Uzun zamandır yoktum geri döndüm 😊 ama güzel bir konu ile dönmedim...Spor yapanların olmazsa olmazı proteindir. Ben spor yaparken hep proteinli milkshake alırdım. Geçen sene 3,75tl idi 4,25 olmuştu şu an 9,75tl olmuş 😢 spor salonu aylık ücreti 140tl yerine 250tl olmuş... Ne olacak bu ülkenin hali...
Spor yapmak lüks değil gereklilik ve normal bir şey ama ülkemizde lüks oldu. Gene de bırakma ben profesyonel sporcuyum sabah 1 saat koşu öğlen boks antrenmanı (2-3 saat) ve akşam da ağırlık antrenmanım var ve inanır mısın sadece karbonhidrat pirinç makarna vs yiyorum öğrenciyim protein almaya durumum yok. Gene de vazgeçmemek lazım. Zor şartlar altında çalışmak da insanı güçlendirir sadece fiziksel bakmamak lazım.
Spor salonumun aylık ücreti 400₺ o da aylık yazılmadığım için indirimli. Ek olarak spor öncesi sonrası tüketmen gereken besinler ve günlük hayatta dikkat etmen gerekenleri de düşünürsek evet spor yapmak lüks, sağlıklı beslenmek lüks.
Bugünün spor salonu ücretleri, protein kaynaklarının 3 katına çıkması sonucu bugün spor yapmak lüks, hacimlenmek ve sporda ilerlemekse imkansıza yakın artık orta gelirli insanlar için ne yazık ki...