Bana protein tozu lazım. İlk defa alacam. Bilgisi olan yardımcı olabilir mi? Hangisini alayım, bizzat kullanıp memnun kaldınız mı, protein tozu zararlı mı yararlı mıdır vs
Protein tozu kullanan var mı, ilk defa alacağım. Hangisini alabilirim?
Protein tozunda piyasada bilindik markalar belli ve degisik tatlar yerine cikolatadan sasilmasi gerektigini düsünüyorum. Yeni cikan markalara yönelmemelisin ve whey protein kullanirken icerigine dikkat edersen de iyi olur. Lakin profesyonel sporcu degilsen ilk olarak protein ihtiyacini et ve et ürünlerinden, eger ki vejeteryan/vegan beslenme yapiyorsan da bitkisel ürünlerden karsilamaya calis. Eger ki hala günlük alman gereken protein miktarinin altindaysan o zaman bu tarz supplementlere basvurabilirsin. Yalniz yine söylüyorum; amatör spor yapan yani yarismalara hazirlanmayan herkes protein tozu olmadan da gerekli proteini alir.
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Detaylı bilgiler için teşekkür ederim. Almaktan vazgectim. Dediginiz gibi doğal proteini artırmaya bakacam. Spor yapmıyorum
Spor yapmadan ne yazik ki hicbir fayda saglamaz.. Altta birkac yanitta gördüm bilgisiz insanlar cook zararli vs demisler ama asla bir zarari yok. Bu da aklinda bulunsun isterim.
Ilk aylarda ihtiyacin olmaz. Ilk olarak günlük alman gereken makro besin degerlerini hesaplarsin. Zaten bir hesaplamaya girdiginde düzene oturuyor ve supplement kullanimina gerek kalmiyor.
Hangi marka alacağım diye boşuna araştırmana gerek yok protein lerin içerikleri hepsi aynıdır aynı vitaminler var hepsinde whey al gitsin bcaa kas ağrısı için antreman sonu alınır creatin su toplar güç verir bi yarım saat enerji artışı yapar 5 gramı pre warkout enerji için ama 3 ayı geçmediğin sürece kullanma işk kendini alıştır kilo almak istiyorsan gainer kullan öğün yerken yemeğin yanında kalori hesabı olarak ekleyebilirsin:)
Ve protein tozu zararlı değildir örneğin et yiyemiyorsan vicudunun etin içindeki besinlere ihtiyacı var bu vitaminler de protein tozlarının içerisinde bulunur takviye gibi düşün :)
Teşekkür ederim detaylıca yazmışsınız. Kilo vermeye çalışıyorum. Yağ yakımım nerdeyse yok gibi. Kas kaybettim 10 kilo kadar. Akıllı tartinin dediginde gore yani. Ben kas yapiyor olanıda koruyor diye saniyordum. Meger sporsuz işe yaramiyormuş. Spor yok şu an. Salina başlayacam o zaman alacam tozu
Protein tozu kullanmanı önermem en başta bağırsakları yorar kemikleri zayıflatır... karaciğeri etkiler deride sarkma meydana getirir bunlar sadece başlıca olan zararlar...
1
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ya karaciger ve deri dedin o hassas yerim işte. Ama diyetteyim ve 1 kilo yag verirken 3 kilo kas veriyorum bunu nasıl durduracam
Programlı spor yapmalısın ama programı sana spor eğitmeni vermeli ve doğal gıdalar tüketmelisin süt ürünleri balık gibi ürünlere ağırlık verebilirsin... doğaldan şaşmamalısın toz kullanınca vücudun geçici olarak istediğin forma girer ama sonra eskisinden çok daha kötü olur..
Vazgectim almaktan teşekkür ederim. Benim konumumda birine faydadan cok zararı var anlaşilan. Balık sevmiyorum ama omega3 kapsul alsam ayni gorevi gorur mu?
Geçmiş olsun size dokunuyorsa süt ürünleri bir şey diyemem protein tozlerinin içindede zaten süt tozu bulunur o yöndende sakıncalı... ton balığı evet olabilir zaten arada alman yeterli sürekli olması mideni bozar.. rica ederim tekrar..
Teşekkür ederim az önce izledim. Kutusuna şok oldum turşu bidonu kadar 😅 hayatımda spor yok maalesef. şu an bana fayda saglamaz. Sonbaharda salona yazılacam o zaman deneyecem
1 ay spor yapmaya başladıktan sonra hoca sana kullanmaya baslayabilirsin diyor yani hemen spor yapmaya baslasanda tavsiye etmiyorlar protein tozunun zararı yok
Protein tozunun amacı; kuvvet antrenmanları sonrasında vücudun ihtiyacı olan 22 gr olan proteini vermeye yarıyor. Onun yerine tavuk yesen de alabilirsin aynı proteini. Ayrıca bir kız olarak kuvvet çalışmaları yapmayacağını düşünüyorum. Gereksiz yere karaciğere böbreğe zarar verme..
Kardeşimde bir ara herbalif satış işi yaptı zorla biraktirdim. Umut ticareti resmen. Zayiflama adına hic bir urunu denemedim guvenmem öyle şeylere. Protein tozunuda kas yaparim diye istedim ama meger spor yapmadan kas yapmiyormuş. Bendede spor yok. Post deaktiv yani 😅
Saten spor sart protein tozu kilo aldırıyor gereksiz yere fazla vitamin protein alindigi için. Bir ara cok satıldı birde ronoldo oynadı reklamda... Bısver proteini yeme içme yolunu yap en azından ne oldıgunu bilirsin
Ya ne sandın oyle tabi yüzde sivilce falan yapıyor en iyisi dogal yoldan beslen saten hiçbir pakete kutuya girmiş ürün saglikli degildir sen kasyapmak içinmi kullanmak istiyorsun
Yaa? Ben kas yapar diye düşünüyordum o zmn boşa masraf. Spor yapmiyorum haftada bir belki 10 15 dk koşu bandında yuruyorum bide 250 300 ip atlarim o kadar
Evet almayayım o zaman teşekkür ederim. Peki kas kaybımı nasıl durdurabilirim? Yumurta köfte arada tavuk bunlari yiyorum fazlasida kilo yapar diye korkuyorum
Bide benim sarkmalarım başladı acaba spora şimdi mi yazilsam yoksa tamamen ideal kiloma dusup sonra mi spora gecsem? Kol altım ic bacak falan sarkiyor yavaştan
Protein ağırlıklı beslenmen lazım. Ve her ne olursa olsun vucudunun bütün kaslarını en az hafta bir gün çalıştır. ( hareket et atla zıpla yuvarlan yüz koş )
Zaten istedigim yerde arastirdigim icin söylüyorum. Protein tozunun sagliga zararli oldugu yapilan hicbir arastirma ile kanitlanamadi. Protein tozu adi üstünde proteinn. Ha dersen ki o kadar islemden geciyor dogal degil, marketten aldigimiz hicbir ürün de keza dogal degil ve hepsi lab ortaminda bir islemden geciyor. Kisacasi bu konularda ezberden yorum yapmak dogru degil