itici bana göre aynı şekilde erkek içinde geçerli ben bir takım için birbirini yiyecek dereceye gelen insanları mantıklı bulmuyorum. Ben Galatasarayliyim yabancı bir takıma karşı Fenerbahçeyi sonuna kadar desteklerim mesela maç kaybettiğimiz zamanda düşmanım kazandı gibi kendime dert edemem bu kadar boş değil hayat
Erkeksi olduğunda evet itici ama hanımefendiliğini koruyarak gerçekten spor anlayışı ile yaklaşımı fanatikliği candır.. La lı Lu lu oğlum lu küfürlü konuşmalar argo tabirler erkeklere kendini bu sayede beğendirme gibi sapkınlıklar hiç hoş değil.
Kesinlikle katiliyorum ben her zmn duzgunce izlerim kufrtmk falan cok saygisizca
sprun yok o zaman.
Erkekler tarafından kurulmuş bir sistemde yaşadığımızın farkındasın değil mi? Yani demek istediğim hemen her şey bu yönde zaten ve bence günümüz modernizminin aşması gereken bir durum.
Ben Galatasaraylıyım ancak fanatik değilim, pek de sevmem fakat bir kızın onu keyifle izlemesi, tepki vermesi hoş olurdu. :D
çok iyi tşkler :)
Holiganlik derecesinde degilse neden olmasin? Ama ikisinin arasindaki farki ayiramayan o kadar insan var ki. Fanatikligi sadece karsi takima kufur etmek sanan insanlar her iki cinsiyette de cok itici.
evet farkı ayıramayıp burdan aptalca yorumlar yaptıkları için güncelleme yaptım ztn.. tşkler yorum için :p
Duygularını özgürce ifade edebilen kızlar bence güzeldir. Fanatik futbol taraftarı bile olsalar.. Ben de eskiden oldukça fanatiktim ve asla pişman değilim.
tşkler :P
Hayır itici olsak nolur yani sevdamızdan vaz mı geçicez sanki :D hem buna maç izlemek denmez ki sevda denir aşk denir kadınlık erkeklik bir durum olduğunu sanmıyorum ama yürek gerektirir onu biliyorum (:
bana fazlasıyla itici geliyor :) zira kendimde sevmediğimden olabilir. ama futbolla ilgilenen kızları seven kişiler de tanıyorum.
yani arz talep meselesi.
herkez öyle diyo ama iş sevgilisine gelince benim sevgilim o kadar erkegin arasında maç izleyemez kıskançlık tripleri falan :D kanma canım bunlara :D futbol candır gerisi teferruat :D
ayneenn :)
TS :)
Tolgamıza iyi bakın size emanet :))
şu lafınla noktayı koydun aynen ADAMIN DİBİDİR o hangi takıma giderse işini hakkıyla yapar
tşkler yorumların için canım :)
Tabi ki hayır ben de fanatik galatasaraylıyım neresi itici takım tutmak savunmak erkeklere özgü birşey değil tabi ki aşırı fanatizme holiganlığa saldırılara karşıyım ama futbol tat verir hayata
aynen katılıyorum canım :)
l*n benle Evlen :D :D dA kjdnakjdaöd
Şaka bir yana fanatik kız iyidir (:
tşkler :))
https://i.hizliresim.com/Qgn6nr.jpg Bakk futbol dedinde yine aklıma geldi 😂😂
:))
itici ama bazen güzel
Bkz :
cdn.mothership.sg/.../...ea+World+Cup+2014+Fan.gif
Tabiki de izleyebilir ama fanatiklik başka bir şeydir. Fanatik kızlar kesinlikle iticidir. Zaten erkeğin çevresinde fanatik bir sürü arkadaşı var, erkek kız arkadaşının yanında o kadınsı farklılığı hissetmek ister.
bana asiri itici geliyor anlam veremiorum bayanlarin futbol merakina futbol erkekler e gore onlarin bile fanatik olanlari bana iticiden cok bryin yoksunu geliyor afedersiniz ama baska dert tasa yok buna takiolar kafayiya hayret
fanatik ve holigan farklı kavramlar :p
Bence herhangi birşeyin fanatikliği iticidir. Ve her daim karşı görüşte olan insanlar ile hzuursuzluk ve tatsızlık çıkartır. Ben futbol dışında da herhangi birşeye aşırı fanatikliğe karşıyım.
ben fanatiğim, isteyen itici desin hiç biri umrumda olmaz.
tuttuğu takımın bir oyuncusunu söyleyemeyenlerden değilim. Ben Volkan’ın hırsıyım, Sow'un gözyaşıyım, Alex’in adamlığıyım, Aziz başkanın direnişiyim. Ben Fenerbahçeyim.
