Spora yeni başlıyorum, var mı önerileriniz?

Önce ne yapmak istediğini ve hedefini belirle, bunu herhangi bir zaman ile de sınırlama çünkü bu stres ve motivasyon kaybı oluşturur, sadece olmak istediğin durumu netleştir.
Bunu gerçekleştirebmek için de
Bırakma yeter, hahaha.
Niye bırakayım ki
boş ver milleti ben başladığım hiçbir işi yarım birakmam
💪💪
Açık olayim pek hakim değilim. Başımda duran hocaya soracağım ilk hedefim 55 kilo olmak şu an 50 kiloyum.
Haftada 4 gün
Haftada 4 gün gayet ideal. Salon hocalarını pek sevmiyorum ama başlangıçta tabii ki tavsiyeleri dinlenebilir. Sana tavsiyem bu sporla ilgilenen kadınları ya da isteğine göre erkekleri takip etmeye başlaman. Onların hayatlarını, nerelerden nerelere geldiklerini görmek sana motivasyon sağlayabilir. Şu an kadınlarda en başarılı sporcu Rukiye Solak. Yardıma ihtiyacın olursa yazabilirsin.
Kadından korktum
Teşekkür ederim
Ben böyle olmak istemiyorum ki
Uzun ve zayıfım
Biraz kilo alıp hafif karın kası yeter
Onun dışında düzenli spor ideal böyle olmak istemem
Tamam bakalım haftaya başlayacağım
Eyvallah
Amaç ne?
Biraz kilo alıp daha da fit olmak
Sporla kilo alamazsın
alinir kdfkjdjk
Neden alınmasın çok kilo almiycam 5 kilo en azından dengeli almış olurum
@kimsekimiste200 nasıl alınırmış ? Kas yaparak... bir kadının metabolizma olarak 1 gram kas yapabilmesi için 5 gram yağ yakması gerekir. Yanı kilo almaya başlaması için önce kilo vermesi vücuttaki yağ oranının %10un altına düşmesi gerekir ondan sonra yaptığı kas yaktığı yağdan fazla olmaya başlar. O da en az 1 yıl demek.
Senelerdir spor salonuna giderim. Türk kadını için spor salonu demek dudak büküp instaya taytlı foto atmaktan ibarettir. Bunca senede 3 aydan fazla salona devam eden hatun oranı ancak binde birdir.
ya biliyor mus gibi konusma allahiskina git internette arastir öyle gel konus spor sadece kilo verdirmez egzersiz özellikle direnç egzersizleri kas miktarınızı da artırır bilip bilmeden konusma
@kimsekimiste200 arkadaşım okuma yazman yok galiba açıklamasını yaptım adam gibi oku yazdıklarımı.
okumadim ki
Sen bir yılda gainer , protein tozu vs. Takviye gıdalar ve ilaçlar kullanmadan 5 kilo al kas olarak gel buraya bana ispatla eşek gibi anıracam .
cidden spordan anladigin yok kaybol yiaa
Tamam abi
üff senden bosuna görmedim cidden
Arkadaşım sen sitedeki bir halttan anlamayıp kendini uzman sanan boş beleş tipleri bırak da beni dinle. Insan büyüme cağı bittikten sonra 2 şekilde kilo alır yağ ve kas olarak. Kas yapmak yaşa cinsiyete vücut morfolojine göre değişse de hormon iğneleri ve kimyasal gıda takviyeleri kullanmadan genelde uzun zaman alan düzenli çalışmayı , düzenli beslenmeyi, düzenli uykuyu gerektiren bir süreçtir. Ayrıca kas yapımında en etkili hormon testesteron olduğu için kadınlar erkeklere göre çok daha zor kas yaparlar.
Eğer kum saati fizik istiyorsan mutlaka korse kullan ve protein ağırlıklı olarak yağlı ve bol kalorili gıdalar tüket. Spor olarak da müzik eşliğinde hareketli danslar yapabilirsin mesela zumba. Eğer kalçan küçükse de esktra olarak squat yapabilirsin.
dklgklfdglkflhkfgklhkfgkhfgl tamam
Abi sen burayı çok ciddiye aliyon he tamam soru sorduk yanıtla geç
Bak guzel abicim tek kelime hakaret veyahut yanlış bir şey dedim mi hayır 50 kiloyum boyuma göre zayıfım 5 kilo almak istiyorum aynı zamanda kiloyu saçma sapan almamak adına spora yazilcam dedim evet ilk defa gideceğim ve bir bilgim yok
Bilinçsiz protein tozu kullanma, planlı ve programlı çalış (örneğin üst üste iki gün bacak çalışmak sana fayda sağlamayacaktır bir gün arayla çalışmalısın) gibi gibi.
Görüş
11Görüş
İstikrarlı bozma düzenli olarak git yeterli yani haftanın dört günü oraya gitmeye çalış biraz da yediklerine dikkat et yani yediklerine dikkat et diyorsam bu azalt demek değil sadece böyle beyaz sonra file şeker gibi şeyler tüketme.
doğru planlanmış bi diyetin olsun antrenman olarak temel birkaç hareketten oluşan düşük ağırlık yüksek tekrarlı full body programın olsun ilaveten 20 30dk orta tempo kardiyo ekle
Valla dediğin hiçbir şeyi bilmiyorum bakalım öğrencez
öneri istedin önerim bu şekilde :D
Eyvallah
Sen asadaki mala bakma spor yaparak de kilo alabilirsin sadece dogru egsersizleri yapman lazim ilk zamanlar icin bi hoca tut derim
5 dk spor yapıp ayna karşısında poponu çekip sosyl mecraya atıp sonra eve kaçma gerçekten yap en son itedigin noktaya geldiginde istersen yap
Boş konuşma
harbi ne bos yapmissin
sıkılabilirsin. hemen bir değişim bekleme sabırlı ve azimli ol
hareketler zor gelebilir ama hevesini kırma
Sebat et ve sonuna kadar götür
kardiyoyla başla
epey hamlayacaksın :D
ani hareketten kaçın
Kararlı ol
En az 2-3 ay disiplinli bir şekilde devam et
Yapacaksan yardımcı olurum
İstikrarlı ol yeter