Evet arkadaşlar Real Madrid - Liverpool'u 59'uncu dakikada vinicius junior'un gölüyle 1-0 yenerek 14'úncü kez şampiyonlar ligi şampiyonu oldu. Özellikle maçın genelinde akıllı oynayan takım ve ikinci yarıda gole kadar oyunu dengeleyen bir Real Madrid izledik ve kaleci courtois'da gününde olunca şampiyonluk geldi. Maçı nasıl buldunuz?
Real Madrid 1 - 0 Liverpool: Şampiyonlar Ligi şampiyonu bir kez daha Real Madrid oldu! Maçı nasıl buldunuz?
Finale kadar favori görülmeyen Real Madrid'e şampiyonluğu getiren Ancelotti'yi tebrik ediyorum. Gruptan sonra çıktığı her turdaki iki maçın birini geride bitirmesine rağmen hepsinden dönmesini bildi. Liverpool'un ise İnter dışında Benfica ve Villarreal'in olduğu daha kolay bir yoldan geldi. Şimdi karşılama hakkında şöyle düşünüyorum, Liverpool, oyun anlamında daha üstün olduğu belli oluyordu tabi bu daha iyi oyun oynamak kazanabileceğinin anlamına gelmiyor ama Real Madrid, iyi oynamasa da bir şekilde kazanan tam bir winnerlık takım. Maçın yıldızı bence Real'den kalecidir, onun ardından Carvajal ve Junior çok iyiydi. Kalecileri %100lük bir çok golü kurtardı. Özellikle ben Salah'ın kale önünün sağ çaprazındaki şutunun gol olacağını sanıyordum ki müthiş bir kurtarış daha. Ama şöyle bir şey var, son dakikalara yaklaştıkça değişiklik haklarını anca kullanmaya başlamıştı Ancelotti, uzatma dakikalarında gerçekleşen değişiklerin süresi oyun süresinin dışındadır ama hakem uzatmalara ek süre eklemeden bitirdi. Belki de maç uzatmaya gidecek golü bulabilirdi ki Liverpool'u izlemekten çok büyük keyif aldım daha çok izleyebilirdim.
Sonucu belli bir maçtı aslında. Eskisi gibi güçlü kadro olmayınca fark açılmadı tabi pek. Liverpool diyenleri görmüştüm sitede maç öncesi içimden dedim hatta ne diyor bunlar filan tamamen duygusal bakıyorlar nasıl desem Almanya ile Irak maç yapsa Irak demeleri gibi duygusal bir yaklaşım olmuş. Eskisi gibi iyi kadrosu olmasa da dünyanın açık ara en güçlü takımı Real Madrid var sonuçta tecrübe de cabası.
İzlediğim kadarıyla söylüyorum. Maçı gerçekten Liverpool haketmişti. Önde baskısıyla hücumlarıyla ama futbol bu, sonuç olarak Madrid aldı ama ben Madrid'i sahada çok etkin bir şekilde göremedim ve bence şampiyonluğu Madrid'e getiren kişi Vinisius değil Courtois oldu. Kurtarışları ve refleksleri gerçekten harikaydı.
Çok sıkıcı bir finaldi. Liverpool'un şampiyonluğu kaçırması çok etkilemiş Real ben bu maçı alırım havasını hep verdi. Uyuya uyuta kazandı. Bence artık Kloop ve Guardiola'nın yeni challenge yapma zamanı geldi katacaklari fazla bişey kalmadı takımlarına.
Challenge yapsınlarda guardiola ve klopp'a kulüplerinin verdiği paraları real madrid ve psg dışında verebilecek takım yok, e bu hocalarda ne kadar vizyon ve proje deseler bile parayı çok seviyorlar! 😅
Orası öyle tabii. Parayı sevmeleri doğal parayi sevmeyen mi var. Ama dünya futbolu tıkandı bence. Bunu birazdan uefa istiyor. Keşke kulüpler ligi gelseydi ama nasıl korkuttularsa hepsi vazgeçti.
Evet ama adama boşuna 100 milyon avro vermemişler! 😅 Real Madrid bence çok akıllı oynadı iyi kapanıp kontra ataktan golü buldu, kaleci courtois'nın en az 4-5 tane 100% net kurtarışı var...
- Dünyanın en iyi ligi olarak kabul edilen Premier Ligdeki ilk 3 sıradaki takımı (M. City, Liverpool, Chelsea) eleyip kupayı al. - 15 Şampiyonlar Ligi finali, 14 kupa - En yakın rakibinin 7 fazlası - 41 yıldır final kaybetmiyorlar. - Yeni statüde 8 final, 8 kupa - Son 6 yılda 4. Şampiyonlar Ligi KupasıMükemmel bir olay. Winner takım olarks dünyanın en iyi futbol takımı Real Madrid.