Ya tabi futbolu sevsin isterim ama derbiden derbiye yani :D Ben kız arkadaşımla Beşiktaş'ın kronik sakatlarını, Ertğrul Karanlık'I falan konuşmak istemem yani.
benim futbolum sadece kendi tuttuğum takımla sınırlı ama fena hastayım o da ayrı :Pp
Trabzonspor :) en çok bayan taraftara sahip takım ayrıca :p
diğeri kimdi bulıyım renkdaşımı :D
etiketlemeyeydin be şaka yaptım :pp
TS nin gidişattan dimi :DD
çöpçatan çıktın ya sen de :p yok almıyım ben :)
:DD yorumlar için tşkler :))
@ByBaggins h geldn dostum :pp
Evet...
Maç izler, kızar eder, ofsaytı da bilir ama fanatizm her iki cinste de itici...
Holiganlikla karistiriyosun :)
"Erkekler gibi" konuşup atıyorum "Melo orta sahada mı oynar, bilmem ne olacak teknik direktör!" şeklinde yorumlar yapıyorsa ve "Ömrüm Fenerbahçe.", "Galatasaray için ölürüm." gibi beyanatlarda bulunursa hayli itici demek istedim...
Yoksa futbol "bilmek" ayıp değil, ben de biliyorum az çok...
Anladm tskler :)
kimseye zarar vermediği sürece futbol seven kız candır :)
Pes de oynarız bol bol :)))
eyv saol :))
Rica :)
ben tam bir aslan parçasıyım galatasarayın bırak futbolu basketbol voleybol hepsini izlerim yani bu konuda çok fanatiğim. Ailecek öyleyiz.
Karşılıklı futbol konuşacağım kız, evleneceğim kızdır. net!
woww :DD
ama öyle ergen kızlar gibi yeni bir futbolcu ismi öğrenip yanıma gelmeyecek. zira çok itici oluyor. çok fazla bilmesine gerek yok. demek istediğim ergen gibi kasıntı olmayacak, bildiğin sevecek futbolu.
aynen :)
Bana biraz fazla erkeksi ve itici geliyor açıkcası.
yanlışın var :p
valla bu benim şahsi görüşüm. Bundan hoşlananlar da vardır belki bilemem :)
takımına gönülden bağlı olmak erkeksi ve itici değil bence
görüşüne saygım var ama bana çok fanatik erkekler de saçma ya da en basitinden cocuksu geliyor açıkcası :)
tam bir Galatasaray fanatiğiyim futbola da ilgiliyim oynamayı da severim bunu itici bulmak saçmalık olurdu
O iticiyse beni taşlarlar heralde iddia oynayan bir kız olarak :D
Ahaha hadi yaa :DD
Bana itici geliyor. Ağızlarında küfür yok efendim ofsaytmis kalecinin a m k niye boyleymis zartmiss zurtmus. Izler fakat fanatiklik bir kiza yakisacak sey degil.
fanatiklik bu deildir yalnız asla küfür etmem insan gibi maçımı izler destekler çıkarım giderim o kadar yani onlar özentiler bence
Sakin uslu uslu izleyecekse olur ama öbür turlu dedigin gibi ozentilik baska bir sey
Şahsen itici buluyorum,
'Hacı yha' diyen kızdan vahim, küfür eden kızdan hallice.
Bana çok cekici geliyor el ele beşiktaş maçı izlemek mesela
Fazlasıyla itici. Ne o öyle 11 kişi bir topun peşinde koşuyor falan...
:):
aşırı olursa benim için itici olur sporla alakam yok diyemem ama çok çok azdır
tşkler
evet çok itici, ama Beşiktaş başkadır candır kandır Beşiktaş bir ruhtur ve bedene indirgenemez
dediklerin uyuşmuyo sadece bjk torpilli sen de :pp
üslubuna hal ve hareketine göre değişir argo erkek gibi tavırlar yakışmaz diye düşünüyorum
Evet bence de tabi ama erkege de yakismaz bu ztn
Ben gayet memnun olurum farklı takımları destekliyor bile olsak , aktif , keyifli bir kadın olur çünkü
futbolda oynarım. maçta izlerim Tribünde bağırırım da. İtici diyen insanın kendi görüşü ona da saygım var =)))
futbol muhabbeti yapacak kızın alnından öper, nikahı basarım arkadaş :) Futbolcuyum zaten, bide fanatik birini bulsam aynı takımı tutsak hacı selamun aleyküm kızını alıyorum derim
ama aynı takımlı olcak seninle :))
farklı takımda olabilir. aynı taım öncelikyeri gelicek beraber slogan atca, yeri gelcek beraber kavga edicez bu işler böyle :)
anladm inş blursun tşkler :)
inş sağol :)
İyi bir Fenerbahçe taraftarıyım. Tuttuğu takım önemli değil. Koyu bir taraftar olsun. Candır. Ben olsam çok severdim...
ahahha ne iğrenç bir sey o ya. forma giyen kızları görünce bile gülesim geliyor hele ki futbol muhabbeti yapan bir kız gördüğümde yarılırım herhalde.
