Sürekli iyi besleniyorum ve vücuduma dikkat ediyorum. Sice günde 1 saat koşu yapsam. Vücudumu kötü yönde etkiler mi?
#TauredKraliçesi <3 <3 <3
#TauredKraliçesi <3 <3 <3
Koşu, yaşam süresini uzatmak için en etkili yegane egzersiz olabilir. Yapılan yeni bir araştırmaya göre yavaş ya da seyrek koşsalar, hatta sigara içseler, alkol kullansalar veya kilolu olsalar bile koşucuların, koşu yapmayanlara kıyasla ortalama 3 yıl daha fazla yaşadığı bulundu. Diğer sporların hiçbiri insan ömrü üzerinde bu denli etkiye sahip değildi. Günlük beş dakika koşmak bile ömrü uzatıyor.
Opr. Dr. M. Melih Çiçek, Dallas'taki Cooper Enstitüsü’nde gerçekleştirilen, egzersiz ve ölüm arasındaki ilişkileri inceleyen araştırmanın detayları hakkında şu bilgileri verdi:
ERKEN ÖLÜM RİSKİNİ YÜZDE 40 AZALTIYOR
“Araştırmacılar, hızı veya kilometre oranı ne olursa olsun kişinin erken ölüm riskini neredeyse yüzde 40 oranında düşürdüğünü gördüler. Araştırmacılar sigara kullanmak, içki içmek, hipertansiyon ve obezite gibi sağlık sorunları geçmişini kontrol ettiğinde bile, koşunun ömrü uzattığını tespit ettiler.
Bilim insanları bu verileri kullanarak; araştırmalara katılan ve koşucu olmayan insanlar spor yapmaya başladıklarında, bu insanlar için ölüm riskinin yüzde 16 oranında, kalp krizi riskinin ise yüzde 25 oranında azaldığını buldular.
Hayatım benim korkumda zayıflatır da güzelliğimi kaybederim diye korkuyorum.
o zaman yürüyüş yapın
eiğ için teşekürler
<3 <3
♥
Hayır etkilemez aksine vücut alıştıkça zamanla ter ile toksit atımı hızlanacaktır
Cevap
10Cevap
1 saat koşarsan maratoncu gibi vücudun olur. 1 saat koşmaya alıştırma vücudunu. Daha kısa sürelerde daha yüksek tempoda koşmayı dene, çok daha iyi bi vücuda sahip olursun
Sağlık içinse sorun olmaz. ama amaç kas geliştirmekse aşırı kardiyo kas yıkımı yapabilir
Önemli olan yağ yakımıdır-ki yağ yakımı 30/35 dakika sonra devreye girer. (Yürüme temposu) 1 saatlik koşu fazlasıyla yağ yakar. Koşuları genellikle 2 veya 3 bölüme ayırarak yapmakta fayda var. Mesela 10/12/15 ya da iki 15/15 dakika koşular daha mantıklıdır.
Daha ileri boyutta hem kondisyon (aerobik/anaerobik kapasiteyi) ve yağ yakımını en iyi sağlayan koşu türü İnterval türü koşulardır.
Eğer yemekten hemen sonra koşarsan ve koşarken bol su tüketirsen evet sana ciddi anlamda zarar verebilir
Gecmis zamanda atlet olarak sporculuk yapmisdim 1 saat lik spor vucut olarak sizi zinde tutacakdir
Koşnak kötü olabilir mi hiç sanmıyorum.
Amca veya teyze olunmadığı sürece etkilemez 🙃
Bu sıcakta hiçbir şey yapmam
Beslenmenizde sıkıntı yoksa etkilemez.
Zayıflatır diye korkuyorum. :(
Fazla kilonuz yoksa dediğiniz gibi, zayıflatabilir. O zaman 1 saat değil de daha kısa olabilir.
Hayır olumlu etkiler
En İyi Cevaplar