Sporda egzersiz yaparken iki saniye mola verip su içmenin bir yararı ya da zararı var mı? Ben bir iki yudum su alıyorum. Öyle kana kana içmiyorum elbette yoksa şişerim ve spor yapmama engel olur.
Ben ilk başlarda içmiyordum sonra çok bitik düştüğümü fark ettim ve içmeye başladım. Ancak ve ancak içince de beni rahatsız ettiğini fark ettim. Sanırım birkaç yudum alıp bırakmam gerekiyor. 5 dakikada bir yudum yudum halinde içmek en doğrusu. Ve de içilmeli kana kana olmayacak bir şekilde.
Bence de kesimlikle içilmeli. Ben bi ara oruçken spor yapmayı denemiştim. Ve anladım ki gerçekten su içmeden spor yapmak imkansız. İçtiğin bir iki damla suyun bile faydası oluyor kesinlikle.
Bebek oruçlu iken spor çok zor. Ter atıyorsun o kadar, vücudun su kaybediyor o birkaç damla su bile sana mazot oluyor. Mideni şişirmediğin müddetçe su içmekte bir sıkıntı yok.😘🌸
Ben içiyorum, bence içilmeli. Susuzluk seviyesine gelmemeli vücut. Çünkü spor yaparken ter vs su harcanıyor yani. Aşırı susama seviyesine gelmeden ara ara takviye alınmalı. Ben 1 veya 2 litre içiyorum spor bitene kadar. Benim bünyem ile sizinki farklıdır tabi. Vücudunuzu tanımanız, dinlemeniz lazım biraz. Oturup sporda 5 litre içecek haliniz yok elbette. Ara ara su için bence. Tabi yaptığınız spora da bağlı bu miktar. Hareketlerini engellemeyecek, kusma vs durumları yaşatmayacak.
Ben günde içiyorumdur o kadar. Tek oturuşta içsem mahvolurum tabi. :D Su da oksijen içeriyor sonuçta, vücuda oksijen takviyesi yaptığınızı düşünün. Hücrelerin canlı kalması için şart. Öncelikle beyin için önemli. :) Hangi sporla meşgulsünüz?
Fitness yaparken 1-2 hareketten sonra aralarda alabilirsin. Atıyorum 2 farklı hareketi setler halinde yaptın diyelim mesela, üçüncüye geçmeden önce dinlenirken su içersin. Tamamen sana bağlı. Vücudunu dinle, suyu ihmal etme. :D Genelde aşırı susama haline gelene kadar insanlar susadığını düşünmez. Halbuki o seviye riskli seviyedir. Vücut sadece susuz kalana kadar su tüketilmemesi yanlış.
Her iki sette ya da bütün setlerin bitiminde bende 1-2 yudum su içiyorum. Antrenman sonuna kadar eğer terleme yoğun ise 1 litreye kadar su tüketirim. Bir zararı olduğunu düşünmüyorum, olsaydı antrenörüm bu konuda beni uyarırdı. :)
Spor sırasında su içmek vücudunuzun kendini toparlamasına ve spordan kaynaklanabilecek sorunların önlenmesine yardımcı olur ancak içtiğiniz suyun temiz sağlıklı ve içeriği her türlü zararlı maddeden arınmış olmasıda oldukça önemlidir.
Vücudunuz en çok idrar ve terleme yoluyla su kaybeder. Spor sırasında kaybettiğiniz suyu yerine koymamanız ise vücudunuzun susuz kalmasına yol açar. Vücudun susuz kalması ise kalbinizi, böbreklerinizi, idrak yeteneğinizi, cildinizi, spor performansınızı etkiler ve baş ağrılarına sebep olabilir.
Zaten içilmelidir, her 10-15 dk için 1-2 yudum su, hatta maden suyu terle kaybedilen sıvı ve elektrolitleri yerine koyar. Dehidrasyonun olumsuz etkilerini yaşamazsın.
Ben kendi deneyimlerimden yola çıkarak spordan sonra içilmesinden yanayım. Arada ufak yudumlar tabiki alınabilir. Ama kesinlike şişeyi dikmemek lazım. Hareket kabileyitini kısıtlar midede doluluk oluşturur çabuk kesilmenize de sebep olur.
Evet içilir. Set aralarında dinlenirken su içmek çok önemli hatta antrenman performansı açısından. Kaslar susuz çalışmaz ve gelişemez. Ayrıca vücut ter ile su kaybettiği için o suyu geri vücuda vermeniz gerekir.
Spor esnasında vücut su kaybını yoğun bir şekilde yaşıyor bundan sebep bir iki yudum değil daha fazla içmelisiniz ben spordayken 1 litreye yakın tüketiyorum
Su içmek, egzersiz öncesinde, egzersiz sırasında ve sonrasında yapılması gereken bir şey zaten ama tabii ki canınız istemiyorsa, bünyeniz, mideniz o sırada almıyorsa, almayacaksa gerek yok. Belli bir noktadan sonra zaten farkına varıyorsun su içmen, sıvı tüketmen gerektiğinin. Yani kısaca içilir ama iki saniye soluklanıp elbette.