Futbolun Bu yıl REAL MADRİD e şampiyonlar ligi sözü vardı onu tuttu. Hücum her zaman yapabilirsin ama savunma yapamazsın. Bunu gösterdi REAL MADRİD bügün değil bütün sezon özelinde.
TEBRİK EDİYORUM MAÇTAN sonra gözlerim doldu zaten gerçekten inanılmaz olaydı.
Bir Liverpool antisi olarak kralın takımının yenmesine sevindim. Liverpool bu sene çok daha iyi birtakım olduğunu gösterdi ama maçı gol atanlar kazanır. Futbol keyfi olarak sönük maçtı tabii bu bir gerçek. Liverpool gol falan atsaydı çok daha keyifli bir maça dönebilirdi. Courtois acayip iyiydi. Madrid iyi savundu. Liverpool'da bence City gibi 9 numara eksikliği çekti. Bir parantez de Don Carlo'ya. Winnerlık sana çok yakışıyor hocam.
Madrid'i destekliyordum ve kazandılar. Liverpool aslında istatistiksel olarak daha öndeydi fakat kalede Courtouis olunca gol atamadılar. Madrid'i tebrik ediyorum 🙂
Liverpool tıpkı premier ligde yaşadığı kaderi burada yaşadı, sonuna kadar geldi ama, sonunda teslim oldu. Maçın surekli hakimiydi Liverpool, ama real madrid bu kupayı 13 kez kazanmanin verdiği tecrübeyi bir kez daha gösterdi.
Futbolda her zaman atanın ve tutanın iyi olmalıdır. Dün Realin de kalecisi muazzam bir performans gösterdi. Oyun olarak hakeden Liverpool takımıydı ama golü atamayınca da olmuyor. Real kontra atak kovaladı maç boyunca onu da elde edip kupayı aldı.
korkak oynadı real madrid sanki atletico madrid gibi oynadı oyunu öldürerek. Real madrid real madrid gibi oynasaydı yani hücüm oynayarak ileride oynasaydı liverpool kontradan rahat 2 golü vardı. Akıllı strateji yaptılar diyebilirim kendinden daha iyi takımı bu şekilde yenebilirsin ancelotti de bunu çok iyi biliyordu maçtan önce
Bence var'dakiler de emin olmadıkları için 3-4 dakika inceleyip riske girmeyip ofsayt kararı verdi. Bir ara o kadar uzun sürdü ki kendimi bir süperlig maçında zannetim 😅
Benzema Kalecinin arkasındaydi hakemlerde son top madridliden çıktı diye karar verdiler. Kaleci ilerdeyse ofsayt çizgisi kaleci olur. İsterse kale cizgisinde stoper olsun fark etmez. Benzema da kalecinin arkasındaydi.
Şaşırmadım Real anbargo koymuş birtakım kupalara zaten alıştık almasına kaleci faktörüde vardı ben halı saha kalesinde bu kadar kurtarış yapamıyorum helal olsun kaleciye
Fanatik bir Real Madrid taraftarıyım. Bu maçı kazanmak beni aşırı mutlu etti. Yalnız Courtois çok iyi oynadı. Kupayı aldıysak belki onun sayesindedir.🤍
Liverpool Salah'ın haricinde pek oyunda yoktu, açıkçası isteksiz gördüm. Real ise sabırlı oynadı ve 2000 doğumlu genç ile işi bitirdi. Tebrik ederim Madridi
Kıskanmıyoruz gözüme bir şey kaçtı seneye bize gelecek o kupa nasıl olsa sorun yok. Tebrikler Ancelotti, Benzema, Modric, tebrikler mor menekşeler tadını çıkarın...
Reale 20 bin bastiydim iyi oldu. d Ama Real berbattı ya sırf winner ruhu olduğundan kazandı. Yoksa en az bir 5 tane yemislerdi kaleciye dua etsinler. Turnuva boyunca oynadıkları en kötü Max buydj
Real Madrid, Trabzon gibi bala gte kazandı şl'yi. Yanarım yanarım Liverpool'a 6 bin basmıştım o gitti ona yanarım. Arnould ve diaz'ın acilen takımdan yollanması gerekiyor oturduğum yerde sinir krizleri geçirdim telefonu parçalayacaktım.