Erkeklerin dizi izlemesi gibi bişey ( küçük gelin, Muhteşem yüzyıl tarzı olanlar) :))
çArşı cinsiyet ayrımına karşı
Tsklerr :)
Fenerbahçe macı varsa dediği umrumda olmaz o mac son dakikaya kadar izlenir o kadar^^
Bence seksi Geçen gün başıma geldi GS şampiyonlar ligi maçını izlerken
Bence gayet normaldir bir erkek fanatik olarak normal görünüyorsa bayanlarında normal olacağını düşünürüm
dimi yani :p
Futball erkek sporudur. Lütfen bizim olan seylerre bulaşmayın :) herseye el attınız futball ada girmeyin ne olur :)
sporun cinsiyeti olmaz :/
Şaka yaptım zaten :) kızlar erkeklerden daha cok ilgi duyuyo futball. Buda güzel bence. Dizi yerine beraber mac izleriz ne güzel.
Fanatik olması iticidir. Takım tutması ve futbol dahil sporlardan anlaması ise kültürlü olduğunu gösterir çekicilik katar.
fanatiklik ve holiganlık kavramlarını karıştırmıyon dimi?
Aradaki fark sandığın kadar fazla değil. Takımını gönülden tutması, futbolcuları sayması, pozisyonları bilmesi artı özellikken, takımın yenilmenisine tahammul edememesi, her şeyi takımı lehine taraflı yorumlaması itici.
aynen dediğin yoruma katılıyorum ama benim için fanatiklik bu zaten takımı gönülden tutmak
O zaman sorun yok, gayet iyi.
Bazıları sırf erkeklerin ilgisini çekmek için aşırıya kaçıyor ve iticilik kavramını tam olarak karşılıyorlar ^^
Aynen ya oyleleri yalandan ilgilenmesin futbolla
Trabzona gel her kız ilk 11 sayar sana gayet hoşlar bence (en azından birlikte ts maçı izliyebilirim bu çok iyi )
Ts askimiz bzm :)
Trabzon disindasin o zmn yoksa burada hepimiz oyleyiz :)
amaaan canı isteyen, seven gidip izlesin takılmayın böyle şeylere
bence itici falan değil yani ben sevgilimle sürekli maça gideriz giyeriz formalarımızı :) bence güzel bir aktivite :)
erkeğin fanatiği çekilmiyor ki kızın ki çekilsin tontişim
fanatik holigan karıştırmayalım
Normal boyutlarda ise güzel ama holigan dozundaysa çok itici
o erkekte bile itici ztn
O zaman gel birlikte maç izleyelim @-}--
bayanların ki biraz ayarsız bir fanatiklik oluyor biraz daha çirkefimsi :)
ne alaka küfür bile etmem gerizekalı mal diyom o tarz en fzla :/
kızların fanatik olması çok sempatik.. özellikle sevgilimse ve de ezeli rakibimin fanatik taraftarıysa tadından yenmez :))
ilginç bir yorum :pp
:DDD
İsteğim Fanatik Fenerbahçe veya Beşiktaşlı olması uuu fena tartışırdık fanatik Galatasaraylıyım😁 Valla çok güzel olurdu..
TS hepinizi yener :p
Ahah TS de iyide maçlar pek heyecan vermiyor derbi olması lazım ahah:)
her türlü heyeecanlı TS maçları kıskanma bizii :p
Ahah bak kıskandım şimdi:) Bu sene işiniz zor
inş şans bize de gülecek :p
İnşallah bizim gibi bir haftada iki defa 4 yemek paha biçilemez 😁
ahaha geçmiş olsun :DD
fanatik olabilirki maçada gidebilirde erkekler gibi öğürüp bagırması onlar gibi konuşması çok itici ve yapmacık
aynen o kadarı çok çirkin ztn
İzleyebilir ama bazıları bir b*k bilmeden sırf erkeği etkilemek ya da dikkat çekmek için boş boş konuşuyor onlar itici ama futbol bilgisi varsa direk nikahı basarım ama Fenerbahçeli olcak ^_^
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar