fotoğraflar daha geçen hafta gittiğimiz bir düğünden. genel vücut yapım bu. kiloluyum. bundan rahatsızlık duymuyordum ama insanların artık bana sürekli sosyal medyadan şişko falan yazmasından bıktım. kolay kolay kilo veremiyorum ama artık kafaya koydum vereceğim. hangi sporu önerirsiniz bana
İnsanların bana şişko demesinden bıktım. Hangi spora başlarsam hızlıca kilo veririm?
İlk olarak sağlıklı olduğundan emin ol, yani bu kilo normal bir kilo mu onu bilmeliyiz.
Eğer normalse bu kilotlya sebep olan beslenme düzenine bir ayarlama yapmalısın. Çünkü beslenme eşlik etmezse hangi sporu yaparsan yap bir sonuç alman çok çok zor.
Kilo almana sebep olanları ortadan kaldırınca eşzamanlı olarak var olan kilolarını yani yağlarını yakmaya başlamalısın, burada spor devreye girecek.
Daha yağ yakma odaklı olan kardiyo ile ağırlık antrenmanlarını dengelemelisin. Çünkü ağırlık çalışmaz ve kas oranının artmazsa yağ yaktığında vücudunda sarkmalar olacak.
Yürüyüş, koşu vs. gibi en temellerden başlayıp vücut ağırlığını kullanacağın şınav, mekik, squat gibi egzersizlerle devam etmelisin başlangıç olarak.
Zaten vücudun spora alışınca sen de fark edeceksin, ufaktan da kilo veemeye başlamış olacaksın. Bundan sonra yavaş yavaş spor ağırlığını arttırarak istediğin kiloya gelebilir ve görünmek istediğin gibi görünebilirsin.
İnsanların kilolu demesinden etkilenmemen gerek senin dış görünüşün insanlar için önemsiz olmalı sağlık için kilo verebilirsin ama bence sensen resimdeki gayet tatlı birisin seven değer veren böyle değer versin ozaman gerçekten değer veren insanlarla vermeyen insanları ayırt etmiş olursun ve kafanda rahat olur bence kimsenin lafına bakma kendine güven özgüvenli ol yeter bence gayet tatlı birisin sağlık için başlaya bilirsin fitnes a ama başkasının lafı ile değil
İnsanlarda maalesef "bodyshaming" çok yaygın bir davranış. Mutlu görünüyorsun, pozitif bir havan var, kilolu halin bile insanlarda seni tanıma isteği uyandırır. Sorun fazla kilolar değil, uğraşsan 6 ayda halledersin, kendini fazla zorlamadan. Asıl önemli olan, çevrene yaydığın enerji. Kilolu ve mutlu olup dişil enerjisi yüksek olan bir kadını, fit ama mutsuz, kendisiyle kavgalı, çevresini de mutsuz eden bir kadına tercih ederim.
Emine Erdoğanın dediği gibi porsiyonlarınızı küçültün. Gün içinde kahvaltı ve meyvelerle günü kapatmaya çalış. Spor ve bol yürüyüş yapsan 6 aya güzel vücut yaparsın. Yüzün gayet güzel sadece kilo sorun gözüküyor. Herkes kilo vermeye çalışır ben almaya. Porsiyonları büyütüyorum gene aynı 😂
Arkadaşım bence paraiyonları azaltın irade savaşı verebileceksen. Porsiyonları azaltmadan daha çok spora yönlenecek ye başarabilirsin. Bence yetmeyeceğine düzgün bir antrenör eşliğinde özel ders halinde karma dövüş gibi dövüş sanatlarına yönele bilirsin. Ne güzel vücutlu, düzgün ve profesyonelce çalışarak 300 kg squat kaldırabilir fakat benim antrelmanımı bitiremez. Boks gibi veya karma dövüş gibi sporları yapmak için çok yönlü antrenman yapmak gerekiyor. Crossfit, sağırlık günleri gibi vb. Ringe çıkmak zorunda değilsin ama hem yüksek kalori yaktığın bir spor dalı ile ilgilenirsin. Hemde bireysel olarak kendini savunma açısından özgüvenin artar. Cinsiyetçilik almasın ama bence bu ilkede artık her kadın kendini savunmayı bir nebzede alsa öğrenmeli.
Aslında kilolu değilsin sadece sıkılaşman gerekiyor. Bunun için öncelikle fitnessa başlamanı öneririm. Bol bol yürüyüş ve cardio yapmalısın sonrasında da şekillenmek için spor salonunda antrenör eşliğinde çeşitli egzersizler yapabilirsin.
Geçen sene 90 kiloydum şu an 64 kiloyum. Büyük kas gruplarını çalıştıracak antrenmanlar yap. Ben squat ağırlıklı çalıştım haftada bir ikide kaediyo çalıştım. O vücudun yarısını 5 ayda yok edebilrsin ve oluşan görüntüye kendin bile inanamazsın...
7-8 ayda falan işte. Zaten kilo nekadar çoksa ödemde okadar çoktur. Yanı fotodaki hanımefendi daha ilk aydan 10 kilo atar sonrasında düzenli idmanlarla ayda 4 kilo vere vere ilerleyebilir.
Spor önermek falan değil hiç kimseyi umursamadan hemen gidip iyi bir salona yazılmasın eğer bir spor geçmişin yoksa ilk başlarda bir eğitmen tutabilirsin kendine ve diyetisyenlerin fiyatları da uygun özellikle online diyetler bunları yapmalısın
Spor değilde önce yemeden kesmen lazım yemeği kesmeden istediğin sporu yap kilo veremessin günde 1000 kaloriyi geçmessen üstüne spor yaparsan aylık 4-7 kilo verirsin
Taş gibi hatunsun kilolu diil balık etlisin ve gerçekten güzelsin Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş Bakma sen kimseye spora git spor iyidir ama fiziginde bomba gibi yani tam ayarında
boş ver onları hepsi seni belli bir kalıba sokmak isteyen gerzkalılar. Sağlığın için ideal olan kiloya ulaş tabi ki ama unutma kendini beğendiğin şekilde güzelsin.
Sen kendinle barışıksan ve mutluysan başkalarının laflarına kulak asma illa kilo vermek istiyorsan sağlam bir diyet ve yürüyüş ile desteklersen hızlıca kilo verirsin
Şişko demeyelim de topluca diyelim, diyet bol su tüketmek, en az günde yarım saat tempolu yürüyüş ve hayatınızdan şeker ve hamur işini kaldırarak rahatlıkla zayıflarsınız
zamanla yükselir. sürekli koşma yorulunca yürüme temposu ile devam et 15-20 dakika toplam. yürüme koşma karışık yapmaya çalış. her gün temponu biraz arttır.
Bir zamanlar ben de 89-90 kg idim. Şimdi ise 64-66 kg civarındayım ve bunu da doktorun bana vermiş olduğu diyet listesi ile birlikte akupunktur uygulandı.
Bir kadın kafasına koyduğu bir şeyi kesinlikle başarır yeterki yapmak istesin bunun için bir diyetisyene gitmeni öneririm çünkü vücut yapina göre zayıflamak daha sağlıklı olucaktır sizin için çevremde giden insanlar var ve çok memnunlar kilo veriyorlar
Zayıfladığındada oran böyle şuran böyle derler insanlar hep konuşur sen kendini sevmeye, barışık olmaya kabul etmeye bak böyle şeylere kafa takma mutlu ol :)
Çok güzelmişsin aşko, çok bilgim yok ama haftada 1 kabar çorbası içmek çok iyi geliyor diyetisyenim önermişti banada ayda 8 kilo verirken 12 kilo vermeye başlamıştım
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İnce olunca çok zayifsin kilo al, kilolu olunca bune böyle. Yeter artık.
Ben anlatim şimdi günde iki öğün ye ve kan grubuna Göre ye yer lokmayı en az 33 kere çiğne sonra normal yediğine göre yemeği yarısına Göre ye yani yemekten aç kalk sonra kendini doymuş hissedeceksin bu arada ambalajli gıda asla tüketme her pazartesi ve perşembe oruç tut gör bak bir ay içinde farkı görürsün