Sergio Ramos, Globe Soccer tarafından tüm zamanların en iyi defans oyuncusu seçildi.
Sizce Sergio Ramos bu ödülü hak etti mi?
#kafamıngüzelligi

Sergio Ramos, Globe Soccer tarafından tüm zamanların en iyi defans oyuncusu seçildi.
Sizce Sergio Ramos bu ödülü hak etti mi?
#kafamıngüzelligi

Eleştiriler biraz komik geldi yorumlarda. Öncelikle defansın ilk amacı gol yemeği önlemektir bunu nasıl yaptığının önemi yok. Yeri gelir adamı yere yığar, yeri gelir topu elle müdahale eder, yeri gelir doğru hamleler yapar vs. Ayrıca hava toplarında iyidir güzel kafa golleri var, bunun yanı sıra güzelde frikik ve penaltı kullanıyor. Sağ bek ve stoper mevkilerinde harika. Tartışmasız dünyanın en iyi defans oyuncusudur. Puyol ortalama bir defans mesela. Nesta, Maldini de süper star olsa da bir Ramos seviyesinde asla değiller. Yani kasap denmiş kasapsa kasap takım gol yememiş sonuçta önemli olan bu varsın kart yesin maç kaybetmek veya elenmekten iyidir. Kardeşim sen geç ben seni yeri düşürmeyeyim de gol at bizde turnuvadan elenelim diyecek hali yok adama.
Kesinlikle tüm zamanların en iyi stoperi olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki orijinal mevkisi sağ bek. Yıllarca oynadı sonra bizim Hakan Balta gibi bek pozizyonundan stopere evrildi. Gerçi Balta'nın ön libero geçmişi bile varda neyse. Yani Puyol var, Maldini, Nesta, Cannavaro, Terry, Ferdinand ve niceleri.. Her zaman bu verilen ödüller haklı olmayabiliyor. Bek dersen onda da en iyisi değil. Şu var kaliteli oyuncu mu? Evet çok kaliteli ve iyi oyuncu ama en iyisi değil.
Cevap
14Cevap
Bence kesinlikle hak etti
En fazla son 10 yılın olabilir. Ki son 10 yilda da ciddi rakipleri var. Konu tüm zamanlarsa beklerinde defans oldugunu unutmamamiz gerekir. Ki Ramos uzunca bir donem sag bek pozisyonunda oynadı. Her neyse Tüm zamanlara bek oyuncularinida ekleyerek bir defans listesi yapacak olsam sıralamam şöyle olurdu;
1. Roberto Carlos
2. Puyol
3. Maldini
4. Cafu
5. Nesta
6. Stam
7. Rio Ferdinand
8. Sergio Ramos
9. Bülent Korkmaz
10. Zambrotta
Efsane Milan kadrosundaki stoperleri unutmuşlar sanırım. Nesta , maldini?
Ve Cannavaro...
Gözden kaçmış olmalı 😃
Stam da vardı kel kafa
Thuram da süperdi zenci
Harbi la o da vardı ben bunları hatırlıyorum yaşlanıyorum demek ki dhfjdk
Kanka bir takip istediğimi kabul eder misin sana bişey soracam
@Tost-Mühendisi sor kanka kutu açık
https://www.hizliresim.com/53yrzed
Hatırladın mi ne oyundu be djdjjd
Yok bunu bilmiyorum FIFA 2005 çok oynuyordum Michael Owen vardı aşırı hızlıydı
Bu ilk pes oyunu 2000lerde çıktı ben FIFA oynamadım hiç pesçiyim
Ben sadece pes 13 oynadım o da PlayStationda arkadaşlarla onun harici hep FIFA
Köküne kdr hak ediyor ztn eski performansı yok gerçi ama
Çok anlamam futboldan ama Puyol reyis varken bunu seçmek 🤔
Ne alaka en iyisi Semih Kaya değil miydi ya? Karıştırmışlar
Sert ve etik dışı oynayan biri olsada o varken başkası aday gösterilemezdi zaten
Tüm zamanların en iyi kasabı felan olabilir. Durduramadığını sakatlıyor.
Bokumu yesin. Nesta varken ramos kim. safkan stoper değil benim için. Sağ bek başladı kariyerine belki ilk 10-15 yılı sağ bekti. Ha sağ bek derseniz yine o değil. Cafu thuram sagnol zambrotta lahm varken. yani saçma olmuş
Bence Puyol olmalıydı
Come to Galatasaray 👌🤑
Haha hadi inşallah 😃
🙏
kesinlikle en iyisi alternatifi bile yok
Ronaldinho aglatiyodu bunu zamanında
Hak etmiyor realde oynamanın ekmeğini yedi resmen
Yok daha neler Ramos kim ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?